ne rabiš bit sarkastičenJaz nimam nič nastavljeno. Seveda nimam Nibe, ki to omogoča, ampak ni potrebe po taki logiki. Sami pogruntamo kdaj nas zebe in takrat odkorakam v klet in sstisnem tipko ON. Ni to neki mužganski napor.
ne rabiš bit sarkastičen
Sprašujem vas zaradi tega, ker sem še zelen v tem oz nimam pojma.
Samo povem kako mi je rekel montažer oz tisti ki je delal zagon.
Ogreje se ko gres spatja, se strinjam.
Me pa sploh zanima, kakšen je strošek takega prehodnega ogrevanja.... ??
Recimo da me zebe, ko se ob 17ih vrnem iz službe...grem v klet in vklopim TČ....vprašanje v kakšnem času se stanovanje ogreje?!
Hmmm ze pri prvem odstavku sem zastrigel z usesi. Sodobne izolirane hise (velike najbrz pod 150m2) rabijo 9kw tc? 5kw polna kapa najbrž. Ker po tej logiki potem stare neizolirane hise velike 200m2+ rabijo 30kw tc. Pa vemo da jih ne..Fadil
To so po izboru mojstrov najboljše toplotne črpalke na trgu
Preverite, katere toplotne črpalke priporočajo mojstri.www.zurnal24.si
Premal sigurno ni fajn, prevec je pa se slabse, ker se ves cas vklaplja/izklaplja.sj mas potem 2.meato 6kW pa tretje 8kW.
pomojem premalo kW tut ni ok, se pravi, da ti pozimi skozz laufa na 100%.
Se boljs pocutim, k vidim da nisem edini “brezpojmeš”..Ce bi formula obstajala potem bi bil alter bolj pameten kot vecina monterjev.
Za isti objekt z istimi vhodnimi podatki in po ogledih imam ponudbe (4 kos) od 11 do 19kw.
Nimam pojma kaj naj vzamem.
Ciljam na nekje 12-14kw. Ker obicajno so potem močnejše samo navite osnovne verzije.