kazen za parkiranje

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
avto žal ni motka..to da mora foter študentu plačat kazen seveda ne zagovarjam, je pa res da bo foter dobil kazen, pa more potem mulc dobit po pički. rešeno.

Mene bolj motijo dvojna merila. In to sem tudi opisal. sploh za mb je klasika. Enkrat sem imel na eno kolo na štiklu trave v eni zabačeni ulici kjer sploh ni promet, ni guzve ni nic, še dalje od parka..pa je zalutal en kmet na kolesu vejretno redar frigidn pa mi nalimal da sem parkiral na zelenici. Tretjič sem parkiral v slepi ob pločniku na levi strani, ahah, dobim pederske lisice ker je znak, znak pa je bil na koncu slepe v kontra smeri..torej bi se moral peljat do konca slepe, da bi videl znak, potem pa neb parkiral... ??? butli, pa vedno pazil da neb narobe parkiral,pa so me prasci vedno pojebal, pobit zalego. Naj prvo uredijo parkirišča, signalizacijo pa pred svojim pragom pometejo pol pa kasiraj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
avto žal ni motka
Gre se za princip
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
..to da mora foter študentu plačat kazen seveda ne zagovarjam, je pa res da bo foter dobil kazen, pa more potem mulc dobit po pički. rešeno. .
Ja fotr bo dobil listek, če bo pa DOKAZAL da prekrška ni storil mu bodo pa kazen skenslali. Tako pravi zakon, policaji naj pa naprej iščejo tistega, ki je prekršek naredil. Država ne more kaznovat nekoga za neko dejanje, ki ga tisti dokazano ni storil, če bi ga bi bilo to protiustavno in hudo kršenje človekovih pravic (čeprav se tudi to dogaja).
Pa naj gre za napačno parkiranje ali umor z tisto motiko.
Če boš rekel prekršek je bil, en mora plačat, bom še jest rekel, umor je bil, en mora sedet, če pravega morilca niso našli naj gre sedet pa lastnik motike - po analogiji.

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Mene bolj motijo dvojna merila. In to sem tudi opisal. sploh za mb je klasika. Enkrat sem imel na eno kolo na štiklu trave v eni zabačeni ulici kjer sploh ni promet, ni guzve ni nic, še dalje od parka..pa je zalutal en kmet na kolesu vejretno redar frigidn pa mi nalimal da sem parkiral na zelenici. Tretjič sem parkiral v slepi ob pločniku na levi strani, ahah, dobim pederske lisice ker je znak, znak pa je bil na koncu slepe v kontra smeri..torej bi se moral peljat do konca slepe, da bi videl znak, potem pa neb parkiral... ??? butli, pa vedno pazil da neb narobe parkiral,pa so me prasci vedno pojebal, pobit zalego. Naj prvo uredijo parkirišča, signalizacijo pa pred svojim pragom pometejo pol pa kasiraj.
Očitno ti naša kaznovalna politika ni niti najmanj jasna. Če bi ti bila vsaj malo bi vedel, da se kazni izrekajo zaradi polnjenja proračuna in ne zaradi varnosti. Če gledaš iz tega vidika se ti zdijo takšna dejanja redarjev/policajev popolnoma logična in razumljiva.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Torej jaz lahko vzamem od kolega avto, nekoga povozim in povzročim smrt, kolega reče da je biol takrat v službi in to je zaključena zgodba ?

Fino, dobro da vem, če bom kdaj šel oropat banko da od kolega avto vzamem, me nebodo nikoli ujeli
smile-1.gif

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kako veš da ima motka lastnika? a je kje registrirana?
Pri hišni preiskavi bodo našli račun, prodajalka v lokalni trgovini bo povedala da jo je tebi prodala, plačal si jo s kartico, sosedje bodo povedali da si jo ti uporabljal in kam si jo shranjeval, na njej bodo našli tvoje odtise.....Dokazov da je motka tvoja bo več kot dovolj.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Avto parkiram na hrib .. ko vidim, da gre oseba, ki jo hočem ubiti po cesti, ga dam v ler in avto zdrvi v dolino .. povozi in razmaže to osebo .. policaji mi nič ne morejo, ker jaz itak nisem vozila avta?? .. Svašta!

Kazen gre na lastnika avta. Isto z radarji .. Vseeno kdo je vozil avto. Kazen na lastnika. Za člen preverim kasneje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Avto parkiram na hrib .. ko vidim, da gre oseba, ki jo hočem ubiti po cesti, ga dam v ler in avto zdrvi v dolino .. povozi in razmaže to osebo .. policaji mi nič ne morejo, ker jaz itak nisem vozila avta?? .. Svašta!
Kaj bi kompliciral z avtom, to težko zadaneš. Raje si sposodi nož od soseda pa ga štihni, kriv bo po tvoje itak lastnik noža.
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Kazen gre na lastnika avta. Isto z radarji .. Vseeno kdo je vozil avto. Kazen na lastnika. Za člen preverim kasneje.
Ja tale člen me pa res zanima, pa Hanzija tudi.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja model, najlazi je pa pridt u centr, pa tm parkirat po kavbojsk...ja lej, placi pa mir. Ce bi jst prisel v tvojo ulco nekam srt, ti tut nebi blo lih prov ane? Zakaj nisi kr pred Kidrica direkt parkiral?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja model, najlazi je pa pridt u centr, pa tm parkirat po kavbojsk...ja lej, placi pa mir. Ce bi jst prisel v tvojo ulco nekam srt, ti tut nebi blo lih prov ane? Zakaj nisi kr pred Kidrica direkt parkiral?

