Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Še posebej zajebane so kazni zaradi omejitevna avtocestah, ki so jih postavile posamične zvezne dežele. Tam od Šentilja proti Gradcu je (ali je bilo) 100 (od 5:00 do 23:00), poleg tega pa spodaj še napis po katerem regelcu. Ker gre za "varovanje okolja" (baje naj bi znižali emisijo prahu) je najnižja kazen 2000 EUR!
Vem, da so se vozniki organizirali in vse skupaj se vleče po sodoščih. Nekje so omejitve (začasno) umaknili, nekje (Linz-Enns) še stojijo.
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Še posebej zajebane so kazni zaradi omejitevna avtocestah, ki so jih postavile posamične zvezne dežele. Tam od Šentilja proti Gradcu je (ali je bilo) 100 (od 5:00 do 23:00), poleg tega pa spodaj še napis po katerem regelcu. Ker gre za "varovanje okolja" (baje naj bi znižali emisijo prahu) je najnižja kazen 2000 EUR!
Vem, da so se vozniki organizirali in vse skupaj se vleče po sodoščih. Nekje so omejitve (začasno) umaknili, nekje (Linz-Enns) še stojijo.
Mislim, da ni šlo zaradi nižanja emisija prahu, ampak hrupa (Lärm)
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Fora je v tem, da imaš tam več policajčkov.
Več je policajčkov, manj je kazni (ni ravno veliko ljudi, ki ob pogledu na policaja še dodatno usekajo po gasu).
Manj je kazni, manj je denarčkov.
In še..
Več je policajčkov, več keša rabiš za njihove plače.
Ampak AUT so očitno izračunali, da se jim vseeno splača - ker več ljudi ostane živih. Ti pa plačujejo davke.
Pri nas policajčkov ni, ker ti stanejo. Če jih ni, ni učinka na cesti.
Sem in tja se pa policajčki zapeljejo napolnit proračun (da bodo imeli za plače).
In to je to.
Zato je dvigovanje kazni (ne da bi hkrati tudi povečali njihovo prisotnost na cesti) po mojem mnenju golo filanje proračuna.
Ker če policaja ni, ta ne more izreči kazni. Če ne izreče kazni, ni nobenega učinka (ker od klofanja oslove sence oslu še nikoli ni nič bilo).
Upam, da je dovolj razumljivo napisano.
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
ksz... ja nekak tak!
Vendar so vseeno visoke hitrosti na AC visoko kaznovane...Jaz raje vozim do 150, ker mi ni da bi plačeval! Tam pri ikei pa sem jaz tusi mislil, da je 90 omejitev! Hvala za info
Pred kakšnim mesecem so me gor ustavli in hoteli kasirat 70€, ker moja sopotnika nista uporabljala varnostnih pasov! Na koncu smo se zmenli, da ni blo treba nič plačat! So bili razumevajoči! Kot da bi vedli, da gremo na shopping
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
vzame prednost ali da ti blenda na AC!
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
O kulturi voznikov je res škoda izgubljati besed! V avstriji je res bolj sproščeno in na easy! Pri nas pa folk samo čaka, da ti vzame prednost ali da ti blenda na AC!
a si ti danes zjutraj na gorenjski avtocesti vozil z zadnjo meglenko in potem slucajno znorel, ko sem ti poblendal od zadaj, da me moti?!