Niti slučajno - je precejšnja razlika, če te v avtu zadane tona in pol, ali pa sto kilogramov.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Je pa, ko mulc prileti v soudeleženca s 150+ na uro, precej vseeno, a je z motorrjem ali z avtom ...
Niti slučajno - je precejšnja razlika, če te v avtu zadane tona in pol, ali pa sto kilogramov.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Je pa, ko mulc prileti v soudeleženca s 150+ na uro, precej vseeno, a je z motorrjem ali z avtom ...
V tvojih letih se mi je zdel motor prenevarna zadeva.Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Res me zanima, kako bi vi gledali na to zadevo v mojih letih. Sedaj ko ste vsi 30+ in vam dol visi za enega 'razvajenega' mulota, je lahko pametovat..
mislim, da je kar precej nesreč ko motroist bočno prileti v avto. pri tistih 150 na uro ga hitro spregledaš in mu prekiržaš pot. pri tej hitrosti si v avtu mrtev če se zaleti v tvoj del.Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Mejo naj postavijo strokovnjaki - na Hrvaškem so jo na 100 PS. Naj se zaradi mene naredi mejo glede na power/weight ratio. 150 konjev v enoprostorcu ni enako 150 konjem v zgonjeni in spimpani hondi civic. In ja, tvoja tamala ne bi smela voziti 150 konjskega avta, ki tehta 900 kg.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Se prvi moja tamala, če bi jutri naredila izpit, ne bi smela vozit družinskega enoprostrca, ki je doma? Ker ima oač malo čez 150 konjev (in je v resnici nepremičnina)? Vsaj neke normalen meje postavljaj, no ...
Aha, in koliko vozinkov avtomobilov je umrlo v takšnih nesrečah? Zopet neki 1:100000 scenariji.Citat:
Uporabnik skala pravi:
mislim, da je kar precej nesreč ko motroist bočno prileti v avto. pri tistih 150 na uro ga hitro spregledaš in mu prekiržaš pot. pri tej hitrosti si v avtu mrtev če se zaleti v tvoj del.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
1 na milijon? Prej 1 na 20.Citat:
Aha, in koliko vozinkov avtomobilov je umrlo v takšnih nesrečah? Zopet neki 1:100000 scenariji.
aha in koliko mladih voznikov je z bemveji pobilo nedolžne otroke iz vrtca? ko omenjaš nemogoče scenarije pri drugih se zamisli še nad svojimi. drugače pa vem za dva primera. aja mogoče ne štejeta ker so bili motoristi 30-40 letni... aja potem pa nič.Citat:
Aha, in koliko vozinkov avtomobilov je umrlo v takšnih nesrečah? Zopet neki 1:100000 scenariji.Citat:
Uporabnik skala pravi:
mislim, da je kar precej nesreč ko motroist bočno prileti v avto. pri tistih 150 na uro ga hitro spregledaš in mu prekiržaš pot. pri tej hitrosti si v avtu mrtev če se zaleti v tvoj del.
Citat:
Mejo naj postavijo strokovnjaki - na Hrvaškem so jo na 100 PS. Naj se zaradi mene naredi mejo glede na power/weight ratio. 150 konjev v enoprostorcu ni enako 150 konjem v zgonjeni in spimpani hondi civic. In ja, tvoja tamala ne bi smela voziti 150 konjskega avta, ki tehta 900 kg.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Se prvi moja tamala, če bi jutri naredila izpit, ne bi smela vozit družinskega enoprostrca, ki je doma? Ker ima oač malo čez 150 konjev (in je v resnici nepremičnina)? Vsaj neke normalen meje postavljaj, no ...
Aha, se pravi je bilo prejšnje leto 10 mrtvih iz takšnih nesreč? Pišete o scenarijih, ki se zgodijo enkrat na nekaj let.Citat:
Uporabnik keber pravi:
Vsako leto je kakšna taka nesreča (zato pa sem napisal razmerje 1:20). Recimo par let nazaj je bila dokaj razvpita nesreča pri Litiji, ko je motorist ubil voznika kombija. Voznik kombija je odletel iz vozila, na njegovo mesto pa je priletelo motoristovo truplo.
A je bilo 200 mrtvih motoristov?Citat:
Aha, se pravi je bilo prejšnje leto 10 mrtvih iz takšnih nesreč? Pišete o scenarijih, ki se zgodijo enkrat na nekaj let.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Vsako leto je kakšna taka nesreča (zato pa sem napisal razmerje 1:20). Recimo par let nazaj je bila dokaj razvpita nesreča pri Litiji, ko je motorist ubil voznika kombija. Voznik kombija je odletel iz vozila, na njegovo mesto pa je priletelo motoristovo truplo.
Citat:
Sem ti napisal: ne vem, kje je smiselna meja, ker nisem strokovnjak. Tudi meni se zdi logično, da mejo izraziš v power/weight in ne v konjskih močeh, ker s tem nisi naredil nič.