Kazen iz Avstrije?

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Potem dobiš na dom z višjo ceno ;) (kar ravno beremo tule).

Ko je prišla kazen v firmo bi moral povzročitelj plačat zadevo in bi bil problem rešen.
Če firma namesto da javi kdo je voznik samo prekškarju izroči položnico v dobri veri da jo bo ta plačal ta pa je ne plača, bo prekrškar težko dobil novo položnico na dom.
Zato pa je za podjetje edin pravilen postopek,da se odzove tako, da javi kdo je bil glede na potni nalog voznik vozila v času storjenega prometnega prekrška. Pri nas imamo take primere na mesečni bazi in zmeraj se postopa tako.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Če firma namesto da javi kdo je voznik samo prekškarju izroči položnico v dobri veri da jo bo ta plačal ta pa je ne plača, bo prekrškar težko dobil novo položnico na dom.
Zato pa je za podjetje edin pravilen postopek,da se odzove tako, da javi kdo je bil glede na potni nalog voznik vozila v času storjenega prometnega prekrška. Pri nas imamo take primere na mesečni bazi in zmeraj se postopa tako.
Jaz sem danes placal 60 (127 na 100) in moral odgovorni osebi poslat potrdilo. Ce ga ne bi, bi pac javili moje podatke. Pa smo tud kao urejena firma no. :)

• Všeč mi je
Reactions: zino in Samo Svoj

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.678
113
Jaz sem danes placal 60 (127 na 100) in moral odgovorni osebi poslat potrdilo. Ce ga ne bi, bi pac javili moje podatke. Pa smo tud kao urejena firma no. :)
Samo vi premalo komplicirate.
Prava, urejena firma zakomplicira do konca, to je pravi način. To kar vaša zahteva, je preenostavno.
Poleg tega se mi tukaj pojavlja vprašanje, kateri bedak ne bi takoj šel plačat kazni. Ve se, kdo je vozil, torej kdo je odgovoren in vse kar bi dosegel je le to, da bi kazen narasla večkratno. Na koncu bi itak moral plačati.
Ampak verjetno kakršni zaposleni, takšno podjetje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
To bo še zabavno delati v 'urejenih' firmah, ko bodo enotne kazenske točke po celi EU.
Verjetno bodo tudi uredili kak dopust ali premestitev za šoferje, ki jih bodo nabrali preveč, ker bo firma špecala in tako podražila kazen in še pike bodo gratis zraven.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Sej pri kaznih kjer se pike izrekajo pomoje ni mozno placat brez da bi povedal kdo je vozil

• Všeč mi je
Reactions: gr69

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
Kdo pri nas dobi pike, če je avto od podjetja in se ne razjasni, kdo ga je vozil?
Izmenjava pik med državami še ni možna, je pa v planu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.678
113
Kdo pri nas dobi pike, če je avto od podjetja in se ne razjasni, kdo ga je vozil?
Izmenjava pik med državami še ni možna, je pa v planu.
Za pike ne vem, se pa zna davčna najavit :). Ker potni nalogi/službena vozila so ena od zadev, ki jih najbolj preverjajo. In če podjetje ne more v vsakem trenutku pojasnit, kdo je vozil vozilo, potem ima velik problem.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Za pike ne vem, se pa zna davčna najavit :). Ker potni nalogi/službena vozila so ena od zadev, ki jih najbolj preverjajo. In če podjetje ne more v vsakem trenutku pojasnit, kdo je vozil vozilo, potem ima velik problem.
Ni res. Pri nas imamo jasna pravila, kdo lahko vozi službena vozila, ki se jih lahko uporablja tudi privat, ampak nadzorovat pa tega ne morejo in ne morejo vedet, kdo je v privat času v resnici vozil.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.678
113
Ko sem imel jaz službeno vozilo sem ga lahko tudi v privat času le jaz vozil.
Ampak tudi ce imate tako, je pac odgovoren tisti, ki je podpisal pogodbo za privat vozilo, razen če pove, kdo je vozil. Ali je to spet ena brezvezna luknja za to, ne rabiš plačevati svojih neumnosti.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in Samo Svoj

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Ko sem imel jaz službeno vozilo sem ga lahko tudi v privat času le jaz vozil.
Ampak tudi ce imate tako, je pac odgovoren tisti, ki je podpisal pogodbo za privat vozilo, razen če pove, kdo je vozil. Ali je to spet ena brezvezna luknja za to, ne rabiš plačevati svojih neumnosti.
Nobene luknje ni in komentiraš stvari, o katerih nisem pisal. Nobene luknje ni. Ni pa res (in samo o tem sem pisal) da firma ve (ali mora vedet), kdo v vsakem trenutku vozi službeni avto.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.678
113
Če si ti picajzlast bom pa še jaz: pogovarjali smo se o službenem vozilu in ne o službenem vozilu s privat uporabo ;).