Kdaj bo dokončana avtocesta mimo Maribora?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ob 15.30 iz smeri LJ vse b.p., še manj sem čakal kot ponavadi. Da so semaforji vmes na rumeni je super, ker potem se ne čaka tistih ki vletavajo iz trgovin.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
https://maribor24.si/lokalno/strpno-daljsi-zastoj-na-cesti-slivnica-hoce-proti-mariboru/

Kakšna bo ta obnova?
Zgleda kot neko flikanje pol pa preko neki mikroasfalt.

To pomeni da bo na oko lepo z avtom pa boš skakal kot sedaj?
To je tipična preplastitev.
Odrezka in zaflika se luknje in razpoke z nosilnim asfaltom, nato pa komplet čez nova obrabna plast, recimo debeline 4 ali 5 cm. Kako bo skakalo po obnovi, pa je odvisno, kako dobro in natančno bo izvajalec položil asfalt.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Kaj pa bo v MB na ljubljanski, baje nek podvoz delajo, samo si ne morem predstavljat kje :)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A lokalnih novic ne berete? Meni jih že Google ponudi na mobilcu, tudi za mariborski okoliš, ampak samo za prometne zadeve (drugega tudi ne rabim za vaš konec)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Upam, da ne bo tako "lepo" in hkrati za en drek kot je Titov most. So ga končno! porihtali, ampak so diletacije kot hupfrli na smučišču, vse skupaj pa valovito v 3 PM.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
To je res ja, mogoče računajo da se bo vsedo material :)

Ali pa pred bob stezo, po nobem je not razmaka za ene 15cm se mi zdi, konkretno rukne :)

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Najhujše pri tej obnovi je, da se vozniki ne držijo prometnih znakov - sploh glede prepovedanega zavijanja levo (v obe smeri) in tako sem danes v 15 minutah naštel vsaj toliko(15) kršitev - najhujše je bilo da je celo tovornjak zavijal levo(iz Merkurja v smer Celje) ter tako zapeljal najprej na nasprotni pas (še dobro da ni bilo nikogar nasproti) in potem seveda ob vožnji po ovirah se vključil v naš pas.
Na vsakem križišču sigurno srečam nekoga, ki "mora" iti levo (po stari navadi) in zaustavita se obe koloni ter hkrati celoten promet.

Škoda da niso dali fiksnih in visokih ovir. Ker ta varnostni trak, ki je pa napeljan na vsakem križišču je že pretrgan in ovire lepo razmaknjene, tako da se "lahko" zavija levo in da se delajo zastoji.

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Ampak omejitve so pa tudi zelo čudno postavljene na tem gradbišču. Omejitev je 50 na nekih treh mestih, kjer je samo ravna cesta brez odcepov, skozi križišča je 70, za križišči 90. Nobene logike. Vsaj v smeri Celje je tako.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj češ, glupi štajerci ki ne vedo zakaj so znaki postavljeni... haaaaaa, ka to je?
Bo oreng kreš, potem bodo lahko postavili signalizacijo kot se šika...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Za nekoga, ki se ne vozi tam vsak dan, so obvestila slaba. Kako iz smeri Mb priti do lokacij na levi strani? To bi si zaslužilo več informativnih tabel. Ne vem, kake informacije (če sploh so) so pri trgovinah za smer Celje. Ujel sem, da je pri carinarnici (verjetno ta stavba ni več to :)) iz smeri Lancoma prepovedano zavijanje levo, čeprav semafor tu deluje. Je to nujno? Če so obvozi jasno označeni, potem ni problema.
Jaz sem se sicer peljal mimo in me ni zanimalo, kako priti kam, ampak opazil pa tudi nisem nič markantnega.

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Za nekoga, ki se ne vozi tam vsak dan, so obvestila slaba. Kako iz smeri Mb priti do lokacij na levi strani? To bi si zaslužilo več informativnih tabel. Ne vem, kake informacije (če sploh so) so pri trgovinah za smer Celje. Ujel sem, da je pri carinarnici (verjetno ta stavba ni več to :)) iz smeri Lancoma prepovedano zavijanje levo, čeprav semafor tu deluje. Je to nujno? Če so obvozi jasno označeni, potem ni problema.
Jaz sem se sicer peljal mimo in me ni zanimalo, kako priti kam, ampak opazil pa tudi nisem nič markantnega.
Za trgovine na levi imaš vzporedno cesto. Iz trgovin proti CE lahko greš po tej vzporedni cesti proti MB eno križišče naprej od carinarnice in potem levo na Tržaško, ali pa npr. od Leclerca v drugo smer na Ptujsko in potem na AC.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Nisem imel občutka, da je to tako označeno, da to ve tudi nekdo, ki je prvič ali drugič tam. Sam zadosti poznam MB. Verjetno bodo obvestilne table začeli nameščat, ko bodo pogruntali, da so težave. Nisem opazil, da bi te iz centra opozarjalo, da treba za denimo Merkur iti levo pri bivši Kovinotehni. Mislim, da je ureditev sedaj taka, da je pri carinarnici že prepozno. To moraš opozoriti tudi domačine.