Kazen iz Avstrije?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Da obudim temo, sicer je kazen za parkiranje:

V sredo sem dobil kazen za parkiranje v Salzburgu. Parkiral sem v nakupovalni coni, kjer je bila oznaka, da je obvezna modra urica, kjer oznacis cas parkiranja. Ko pridem po slabi uri nazaj, me caka kazen v visini 65€, ki jo je potrebno placati v 5 delovnih dneh na naslov FHM Parkraumbewirtschaftung. Komu znano to?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.328
6.142
113
V sredo sem dobil kazen za parkiranje v Salzburgu. Parkiral sem v nakupovalni coni, kjer je bila oznaka, da je obvezna modra urica, kjer oznacis cas parkiranja. Ko pridem po slabi uri nazaj, me caka kazen v visini 65€, ki jo je potrebno placati v 5 delovnih dneh na naslov FHM Parkraumbewirtschaftung. Komu znano to?
Glede na Google komentarje in večinoma ocene 1 gre za posebne vrste paciente. Teh 65 EUR zaračunajo, ker pač nisi imel parkirne ure. Na komentarje tudi odrezavo odgovarjajo in ocenjevalcem grozijo z odvetnikom, tako da pač plačaj v roku in pozabi nanje.

• Všeč mi je
Reactions: tgrzan

steiner

Pripravnik
2. sep 2007
74
2
8
Samo tukaj sploh ne gre za CPP prekršek ampak za zasebno terjatev. Nevede parkiraš pred trgovino na parkingu, ki sploh ni od trgovine ampak od tretje firme, ki ima tam okoki očitno samo vse parkinge v lasti. Pri tem zlahka spregledaš, oz. sploh ne pričakuješ, da moraš označiti čas svojega prihoda. In potem prežijo na take, ki so tam prvič in gre pa pa 65EUR.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.266
4.097
113
Samo tukaj sploh ne gre za CPP prekršek ampak za zasebno terjatev. Nevede parkiraš pred trgovino na parkingu, ki sploh ni od trgovine ampak od tretje firme, ki ima tam okoki očitno samo vse parkinge v lasti. Pri tem zlahka spregledaš, oz. sploh ne pričakuješ, da moraš označiti čas svojega prihoda. In potem prežijo na take, ki so tam prvič in gre pa pa 65EUR.
Pazi zdaj.
Po novem imajo že kamere in umetno inteligenco.
Tak da ne rabiš več ure imeti, ampak te Kamera posname.
Eni so že takšni ratali, da te spremljajo če sploh greš v trgovino ali ne.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.346
2.550
113
Ja lej, znanje nemščine je pri mnogih premalo, za tako zahtevno temo.
Zakaj gre? Pomoč rabim.
Ker ni povezave med parkiranjem in vstopom v trgovino?
Kako tam laufa to, kar pri nas DARS ne more? Branje tablice in povezava z os. podatki?
Sicer pa dvomim, da je to kazen. To je samo plačilo parkirnine in taxa za tak račun. Prijaviš na policijo in imaš podatke.
A sem prav razumel - 100 000€ kazni dnevno!

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.266
4.097
113
Obnova na hitro.

Oni nainštalirajo kamere na vhode na parkirišču in posnemajo vsak avto ki vstopi na njega in iz njega.
Imaš lepo obvestilo da je parkiranje 1 uro zastonj za stranke, vse kar je pa več pa je prepovedano in dobiš kazen 20€.
Dostop do podatkov je zgleda dovoljen.
In biznis laufa.
Lahko preizkusiš že v bližini slovenske meje, na parkingu Hofer ja v kraju Vogau.

20240826_124237.jpg

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.513
944
113
Obnova na hitro.

Oni nainštalirajo kamere na vhode na parkirišču in posnemajo vsak avto ki vstopi na njega in iz njega.
Imaš lepo obvestilo da je parkiranje 1 uro zastonj za stranke, vse kar je pa več pa je prepovedano in dobiš kazen 20€.
Dostop do podatkov je zgleda dovoljen.
In biznis laufa.
Lahko preizkusiš že v bližini slovenske meje, na parkingu Hofer ja v kraju Vogau.

Poglej priponko 93486
Ne vem, kako je lahko kazen na zasebnem zemljišču... V bistvu ne more biti kazen, ampak vstopiš v pogodbeno razmerje, kjer nisi izpolnil svojih pogodbenih obveznosti in ti potem zaračunajo pogodbeno kazen.. Recimo 20, 40€ oz. kolikor je tam na tabli zapisano.

Skratka, zadeva smrdi na kriminal....

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

steiner

Pripravnik
2. sep 2007
74
2
8
Ne vem, kako je lahko kazen na zasebnem zemljišču... V bistvu ne more biti kazen, ampak vstopiš v pogodbeno razmerje, kjer nisi izpolnil svojih pogodbenih obveznosti in ti potem zaračunajo pogodbeno kazen.. Recimo 20, 40€ oz. kolikor je tam na tabli zapisano.

Skratka, zadeva smrdi na kriminal....
Točno tako, nevede vstopiš v pogodbeno razmerje...

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in jonny77

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.513
944
113
Kako nevede? A tabla ni dovolj? A bi morala bit rampa?

Pa to ni kazen v smislu prekrška pač pa kazen za neplačilo oz. prekoračitev dovoljenega časa parkiranja - všteješ v ženine stroške ajnkaufa.
Ni kazen, ker kazen ne more biti!! Nisi napačno parkiral, ker na privat zemlji ne moreš napačno parkirat...
Stopil si v pogodbeno razmerje in si "Naročil parkiranje po ceni 40€", ker nisi odpeljal v zato predvidenem času ali pa šel v trgovino...

• Všeč mi je
Reactions: brane_new