Še lažje je pa vidt prekršek,napisat položnico, se vsest enmu na plačo pri čemer te nini najmanj ne zanima, al je tisti tud naredil prekršek ali ne ter od njega pokasirat.

Sklepam da si pomotoma meni repliciral, ker jest nism tam parkiral, ampak če bi bil jaz na tistem mestu, kako naj pa plačam, in pokasiram eventuelne pike, če mi pa redar ne bo poslal položnice? Položnico bo poslal enmu, mu očitali da je naredil prekršek, in ker ga ni se bo upravičeno pritožil in ker bo dokazal da prekrška ni naredil (bil daleč v tujini) bo v sladu z zakonom oproščen.
Pa ne mislit, da se lahko sam naznaniš. Nazadnje, ko sem napačno parkiral s tujim avtom, sem šel na občino, priznal prekršek in prosil da naj kazen pošljejo meni, so mi lepo povedali da tako pač ne gre.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

No kar probaj najti. Pa javi se, ko boš ugotovil, da si brcnil v temo.

Kazen gre na lastnika - razen če ta ne dokaže, da očitanega prekrška ni storil (obrnjeno dokazno breme). Osnove prava: če dokažeš, da nečesa nisi storil, te za to ne morejo kaznovat.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Tako je, bistvo je da dokažeš, da ti nisi vozil:

233. člen ZVCP-1

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:

veš kako ti bom repliciral - tako, kot sem parkiral jaz, nisem pri bogu oviral nikogar, v stvari so bili tam še nedolgo nazaj boxi narisani za parkiranje. jaz VEDNO, ko drugače ne gre, ker v centru je res problem najt plac ob 12h, pogledam, kaj in kako, in se matram na polno, da bi pravilno parkiral. ampak če že nepravilno parkiram, parkiram tako, da s svojim dejanjem ne oviram nikogar. pač sem imel to srečo, da je takrat slučajno (ali pa na klic veleposlaništva Avstrije) prišla policijska patrulja in mi napisala kazen. hebat ga. my bad.

kar mi gre pa pošteno na qurac, so pa dvojna merila:

- nasporti mene, na popolnoma enak način parkirani dve vozili, pa nobene kazni
- lahko naštejem toliko primerov, kako folk brezbrižno parkira in s tem ovira tako promet sam, kot tudi varnost prometa samo, primer - kakšni vogali v križiščih - stalno se vozim mimo enega križišča, kjer je vedno parkiran en avto na vogalu - ali je lastnik zelo hiter in kazni urno spravlja, al pa dejansko še ni dobil kazni
- ulica, ko zaviješ v prvem križišču levo s Tržaške - vsakič, ko tam zapeljem not, recimo nekje med 8. in 15. uro, večkrat dnevno, imam probleme da zapeljem v ulico, ker je le ta na moji strani zabasana z nepravilno parkiranimi avtomobili - okoli parkirnih boksov pa veriga, ki je vedno gor in boksi vedno prazni - kazni nisem videl še nikoli
- in še nenazadnje bistroumneži pred našim blokom - parkirajo kot jim od riti pade, da včasih, če ne bi bil tako spreten, dvomim, da bi prišel ven. in imam pravico poklicat policijo in jim povedat zaparkiral me je. kot je enkrat naredil sosed, in sem fasal kazen. ker sem v bloku živel par tednov, in so ostali parkirali tako, pa sem še jaz ... samo jaz nisem dovolj peechka, da bi kaj takega naredil ... aja, in največkrat so tako parkirani avtomobili takih, ki pridejo v našo ulico srt ...
wink-1.gif
(pravzaprav, je ravno zdajle tako spodaj, s tem, da je en še večji car in je zablokiral dovoz do našega bloka - sem moral obrnit, ter na rikverc do bloka, ker se je ravno toliko videlo naprej, da sta dve parkirni mesti prosti) - ampak nekdo drug se bojim da ne bo tako spreten oz. se mu ne bo dalo bit in bo bela nubira malce manj bela ... ali pa bo dobila lepo modro dekoracijo ...

tako, da prosim, ne bi jaz o tem, kdo parkira kavbojsko, ker se grem stavit, da na tem forumu ni NIKOGAR, ki bi VSAKIČ, ampak res VSAKIČ, parkiral kot je treba ... jaz imam samo to srečo, da sem trikrat, od kar vozim in parkiram v LJ, ko sem parkiral napačno, pač trikrat fasal kazen ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Hja eni si pač ne znate zračunati, da je parkirna hiša precej cenejša od parkiranja po kavbojsko.

