Citat:
Uporabnik panaque pravi:
Originalna barva lesa se vidi še na kakšni dili pod oknom, bi pa to seveda moral na nekaj let mal naoljit ali kakorkoli že vzdrževat....v glavnem - porazno vse skupaj. Objekt datira po mojem v leto 2007.
So pa tiste cajte, ko je bilo denarja vsi vse lahko prodal, enkrat se pač zadeva ustavi in to je le en del zgodovine projektov v naši preljubi deželi...
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Po parih letih se pokaže kak fail so tovrstne gradnje...dobesedno za farbanje folka. Gor poknejo leseno fasado (logiš brez napušča, ker ni 'in') da tisti trenutek zgleda 'fensi'...po parih letih se pokaže dejansko stanje. Kakorkoli že, leseni del bo v parih letih zgnil (dvomim da je uporabljen kak eksotičen in trpežen les). Sicer ne vidim dobro iz česa je streha ..se bojim da bo delila podobno usodo kot fasada - v parih letih potrebna menjave.
Predsodki in neznanje. Sem poslušal enake pridige od svojega nadzornega pred gradnjo. Sicer je bil zelo dober kar se nasvetov o statiki tiče in betoniranja nasploh, glede slovensko netradicionalne gradnje pa zaplankan kot večina komentatorjev tule.
Po lastnih izkušnjah, fasada iz nelakiranega macesna odlično drži že dobrih 8 let. Kolegi lesarji, mizarji pravijo, da bo fasada mene preživela brez problema. Kaj bo s hišo čez 20 let, je skorajda vseeno, ker bo prevelika samo zame z ženo, za otroke je pa vprašanje, če bo kateri hotel ostat doma.
Tudi večino okenskih okvirjev imam iz nelakiranega macesna, nekaj par v kleti pa iz barvanega smrekovega lesa. Slednji - smrekovi - se že luščijo, macesnovi so kot novi, razen spremembe barve seveda in to je stvar okusa. Meni je posivljen les všeč.
Tudi napušča nimam, zakaj bi ga že nujno rabil? Vhod je skrit v hišo, terasa je pokrita. Dež komajda do žaluzij pride, te so približno 5cm zamaknjene v fasado, da pa bi opral okna mora bit že res hud vihar. Fasada je izpostavljena dežju, je pa med njo in ostalo hišno konstrukcijo zračni kanal, torej ni kar privijačena direktno na stene.