Kdaj ji lahko začem denar pipat?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
And here we go again ...
rolleyes-1.gif

Ma, kaj se trudite s takimi vprašanji? Če dva živita skupaj, si (jasno da) delita stroške. Kakšen je delež participacije se menda lahko zmenita sama, ne? Ker če ne, potem nista za skupaj. Kar pa se otrok tiče je pa menda tudi samoumevno, da plačuješ za otroka, če je tvoj ... no, če ga imaš vsaj malo rad, v kar pa niti podvomit ne bi smel ...

Seveda pa se najdejo osebki a.k.a. MX, ki si življenje predstavljajo drugače ... (sorry MX, nekje sem te moral omenit
evil.gif
)

pa lep dan še naprej, sem v odhajanju z neta ...
hysterical-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
LOOL

otroka dajo moškemu takrat ko je baba res v pi.zdi, beri na igli itd res socialni problem, tako da itak nemore sebe prezivljat kaj sele otroka. In taka bo plačevala preživnino? malo morgen.
Se strinjam v celoti. Par let nazaj sta bila se mi zdi dva primera na tedniku, ko sta očeta hotela skrbništvo. In to s tem, da sta bile matere totalno v pi.zdi in se jim ni hebalo niti malo za otroka (pardon se jim je hebalo toliko, da sta na ta način vlekli denar od očeta). En je potem po križevem potu celo uspel dobiti skrbništvo.

V glavnem, me res zanima, zakaj gre froc avtomatsko materi (razen, če je totalno zhebana) in ne, da se pri vsakem primeru pač pregleda dejansko stanje, ter morda celo upošteva malce otrokove želje. Aja, še da malce nadgradim to temo o pičkicah. Je bilo kar precej primerov, ko so pičkice ob ločitvi uporabljale otroka oz. pravico do obiskov, itd. za hendlanje o tem, koliko premoženja gre njim. Torej otrok za keš. Za bruhat.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Mogoče pa otroku ne privošči, da bi se vozil v Puntotu
grin1.gif
Sem hotela samo povdarit to, ker moški pogosto pravijo, da plačujejo preživnino ženski,...jo otroku,...koliko si ženska izbojuje pa ni moj problem,...nikoli pa ne več, kot moški ne bi mogel plačat. (oz. da se ne bo kdo spet na kaj spotaknil - v primeru, da ni zaposlen plačuje država, pa potem, ko ima prihodke oni terjajo njega)

Ostalo pa nisem komentirala, ker se mi ne da,...vsak ima svoje mnenje o tem, jst sm svoje povedala, ponavljat se mi pa res ne da
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Mogoče pa otroku ne privošči, da bi se vozil v Puntotu
grin1.gif
Sem hotela samo povdarit to, ker moški pogosto pravijo, da plačujejo preživnino ženski,...jo otroku,...koliko si ženska izbojuje pa ni moj problem,...nikoli pa ne več, kot moški ne bi mogel plačat. (oz. da se ne bo kdo spet na kaj spotaknil - v primeru, da ni zaposlen plačuje država, pa potem, ko ima prihodke oni terjajo njega)

Ostalo pa nisem komentirala, ker se mi ne da,...vsak ima svoje mnenje o tem, jst sm svoje povedala, ponavljat se mi pa res ne da
grin1.gif
1.) Sem napisal, da NE govorim o preživnini otroku. To je jasno in ni stvar debate. Govorim o preživnini pičkici.
Sicer pa, saj vem, da se ti ne da. Vsekakor se ti je dalo pizdakat o tem, kako pa lahko dedci razmišljamo o takih stvareh, ko pa smo vsi zaljubljeni, blahblahblah. Ko je treba malce drugo stran pogledat pa surla do tal.
cheer.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ne bit preveč pameten, prav....imam svoje stanovanje, in verjemi, da niti enkrat mi ni padlo na pamet, niti za sekundo, da bi nekomu, ki preživlja pri meni dneve/tedne/mesece/leta + noči
grin1.gif
),....in verjemi, da smo ljudje, ki smo bili vzgojeni tako, da nas ni moč kupiti in res mi je žal zate, da imaš take izkušnje z ženskami, če teg ane verjameš. Zakaj nisem želela odgovorit na tvoje provokacije? Zato, ker nimam dovolj argumentov (to kar "vem" o tem kaj ženski pripada vem s forumov) , da bi nadaljevala tak pogovor, ker ne razmišljam na tak način. Veš, obstajamo ljudje, ki na ljubezen gledamo izključno z očmi ljubezni, in ne z očmi denarja, zato se v take debate kako ožeti partnerja ne bom spuščala. Mogoče mi bo žal kdaj, da na to gledam tako, samo zaenkrat mi je v tej moji naivnosti tako lepo, da se ji ne mislim odpovedat.