Če bi meni uslužbenec rekel, šefe z vašim avtom sem narobe parkiral, zavrnite kazen, pa dokazujte alibi, pa ne vem kaj še vse, bi odvisno od razpoloženja:
a - uslužbenec dobil brco v tazadnjo + povedal bi na policiji da je on vozil
b - povedal bi na policiji da je on vozil

a zdaj naj nek šef, leta okoli in dokazuje nedolžnost, zato da en mulo, še moker za ušesi ne bo plačal kazni? Verjetno ima kaj pametnejšega za delat.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Saj po svoje imaš prav, ampak vseeno si parkiral narobe in je kazen upravičena.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Tretjič sem parkiral v slepi ob pločniku na levi strani, ahah, dobim pederske lisice ker je znak, znak pa je bil na koncu slepe v kontra smeri..torej bi se moral peljat do konca slepe, da bi videl znak, potem pa neb parkiral... ???
Citat:
Ustavitev in parkiranje

52. člen

(1) Ustavitev ali parkiranje na vozišču je dovoljeno le na desni strani vozišča v smeri vožnje. Če so na desni strani vozišča tirnice, je dovoljena ustavitev ali parkiranje na levi strani vozišča. Na enosmerni cesti je dovoljena ustavitev ali parkiranje na obeh straneh smernega vozišča.
Sicer bi lahko pred koncem ulice obrnil in parkiral na desni, pa znaka ne bi videl, ampak prekršek si pa vseeno naredil.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ko pa je bila parkirna hiša (edina v bližini) polna? ker moj prvi plan je bil parkirati v parkirni hiši pod Cankarjem. plan b - parkirišče pri Maxiju. oboje polno. da bi šel pa do Miklošičeve, ki je bila v tem primeru najbližja parkirna hiša, oz. do Križank, pa ni bilo več časa ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Če bi meni uslužbenec rekel, šefe z vašim avtom sem narobe parkiral, zavrnite kazen, pa dokazujte alibi, pa ne vem kaj še vse, bi odvisno od razpoloženja:
a - uslužbenec dobil brco v tazadnjo + povedal bi na policiji da je on vozil
b - povedal bi na policiji da je on vozil
Kaj naj pa reče?

Sicer pa, a misliš če bo šef poklical na policijo in rekel, ej, tm pa nism jest narobe parkiral ampak moj vajenec, (al pa kolega iz afrike, ki je bil ravno na obisku) da mu bodo kar na besedo kazen skenslali in položnico poslali vajencu (al pa zumbi v afriko)? Pa potem kazen izterjali vajencu al pa zamorcu, četudi ne bo priznal?
Jest sm šel na občino z obvestilom o prekršku, z denarjem v žepu, rekel da sm jest narobe parkiral in naj meni zakasirajo, pa niso hotli. (verjeli?).

Citat:
Uporabnik Numy pravi:
a zdaj naj nek šef, leta okoli in dokazuje nedolžnost, zato da en mulo, še moker za ušesi ne bo plačal kazni? Verjetno ima kaj pametnejšega za delat.
Ni mu treba okol letat in dokazovat. Lahko preprosto plača in konec.
Sicer, a nisi še na prejšnji strani govoril da je kot lastnik itak kriv, kaj pa daje svoj pleh folku :) Če je lastnik odgovoren in kriv naj pa še plača, a nisi tako trdil?.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Saj bo plačal, pa mulcu odbil od plače. Le zakaj bi se drkal okoli, kdo je kriv. Tudi ti ne vem kaj si skakal po občini z obvestilom, počakaš na pildek pa tisti ki je kriv, pač plača.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Saj bo plačal, pa mulcu odbil od plače. Le zakaj bi se drkal okoli, kdo je kriv. Tudi ti ne vem kaj si skakal po občini z obvestilom, počakaš na pildek pa tisti ki je kriv, pač plača.
Čak, zakaj bi mulcu odbil od plače,če si pa trdil da je sam kriv, kaj pa posoja pleh?
Kaj pa če bi bile točke v igri (radar) komu bi jih pripisali?

BluTuTh

Pripravnik
18. sep 2009
140
0
16
ksz

smile-1.gif

Lej plačej tistih 40€ oz. kolikor že moraš. Pač narobe si parkiral in so te dobil, vedel si da narobe parkiraš, se pravi si sprejel tveganje, ni se ti izšlo, j... ga, se zgodi. Vsak je že kdaj narobe parkiral.
Škoda časa zaradi teh 40€.

Eni ste pa tudi legende, od žene avto pisan na vas, v stilu mogoče pa kdaj prav pride, pa bom lahko izkoristil butast zakon.
V drugih temah pa pizdite na politiki in gospodarstveniki kako so ne moralni, kako nas nategujejo itd. Ja kaj pa vi delate?
Enaki ste kot oni, saj čisto logično, politiki so pač tako kot je narod.

Dejte rajš it na en pir, pa mal z kolegi poklepetat boste več mel od tega.
smile-1.gif