Potem mi je pa sine ravno pred telimi -5C totalno zašuštral test Celo noč luftal eno sobo, da je bilo zjutraj po tleh mrzlo ko na drsališču, nato popoldne še zgornjo kopalnico na isto. In "sistem 24/7 plin na minimum" v celem dnevu ni naredil ama ništa. Tla zgoraj v pol bajte mrzla še 3.dan, tako da sem šel na 50C v radiatorjih, ko je ravno stisnano danes na -5C tako da sem moral pojačat na 60C v radiatorskem sistemu, ker ni bilo več vzdržno.
Dodajam še model TČ, ker mi prejšnjega posta ne pusti urejati - TČ je Zubadan 10kw, hiša velikost 160m2, ogrevanje 3 etaž.
Tam kjer je na grafu špica, mi je ogrevalo sanitarno vodo (na 45 stopinj).
Je pa tale app od Mitchubishi TČ tako obupen, da me še čudi da ga niso posodobili.
kira sorta TČ ?zunanj temp. pod 0, čeprav vreme kaže nižje (senzor TČ vedno kaže malo topleje, ne vem zakaj). Dvižni vod 48 stopinj zgornja črta, povratni vod spodnja črta
Temp. v bajti na 22 stopinje, med 22 in 3 uro je 21 st., ta urnik bom počasi izklopil.
V neizolirani hiši se izgubi okoli 5-6 stopinj pri temp. vode v cirkulaciji.... TČ je nastavljena na NORMAL, obtočna črpalka pa na 1 ali 2 watta. Oboje se v hudi zimi prestavi na več, tako da TČ dela močneje (porabi več) in obtočna hitreje, da se voda ne ohlaja.
pri -15 stopinj bo dvižni vod prek 60 stopinj, dodatnega 6KW grelca še nismo uporabili, ker je tako nastavljeno, da se ne prižge.
karkoli se dela, najprej izolacija hiše, potem pa vse ostalo
Poglej priponko 77159
Nič jasno? Ko je sosed naredil takle za=b, je šel aklimatov alu radiator na pol. Zmrznil.
V radiatorje gre sedajle 39 stopinj. Talnega ni.
se priporočamo še kak zelo hladen dan v februarju !!! da znamo zdimenzionirat baterije, ko se poceniijoDodajam še porabo energije na včerajšnji dan čez TČ (sicer ne vem koliko tale app pravilno meri, je bila pa cela poraba hiše 43kw)
Poglej priponko 77162
Upam da komu sedaj te podatki pomagajo.
Tole pa ne vem kaj imaš v mislih. poleg zunanje je samo še notranja enota, ter posebej še TČ za sanitarno vodo (ki pa je sedaj ugasnjena in se obnaša samo kot zalogovnik sanitarne vode, deluje pa poleti).Imaš tudi tisti LG dodatek od 100l za dogrevanje Zubadana ?
karkoli se dela, najprej izolacija hiše, potem pa vse ostalo
Nizkotemp., kronoterm adaptkira sorta TČ ?
Razlika med vstopno temp. in povratnim vodom je cca 4 stopinje.Ecodan naj bi po svetovanju monterja imel manj problemov z kompresorji in z novim plinom naj ne bi bilo več takšne razlike med njima.....Take informacije rabimo !!! (trolarji, učite se
Vesel tole berem, ker zgleda, kot da ne bom rabil kupovat Zubadana ! Zakaj se ti nisi odločil zanj ?
Vidiš morda tudi podatek, koliko stopinj filaš v vod noter ?
jabe ima menda eno poceni in kar laufa. resno se poraja vprašanje, če se splača dat 12+k za TČ. Ali 10k.
če iščeš P/P poglej aristonove. So špica karatkeristike primerljive s večino konkurence, cenovno precej dostopnejabe ima menda eno poceni in kar laufa. resno se poraja vprašanje, če se splača dat 12+k za TČ. Ali 10k.
Zunanje enote so tipične "klime". Meni se to vse zdijo precenjena jajca.če iščeš P/P poglej aristonove. So špica karatkeristike primerljive s večino konkurence, cenovno precej dostopne
To so šele precenjena jajca. Par metrov cevi in ventilator s filtrom in "izmenjevalcem" toplote.Samo še rekuperatorji jih prekašajo...