Kazen - jaz nisem vozil

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Stvar je takšna.

Pred dvema mesecema sem bil operiran na srcu. Malo po tem ko sem prišel iz bolnice sem dobil plačilni nalog, da sem jaz vozil moj avtomobil dva dni po prihodu iz bolnice. Avto nisem vozil jaz! ( praktično sem bil nezmožen ).
Avtomobil so slikali od zadaj tako da se ne vidi voznika,
Na to sem napisal pritožbo in sem priložil vse moje papirje iz bolnice ( dokaz o operaciji ) ki dokazujejo da sem le 2 dni prej bil odpuščen iz bolnice in glede na težo operacije ( menjava srčne zaklopke ) nisem mogel voziti avto.
Mojo pritožbo so zavrnili!
Kaj je storiti sedaj?

ps. Sicer je kazen 300 euro in 3 točke!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Verjetno višja inštanca, ne na pamet ampak s pomočjo pravnika. Prvostopenjski prekrškovni organ je bilo predvidevam redarstvo ali pač?

Je bila kakšna obrazložitev k zavrnitvi? Malo sumim, da sami papirji kot dokazilo operacije niso dovolj. Rabil bi še strokovno mnenje na osnovi teh papirjev, ki ga spiše zdravnik, mogoče celo v vlogi sodnega izvedenca. Ker v papirjih verjetno nikjer esplicitno ne piše, da nisi bil sposoben vozit?

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Govorili so "kao" z mojim zdravnikom ki me je operiral. Ta jim je rekel da bolnik po operaciji mora postopno zviševati fizično aktivnost.
Na to pa so odgovorili : Stopnjevanje fizične aktivnosti in s tem povezana stopnja sposobnosti upravljanja določenih opravil , tudi vožnja avtomobila, pa je zelo subjektivne narave!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Tako kot sem napisal.

Če dobiš mnenje, ki bo zate ugodno, je to to. Sicer s pričami, ki dokazujejo tvoje ležanje v domači oskrbi na dan prekrška. Ali pa se javi dejanski prekrškar. Ali pa plačaš.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Ne morejo zavrniti, vkolikor je vozil druzinski clan, ti pa imas "alibi". Se se pritozuj....

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Morda si je kirurg sposodil ključ od avta, takoj po operaciji, ko si bil še v narkozi.
smile-1.gif

Dostop do ključev pa je imela še žena in sestra. Poimensko naštej.

13. jul 2011
2.677
626
113
Če je bil slikan tvoj avtomobil, ti pa nisi prijavil kraje, potem najbrž veš, kdo je vozil. Najbrž se boš kazni izognil le, če boš potunkal (imenoval) voznika.
En podoben primer, ki se je sicer zgodil v Angliji. Nogometaš Manchester Uniteda Darren Fletcher je bil kaznovan zaradi prehitre vožnje, ker ni uradno navedel, kdo je vozil njegov avtomobil, pa čeprav so ga, v trenutku ko je bil storjen prekršek, milijoni videli po TV, kako se je podil za žogo in čeprav je bilo javno znano, da je za volanom sedel njegov oče, ki je bil pozen na sinovo tekmo.

13. jul 2011
2.677
626
113
Kako pa prekrškovni organ ve, ali gre za ožjega sorodnika ali ne, če ga ne naznaniš?
Se pravi, če ti uspeš dokazati alibi, te izpustijo brez da te povprašajo kdo je sedel za volanom?

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Saj ni treba povedati, kdo je vozil, neglede na sorodstvo. Če sodniku uspeš dokazati, da nisi bil ti, ne plača nihče. Če ti ne verjamejo, plačaš ti kot lastnik vozila. Lahko pa prostovoljno poveš, kdo je vozil in potem zaračunajo njemu.

L.p., Kloko

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Kaj pa bi se zgodilo, če bi ta oseba potem rekla,da ni vozila?

Potem vsak vzame imenik ambrusa v roke in reče da je vozil en čokoladni in kaj...bo fasal kazen ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ja..pred leti je obstajala finta, da si enostavno odprl osmrtnice in izbral nekoga, ki je umrl kakšen dan po tem.

Torej je najlažje v teh primerih enostavno dobiti izjave prič, ki so te takrat in takrat videle drugje, kot v samem vozilu. Koliko izjav je dovolj?

I

Izbrisan uporabnik 3287

zdaj dobi kazen lastnik avta. ali poveš kdo je vozil (in ta oseba to prizna) ali plačaš in si tiho. (ja tudi če je sorodnik)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Torej koliko prič se pri nas smatra kot dokaz? So lahko bližnji družinski člani tudi priče?

Teoretično gledano bi lahko torej tisti družinski član, ki je kriv, šel za pričo, da ti 100% nisi vozil, sebe pa ne rabi izpostavit kot krivega in samo reče, da 100% ve nisi ti vozil ?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tako je. Meni je s pomočjo mojstra na Alterju uspelo b.p. Aja, avto je bil ženin, vozil sem jaz, ona je samo dokazala da je bila v tistem trenutku v službi 40 km stran. V trgovini, kjer ni možnosti izhoda po OPP.

Ampak sedaj vozim raje 28 km/h kot pa 30 na 30 conah. Pa na mestu delikta sem roomsterja potem videl še velikokrat... Sedaj ko vem kam moram gledati...

13. jul 2011
2.677
626
113
Če je zgolj treba dokazati, da nisi vozil ti, hkrati pa ni treba imenovati voznika, je jasno, da bo prekrškovni organ zahteval dokaz, ki ne dopušča niti najmanjšega dvoma.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Ni res. Po odločbi US je dovolj dokaz, ki vzbudi razumen dvom ... To je še posebej poudarjeno - seveda zato, ker gre za obrnjeno dokazno breme pri prometnih prekrških.