Kavomat

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Pozdravljeni,

kateri kavomat se splača kupiti (znamka, model)? Samodejno mletje ali za uporabo mlete kave?

Hvala.

LP

hja tisti za mletje so stotak, 2 in več dražji od onih brez mlinčka

definitivno ne kupovat od mark na kapsule (razni illy, bialetti, hotpoint ariston itd), razen če nisi blizu aut ita in hodš robo tja nabavljat. Al pa če ti to po pošti kdo od cajta do cajta zdila

lahk pa navadne od mark nabaviš, to p ani panike (recimo bialetti ma take v obliki kafetiere in ne kuri njihovih kapsul)

mam saeca brez mlinčka (t.i. ročni kavomat) kupljen, leto,2 nazaj v merkurju in nardi olala kavo. Cena nekaj čez stotaka

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik aver pravi:
Pozdravljeni,

kateri kavomat se splača kupiti (znamka, model)? Samodejno mletje ali za uporabo mlete kave?

Hvala.

LP

Manjka bistven podatek, koliko denarja je namenjenega za kavamat. 500, 1500 ali 2500?

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Očitno so DeLonghi avtomati kar OK. Zadnjič sem pil kavo pri znancu v Trstu. Ima DeLonghi-jev avtomat za 100 eur in dela odlično kavo (mi je povedal kaj uporablja ampak sem seveda že pozabil).

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Kje najceneje nabavljati illy iperespresso kapsule? Na amazonu je ena pločevinka okrog 9 eur, v slo med 10 in 11. Še kakšna ideja?

Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Kje najceneje nabavljati illy iperespresso kapsule? Na amazonu je ena pločevinka okrog 9 eur, v slo med 10 in 11. Še kakšna ideja?

Poglej kak coop, despar itd, pa naj ti jih kak soforumaš ko je blizu meje (ko so znižane) nabavi. Kolkr sm gledal so v coopih kapsule tam okrog 7 € za paket (redna cena, znajo pa biti tud cenejše, mislim da so bile pakunge po 16 kosov )

https://www.italian-coffee.biz/18-capsule-caffe-illy-cube-bag-sistema-iperespresso-decaffeinato.html
http://shop.illy.com/online/store/Prodotti_caffe-capsule-iperespresso_it

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Citat:
Uporabnik afroC pravi:

V Sparu, s kuponom za 25% popusta - to jaz delam...

bratec

Pripravnik
23. okt 2014
120
0
16
Pričakovat od avtomata za sto evrov da bo skuhal dobro ali celo olala kavo je utopija. Pač skuha kavo. Minimum za pripravo dobre kave je Rancilio Silvia, kak dober mlinček, npr. Baratza Virtuoso in dobra, sveže pražena kava v zrnju. Tako da je začetni strošek cca 800 do 900 evrov.

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
Tudi kakšen aparat od Jure dela dobro kavo bi rekel. Seveda pa ima svojo ceno.