Ti pa lahko povem, da imam znanca, ki ima mesečne prihodke več kot 10k€,...in se zanje tako trese, da je pri 42letih še vedno samski brez otrok,..da mu ja ne bo katera kaj vzela. Je zelo nesrečen, samo preko tega ne more....če si želete tega kar, v tem primeru so res najcenejše plačane spremljevalke, samo a boste srečni? sploh pa se na vašem mestu z vsemi temi vprašanji res ne bi obremenjevala,..vsaj dokler ne bo vaš mesečni prihodek znašal vsaj par 1000€,..

EDIT: še to bi ti dodala...o pičkici, ki ožame tipa,...najdi mi stavek, kjer sem to zagovarjala? Tudi malcomu sem samo povedala, kako je pri nas, z našimi zakoni, in to, da se ne strinjam, da on pobere še njen delež denarja,...če ti je pa ratalo iz tega potegni to, da zagovarjam pič*ke, ki ožemajo tipe, pa ne morem drugega kot
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Daj naslov, da še jaz pridem malo živet zastonj! Mam kul plačo tako da za svečke bo, poleti nama bo foter posodo gliser,
lahko grema malo okoli hrvaških otokov, pa hrano bom jaz kupoval, ti pa mi daš zastonj posteljo. No ob predpostavki da sem
ti všeč, pa ti zgledaš kok-tolk.

Vse ostalo (masaže ob najboljših eteričnih oljih, specialitete izpod moje kuhalnice, savne, smučarija, morje) pa gre na moj račun
in izvedbe in financ. Mislim da je deal dober.

Pa če nimaš kupim še klimo, ker brez tega nemorem spat.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja oprosti, če res ne vidim razloga, zakaj bi računala najmnino nekomu, če jo še jaz ne plačujem...Za stroške, sem ti pa povedala, da sem zato, da se delijo (da še enkrat napišem: ja, se mi zdi prav, da ženske plačujejo pol stroškov!!).

Klima je, samo je mesto mojega "sostanovalca" zasedeno,..če bo pa kdaj prosto, pa vem kje te najdem
hysterical-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Ja oprosti, če res ne vidim razloga, zakaj bi računala najmnino nekomu, če jo še jaz ne plačujem...Za stroške, sem ti pa povedala, da sem zato, da se delijo (da še enkrat napišem: ja, se mi zdi prav, da ženske plačujejo pol stroškov!!).

Klima je, samo je mesto mojega "sostanovalca" zasedeno,..če bo pa kdaj prosto, pa vem kje te najdem
hysterical-1.gif

Ja pol če ne plačuješ najemnine pol je LOGO da ne cufaš dnara, če bi pa plačevala najemnino pa,...

No ok, ko se mesto sprosti mi daj vedet. Sem vesten, čist, pospravljam za sabo, spustim pokrov od školjke, zapiram hladilnik,
ki ga pravtako napolnim vsak teden do vrha, s prijatelji pokramo samo enkrat na mesec, pa še takrat se ne napijemo in razgrajamo,
domov ne hodim pijan, oz. pijem pa kadim sploh ne, ne govorim grdo, zaklučujem šolo, imam lepo službo in svoj avto, rad kuham
in pripravljam kulinarične specialitete, edino čistim pa perem in likam ne rad, se pa pri tem oddolžim s kako masažo, toplicami,
jadranjem, smučanjem, you name it. Pa našparano mam tut nekaj če bi nama kdaj bla sila. Se toplo priporočam.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Glej, tisti ki znajo motorko rastavit so bol v atristični smeri, jaz ko pa tega neznam govorim pa tri tuje jezike + materinskega,
pa sem bol miselna smer.

