kakor kdo.. mene npr. ropot zunaj nič ne moti (niti sosedov, ker jih nimam).Ravno zato sem šel sam v vrtino. Plus ni defrostov in COP je dosti višji.
Me pa moti ropot znotraj hiše, zato iščem poleg cene in COPov neko rešitev, ki bi bila glasovno znotraj hiše sprejemljiva.
Eden je spraševal kako bom zvezal -- itak moram naredit nove preboje, hodnik je pa eno steno stran od radiatorskega sistema,
tako da mi je čist vseeno ali vzamem voda-zrak ali voda-zemlja/voda, kopanja in prebijanja bo isto... le tole o glasnosti "starega hladilnika"
me moti ja, tudi logično mi je da ne more notranja enota voda-zemlja, pa če je še tako novo sodobna, kompaktna in oglašujejo da ima "le" 40dB glasnosti,
ne more biti enako tiha kot voda-zrak (se tem da je voda-zemlja 2-3x investicija), kjer je voda-zrak (verjetno) ves ropot zunaj.
Če bi eventualeno, na hodniku to kompaktno voda-zemlja "zaprl" še v neko omaro a bi že postala neslišna, ali bi se vibracije širile in "slišale" po bajti ?
A je tudi pri notranji krmilni enoti voda-zrak slišat kaj "filanja" v radiatorksi sistem, in je torej bolje dati notranjo krmilno (ker je manjša, bi jo lahko) v utility kjer imam sedaj plinsko peč, in torej imeti na hodniku samo zalogovnik za SV (in morda tisti 100l zalogovnik za defrostanje - če ga prodajalec montira sploh)