Kazni v Avstriji

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Ne verjetno si na kakšnega drugega naletel! V mislih sem imel kakšne druge "frajerčke"

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Še posebej zajebane so kazni zaradi omejitevna avtocestah, ki so jih postavile posamične zvezne dežele. Tam od Šentilja proti Gradcu je (ali je bilo) 100 (od 5:00 do 23:00), poleg tega pa spodaj še napis po katerem regelcu. Ker gre za "varovanje okolja" (baje naj bi znižali emisijo prahu) je najnižja kazen 2000 EUR!
Vem, da so se vozniki organizirali in vse skupaj se vleče po sodoščih. Nekje so omejitve (začasno) umaknili, nekje (Linz-Enns) še stojijo.

Mislim, da ni šlo zaradi nižanja emisija prahu, ampak hrupa (Lärm)

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Pri hrupu (Lärmschutz) je ponavadi omejitev ponoči (22-5), tu je bila čez dan. Možno je vse, vem da so se zgovarjali tudi na prah (protiargument je bil - torej omejitev v dežju ne velja). Bile so kar hude polemike.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Še posebej zajebane so kazni zaradi omejitevna avtocestah, ki so jih postavile posamične zvezne dežele. Tam od Šentilja proti Gradcu je (ali je bilo) 100 (od 5:00 do 23:00), poleg tega pa spodaj še napis po katerem regelcu. Ker gre za "varovanje okolja" (baje naj bi znižali emisijo prahu) je najnižja kazen 2000 EUR!

Vem, da so se vozniki organizirali in vse skupaj se vleče po sodoščih. Nekje so omejitve (začasno) umaknili, nekje (Linz-Enns) še stojijo.

Mislim, da ni šlo zaradi nižanja emisija prahu, ampak hrupa (Lärm)

Šlo je za zmanjšanje onesnaženja.

Je bil na vsakem znaku tudi člen po katerem velja ta omejitev... (IG-L)

Die entscheidende gesetzliche Grundlage für die Messung von Luftschadstoffen in

Österreich ist das Immissionsschutzgesetz Luft (IG-L).

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Fora je v tem, da imaš tam več policajčkov.
Več je policajčkov, manj je kazni (ni ravno veliko ljudi, ki ob pogledu na policaja še dodatno usekajo po gasu).
Manj je kazni, manj je denarčkov.

In še..

Več je policajčkov, več keša rabiš za njihove plače.

Ampak AUT so očitno izračunali, da se jim vseeno splača - ker več ljudi ostane živih. Ti pa plačujejo davke.

Pri nas policajčkov ni, ker ti stanejo. Če jih ni, ni učinka na cesti.
Sem in tja se pa policajčki zapeljejo napolnit proračun (da bodo imeli za plače).
In to je to.

Zato je dvigovanje kazni (ne da bi hkrati tudi povečali njihovo prisotnost na cesti) po mojem mnenju golo filanje proračuna.
Ker če policaja ni, ta ne more izreči kazni. Če ne izreče kazni, ni nobenega učinka (ker od klofanja oslove sence oslu še nikoli ni nič bilo).

Upam, da je dovolj razumljivo napisano.

Tako razumljivo napisano da se ne morem drugače kot 101% strinjat
zmaga.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
ksz... ja nekak tak!

Vendar so vseeno visoke hitrosti na AC visoko kaznovane...Jaz raje vozim do 150, ker mi ni da bi plačeval! Tam pri ikei pa sem jaz tusi mislil, da je 90 omejitev! Hvala za info
wink-1.gif

Pred kakšnim mesecem so me gor ustavli in hoteli kasirat 70€, ker moja sopotnika nista uporabljala varnostnih pasov! Na koncu smo se zmenli, da ni blo treba nič plačat! So bili razumevajoči! Kot da bi vedli, da gremo na shopping
grin1.gif

NAs so ustavili ko smo odhajali z Moelltala s smučarije. Sicer se mi zdijo prasci, sploh ker avto ni imel zadaj vzglavnikov in je s tem dokazano uporaba pasu nevarnejša od neuporabe, a kaj češ, privezana res nisva bla s kolegom in pač 2x35eur je znižal na 1x35...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
vzame prednost ali da ti blenda na AC!
10.gif

Ok, pol pa mi razlozi zakaj se vozis 110-120 po prehitevalnem pasu, in pričakujes da ti nebo noben blendal?

Jaz lahko vozim po AC 90, 100, 130, 150, 190, 220, pa mi nebo rabil noben blendat, zato ker vozim, ne pa
sedim v avtu in držim za volan pa čakam da pridem na cilj. In ko nekoga vidim da ultra prileti od odzadaj,
naredim vse da se mu umaknem, al zahodim malo, al pa zabremzam, sej sem jaz tisti ki sem na prehitevalnem
pasu, in dolžen se sprvit z njega in dat možnost drugim da me neovirano prehitijo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
O kulturi voznikov je res škoda izgubljati besed! V avstriji je res bolj sproščeno in na easy! Pri nas pa folk samo čaka, da ti vzame prednost ali da ti blenda na AC!
10.gif

a si ti danes zjutraj na gorenjski avtocesti vozil z zadnjo meglenko in potem slucajno znorel, ko sem ti poblendal od zadaj, da me moti?!
17758-icon_confused.gif

Lol, umap da maš kak biksenon, da si ga poflešal medtem ko si mu blendal.

Svašta!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Naj omenim še moj primer na Hrvaškem. V rovinju smo pred enim tednom parkirali na modri coni. Seveda, ker je bila ura 8 zvečer itak nismo plačali parkavtomata. Nato se malo sprehodimo in ko pridemo nazak pa na kolesu LISICA. Seveda se vsi primemo za glavo, začnemo klet Hrvate in vse pos spisku. Ko pa odprem koverto pa vidim notri 10 eur kazni
smile-1.gif
.
Pri nas mislim, da mi z isto kazen nebi ušlo vsaj 100 eur (popravite me, ker že dollgo nisem dobil lisic).

Na koncu smo redarju še začeleli lahko noč in se smejali kako smo poceni skoz prišli.

Pri nas res ppretiravajo z kaznimi. Kulturo vožnje bo treba spremenit, ne pa kazni.

Ko se vozim po Avstriji mi je pa pravi užitek. Vsi na lagano, nobenega prehitevanja, izsiljevanja, vožnje "za ritjo" itd. Tam je vozniška kultura res urejena.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Avtomobilisti so v redu, tovornjakarji pa se mi zdi, da so še hujši/agresivnejši kot naši (ne govorim o ukrajinskih, bolgarskih itd. ampak domačih).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ko bomo v SLO imeli vsaj pol toliko kulture na cesti bo vsaj 3x manj mrtvih na cesti.
Ne vem kaj so tovornjakarji krivi, v povprecju z vozniki osebnih avzomobilov so prave ovcke, res pa da se najde kak pacient.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
V grazu na rondoju me je enkrat en izsilil, pri nas se ne čudim ker je to šport, v Avstriji pa nisem mogel verjeti. No, sem potem opazil da je mel hrvaško registersko :D.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To pa itak - ko voziš 130 na AC in te nekdo prehiteva je 100% hrvaška ali slovenska registrska. Ziher imajo dobro mnenje avstrijci o nas :p