Hoto sn samo povedat, da ženska je tam da je lepa, kerlc pa zato da misli.

"Döner zum hier essen oder auf dem Weg?" ne šteje kot znanje tujega jezika...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Glej, ne vem zakaj si se šla sedaj tukaj nekaj opravičevat z opisom svojih osebnih stvari. No, očitno se jih je 10 lulekov tukaj gori že naslinilo na tem in napopalo nate
grin1.gif
.
Pač, zanimalo me je le tvoje mnenje in ne opis tvojega odnosa. Vsekakor pa si javno izgledala kot pič.kica. Namreč nekaj bluziš o ljubezni in kako lahko o tem razmišljaš, potem pa surla do tal in se ti ne da, a ne?
grims-1.gif

Citat:
res mi je žal zate, da imaš take izkušnje z ženskami, če teg ane verjameš.
Kje sem pa napisal, da imam jaz take izkušnje?
confused-1.gif

Citat:
EDIT: še to bi ti dodala...o pičkici, ki ožame tipa,...najdi mi stavek, kjer sem to zagovarjala? Tudi malcomu sem samo povedala, kako je pri nas, z našimi zakoni, in to, da se ne strinjam, da on pobere še njen delež denarja,...če ti je pa ratalo iz tega potegni to, da zagovarjam pič*ke, ki ožemajo tipe, pa ne morem drugega kot
V spodnjem citatu se sluti, da od tega si pač obrišeš roke in torej dejansko podpiraš.
Citat:
koliko si ženska izbojuje pa ni moj problem,...nikoli pa ne več, kot moški ne bi mogel plačat.
Pa še komentar na to, da nikoli več kot moški ne bi mogel plačati. Spet po spominu in Tedniku. Moški se ločil, se ponovno poročil, imel dva otroka z novo ženo, plačo 800 EUR, moral plačevati preživnino za otroka cca. 400-500 EUR, s tem, da je ona imela fajn službico. Na prošnje moža, da se zniža preživnina, se mu je lepo v obraz smejala. Oni se pa tam niso mogli skozi mesec prebit.

Aja, pa še to. Za par k EUR mesečnega prihodka res ni treba, da si kaj posebnega in da ti ''rata''. Samo naše poslance poglej.
grin1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kako je pa lahko imel 400-500€ preživnine? (govorim samo za otroke)

če ima človk 800€ plače, je preživnina okol 100€ max!
Preživnina gre na % glede na plačo... Razn, če je uni bivši še kej plačeval-pol je pa sam [censored], ker mu nebi blo treba
bonk.gif
...

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Sem napisala svoje mnenje,....zakaj sem napisala moj spis, ti pa lahko povem,....da bi taki, kot si ti, ki ne razumejo oz. nočejo razumet malo bolje razumeli o čem pišem, če napišem konkreten primer,..ker lahko je bit teoretik, kot nekateri tu gor, ki se obnašajo, kot da je potrebno zaščitit njihovo bajno bogastvo, v bistvu pa še resne veze videli niso od blizu, pa se že sekirajo kaj bi bilo, če bi bilo
bonk.gif
.....ampak, če ti dejansko misliš, da me boš sprovociral, in pripravil do tega, da bom šla spreminjat izjave se močno motiš.

Glede tistega primera, ki si ga napisal, pa lahko rečem samo to, da če je resničen sem se motila, očitno lahko naložijo tipu večjo preživnino kot jo je sposoben plačevat. Kot sem rekla, poznam primere samo s forumov, in za takega še nisem slišala.