Kdaj bo zunaj novi BMW X3?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Opa!
wink-1.gif

Kakšna pa je torej ciljna publika X3 in X6 po vašem mnenju???

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Ciljna publika je folk, ki si mora z lastništvom takega avtomobila tiča podaljševat, kar je sicer vse prej kot racionalen pojem. Ker za ta denar dobiš ali res dobrega športnika ali pa vrhunskega terenca. Teli luksuzni SUVi niso pa ne (p)tič ne miš.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
pri avtih imajo emocije skoraj večjo vlogo kot racionalnost. Sploh pri teh fency šmensi suvih racionalnost nima nobene veze. Racionalni so pravi terenci, kamor te šminke ne pašejo

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Torej si po tvoji glupi logiki z novo X5 podaljšaš kurca, z novo M3 pa ne?
confused-1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ciljna publika je folk, ki si mora z lastništvom takega avtomobila tiča podaljševat, kar je sicer vse prej kot racionalen pojem. Ker za ta denar dobiš ali res dobrega športnika ali pa vrhunskega terenca. Teli luksuzni SUVi niso pa ne (p)tič ne miš.

Kak mi grete na živce vsi, ki posplošujete in trobite, da je drag in velik avto zgolj sredstvo za podaljševanje curaka. Če ima nekdo denar in če mu je avto zelo všeč, ga kupi, pa magar je to X6 ali pa Escalade. V čem je problem in na kakšen način ti škodijo, da je treba pljuvat po SUV-ih in njihovih lastnikih? Zavist?

Kot je rekel Steve, dandanes pri avtomobilih nad racionalnostjo prevladujejo emocije. In prav je tako. Kakšen bi bil svet, če bi vsi vozili Cliota (pa ne da je kaj narobe z njim)?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ti mi boš moral najprej pokazati, kje sem to spraševal, da ti bom lahko verjel.
bonk.gif

...

KLIK:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pa kdo je rekel, da imam bogate starše?? To je spet ena pogruntavščina, ki je zrasla na vašem zeljniku. Sam moram velikokrat paziti, kaj kupim, gledam in računam te boge everčke, da bom ja prišel skozi, pri hiši sta 2 10 let stara avtomobila in en 12 let star, oba stara sta mi že v penziji in potem smo bogataši.
bogi revni sine, pazi na evrčke in se vozi okoli z 10 let starim audijem, ampak foter še vedno noče kupiti novega X6 full motion
hysterical-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Da si človek kupi spodobnega športnika, ima lahko le dva motiva ali njuno kombinacijo:
-uživa v športni vožnji,
-podzavestno je sredstvo za daljšanje tiča. Če temu rečeš emocije, pa naj bo.

Da si človek kupi vrhunskega terenca, ima spet lahko samo dva motiva ali njihove kombinacije:
-uživa v terenski vožnji oz. izkorišča potenciale štirikolesnega pogona z visokim ground clearancom,

Da si človek kupi luksuznega SUVa, pa ima lahko samo en motiv:
-tak avto ima lego proti športnemu za en drek, proti pravemu terencu pa ga je škoda, pa še itak nikamor ne prileze,

Meni osebno je čisto vseeno, zakaj si nekdo kupi katerega koli od avtomobilov iz naštetih razredov. Žal pa je tako, da se večinoma vzrok za nakup odraža v voznikovem načinu vožnje v vsakdanjem prometu. Tukaj pa zadeva postane poleg preprosto trapaste (kar se nanaša samo na lastnika) še nadležna, kar pa zadeva že tudi njegovo okolico. Ker če si lastiš Q7 ali X6, še ne pomeni, da se lahko ustavljaš ali parkiraš kjerkoli, prav tako ti ta last oz. posest avtomobila še ne daje pravice do neupoštevanja prometnih predpisov. Upam si trditi, da je procentualni delež normalnih lastnikov Q7 ravno tako kot procentualni delež normalnih lastnikov cestnih športnih motociklov. Podlaga za te trditve so pa opažanja obnašanja teh primerkov v vsakodnevnem prometu, predvsem v Ljubljani in okolici ter na Štajerskem in okolici.

Zdaj me pa križajte, če vam paše.
rolleyes-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
pri avtih imajo emocije skoraj večjo vlogo kot racionalnost. Sploh pri teh fency šmensi suvih racionalnost nima nobene veze. Racionalni so pravi terenci, kamor te šminke ne pašejo

Se povsem strinjam. Evo, sem BMW fahrer. Za rabljen avto sem plačal toliko, da bi dobil povsem novo Toyoto corollo s skoraj vso možno opremo in primerljivo močnim motorjem. Je bila to racionalna odločitev? Vsekakor NE. Bila je čustvena. BMW mi je bil od nekdaj všeč, dejansko se tudi vozi perfektno in nudi določeno zadovoljstvo vozniku. Ne trdim, da je v vsem tem edini in zveličavni voz. Marsikaj je še dobrega na sceni, a jaz imam pač BMW in tudi naslednji avto bo, po vsej verjetnosti, zopet BMW, le da malce boljši.

In zakaj si recimo ne bi smel po tej logiki kupiti X3??? Vozim se večinoma sam, kadar se ne je tudi X3 dovolj prostoren. Motor bo že tak, da bom z njim zadovoljen, izgleda tudi lepo, vsaj meni.
Še raje bi X5, priznam. A ne dam toliko denarja zanj. Tudi za rabljenega ne.
X3 pa se dobi že za kakšnih 25.000 EUR, nekje tri leta star, z dovolj opreme in enoletno BMW Premium Selection garancijo ter realnimi kilometri pod 100.000. Se mi zdi, da mu cena malce hitreje pada kot BMW trojki.

Še vedno je to ohoho denarja. Ampak je vedno treba izhajati iz dodatnega stroška, denarja, ki ga moraš dodati izkupičku pri prodaji starega vozila. V mojem primeru bi to danes bilo okoli 7.000 EUR, toliko pa sem pripravljen prebaviti.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
A to, da bi bilo oboje res, se ti pa ne zdi logično??
grims-1.gif

Sicer pa vsaka čast za ves trud, da si izbrskal post in za izjemno možgansko sposobnost pomnjenja toliko informacij.
priden.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
LOOOOL ravno vceraj gledal fifth gear, so subaruja enostavno hitro in učinkovito skurcali, se frelander 2 dosti bolje pelje vsepovsod...

tolk o subaruju

Poglej Clarksonov test x3-ke
wink-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
In kaj naj bi tebi jaz po tvojem zavidal?

To da moraš vsak mesec računati skupaj boge eure da lahko prideš skozi mesec? Ali to da niti svojega avta nimaš, kljub temu da si lahko tvoj foter po tvojem privošči novo fully loaded X6? Ne me narobe razumet, nimam nič proti tebi ampak nekatere tvoje izjave pač ne grejo skupaj druga z drugo.
zmaga.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ko si boš enkrat dolgoročno oblikoval prihodnost in ko boš v vlogi vzgojitelja, boš videl, da ni vse tako črno-belo. Za zdaj naj ostane le pri tem.

matix:
Zaenkrat še ni potrebe.
wink-1.gif

Strokovno se reče temu hipoteza permanentnega dohodka, lahko ti pa narišem še graf, če te to bolj zanima.
grin1.gif

zdej pa konec offanja!!

Nazadnje urejeno: