Katero šolo obiskujem/katero bi raje?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Madam: Zanimivo, potem ena žlahta malo laže - bom povprašal še drugo
grin1.gif

Citat:
Uporabnik madam_orange pravi:
To si napisu tko, kokr da bi se na administrativni učil tipkat, ne bi se pa naučil v kakšen programu lahko tipkajo!
bonk.gif

Pa smo spet tam. Tvoja trditev namreč drži.
cheer.gif

(Btw. strojepisec je proti informatiku pri delu z Wordom nekaj takega kot zobotehnik proti stomatologu
d055.gif
)

Citat:
Uporabnik madam_orange pravi:Prosim pozanimaj se, ker ti izpadaš butast ne mi2 z gospo Kozarčevo!

Lp, Oranžna
roza.gif

Prosim, ne spremeniva debate v feministične boje.
d055.gif

Vedi le, da nisi ne prva (ne zadnja), ki se odloča o izbiri faksa. Rad bi ti samo povedal, da je za MF zobotehnika ne-dobra izbira. Za AGRFT pa sploh.

Babette

deklica
31. jul 2007
862
0
16
32
Ljubljana
Letos sem zacela z izrednim studijem Srednje medijske in graficne sole (SMGŠ), prej sem bila tri leta redno.

Kam bi se raje upisala? Verjetno na oblikovno, kar sem imela tudi namen, vendar sem poslusala naso "pametno"
psihologinjo in razrednicarko kateri sta mi rekli da to ni zame in da gotovo nebi bila sprejeta, kar pa sem na
samem koncu ugotovila, da to spoh ni res.

Lahko bi se prepisala, vendar bom dokoncala kar sem nacela. Naprej pa me bo gotovo poneslo
v smer studija krajinske arhitekture ali graficnega oblikovalca. Ceprou bi sla najraje studirat v Avstrijo
ali Nemcijo (zelja), ce ne druzga, bi vsaj rada tam dobila siht.

madam_orange

Pripravnik
25. jul 2007
388
0
16
oranžna cona
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Madam: Zanimivo, potem ena žlahta malo laže - bom povprašal še drugo
grin1.gif

Citat:
To si napisu tko, kokr da bi se na administrativni učil tipkat, ne bi se pa naučil v kakšen programu lahko tipkajo!
bonk.gif

Pa smo spet tam. Tvoja trditev namreč drži.
cheer.gif

(Btw. strojepisec je proti informatiku pri delu z Wordom nekaj takega kot zobotehnik proti stomatologu
d055.gif
)

Seveda razumem. Hočem ti le dokazat, da bo nek zobotehnik, študent z veliko več predznanja tega področja, kot jaz z gimnazijo, kjer o zobeh zvem le to kako jih poimenujemo (podočnik...). Priznam, s tem obsojam šolski sistem and I like it!
cheer.gif

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Jap, tony ga malo biksa.

Kot je napisala kozarčica, uspešnost na faxu ni odvisna od tega na katero SŠ si hodil, pač pa od sposobnosti, iznajdljivosti, volje posameznika. Ker poznam primere, ko je imel študent ekonomije (ki je hodil na ekonomsko GIMNAZIJO) imel več problemov pri študiju, kot neka študnetka, ki je na ekonomijo prišla z aranžerske šole. In to nista samo izjemi, ki potrjujeta pravilo, pač pa je tega ogromno
wink-1.gif

Jaz pravim, da če je volja, potem je polovico faxa že narejenega. Pa tudi če prideš s trgovske (z maturitetnim tečajem) na MF.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:

Jst končujem ekonomijo - smer finance,

Mikala me je pa tudi psihologija - v smislu psihiatrije, terapevta, ipd. Ampak je baje kar zahteven študij, jst pa nisem ravno tip študenta, ki bi veliko časa presedel za knjigami
redface-1.gif

Zanimivo, tudi jaz. Smer finance EF (podaljšal absolventa)..., zelo pa me je zanimala tudi psihologija..., kako razumeti sogovorca v detajle, njegove motive, namene ipd.. Še zdaj vsakogar, ki ga spoznam ga probam prebrat in zanalizirat..., povečini uspešno.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Ja, seveda, in uspešni, iznajdljivi in z voljo do učenja grejo na srednjo poklicno šolo... Seveda z argumentom, da se bodo tako več naučili od kolegov na gimnaziji. Kozlarija.
aplauz.gif

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Absolvent ekonomije. Mi je žal, da nisem imel malo več jajc in riskiral z vpisom na gradbeni fax, čeprav je tam precej matematike, ki pa mi priznam ne leži glih najbolj. Jebat ga...zajebal sm stvar.

madam_orange

Pripravnik
25. jul 2007
388
0
16
oranžna cona
Citat:
Uporabnik tony pravi:

Ja, seveda, in uspešni, iznajdljivi in z voljo do učenja grejo na srednjo poklicno šolo... Seveda z argumentom, da se bodo tako več naučili od kolegov na gimnaziji. Kozlarija.
aplauz.gif

Tony..zelo veliko ljudi se strezne šele po srednji šoli/gimnaziji...tko da ne podcenjuj ljudi , ki grejo na srednje šole
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
aplauz.gif

Tony..zelo veliko ljudi se strezne šele po srednji šoli/gimnaziji...tko da ne podcenjuj ljudi , ki grejo na srednje šole
smirk-1.gif

Točno, zdej lahko nehava, se strinjam. Ljudje, ki se bodo streznili šele po SŠ, ne bodo šli na srednjo strokovno šolo v želji po pridobivanju ekstra znanj, ki jih gimnazijci nimajo, ne?

O podcenjevanju pa: prosim te
bonk.gif
. Res, naj bo dovolj o tem.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik tony pravi:

aplauz.gif

Jaz sem hodila na srednjo ekonomsko, pa sem imela vse pogoje za gimnazijo
tongue-1.gif

Nikjer nisem napisala, da se na kakšni šoli več naučiš. Relativno ne, pri strokovnih predmetih pa ja. Na gimnaziji so imeli 4 leta fizike, zato sem pa jaz imela 2 leti računovodstva in 2 leti poslovne matematike (na primer). In kdo je sedaj pametnejši?
17758-icon_confused.gif
Nihče oz. vsak je pameten na svojem področju.

lp

Nazadnje urejeno:

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
No, jaz sem zobotehnik po srednji izobrazbi in se še lepo spomnim fizike, kemije, somatologije, biologije, morfologije, zdravstva in higiene, predvsem imam lepe spomine na učenje latinskih izrazov za kosti telesa in drmanje na pamet kosti v naši buči na pamet. Bilo je nepozabno. Sploh mi je bil všeč fer način ocenjevanja profesorjev pri praksi. O materialih se ne spomnim kaj preveč, ker proteza ni bila ravno moja specialiteta in smo jo naredili kot na nekem šnelkursu. Poudarek je bil na osnovnem poznavanju delovanja organov, poimenovanju kosti v latinščini, mišic v slovenščini ter lobanje v celoti. Jaz sem jo imela doma (lobanjo), ker se je bilo tako najlaže naučiti.
Žal je na tej šoli tvoj uspeh odvisen od dobrega odnosa s profesorji in od izbora le teh. Pri kemiji smo imeli namreč eno tako, ki je vsako uro klicala pred tablo enega za drugim in te nahrulila kot vola, če si bil potem zmožen še kaj odgovorit, si bil sposoben že za 2. V glavnem, zobotehnična je fajn plac, če imaš veliko kompleksov in jih rad spravljaš na učence.
Mene so na to šolo spravili pod pretvezo, da ima neko vezo z oblikovanjem (hotela sem na oblikovno in je mojo mat skoraj kap zadela - za obe šoli pa potrebuješ sprejemni izpit). Škoda talenta za to, da celo življenje delaš kopijo sosednjega zobu (toliko o talentu). Tako, da mi je bilo hitro žal, da sem izbrala to šolo. 100x boljša izbira bi bila gimnazija, imaš od tega vsaj maturo in si potem lahko izbiraš študij na UNI.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
100x boljša izbira bi bila gimnazija, imaš od tega vsaj maturo in si potem lahko izbiraš študij na UNI.

Jaz sem bila še generacija, ki je šla tako ali tako na splošno maturo. Zdaj pa itak poleg poklicne lahko narediš še dodatni predmet in imaš prav tako pogoj za UNI.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
V času, ko sem maturirala je bilo tako, da če si se hotel vpisati na UNI, si moral delati posebej maturo v obliki maturitetnega tečaja
confused-1.gif

Redki programi pa so imeli dodaten izpit (mislim, da je bila ena izmed njih AGRFT).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
... Sploh mi je bil všeč fer način ocenjevanja profesorjev pri praksi. ...

OK. Dajmo ločit osebne frustracije profesorjev od programa srednje šole.

Te sicer čisto razumem, da zaradi nefer profesorjev šole ne maraš, ampak njen program ni nujno slab (vsaj ne za čisto vsakega). Pač treba bi bilo spucati psihiče dol s šole (najbrž bi bila to naloga ravnatelja - običajno pa ribe najhuje smrdijo ravno pri glavi), pa je.

Samo mnenje.
smile-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Riba je zelo smrdela pri glavi, v tem je bil res problem.
Res je, problem je bil v profesorjih, na žalost ravno pri tistih, ki so poučevali praktični pouk. Namen šolstva je bil verjetno res dober, samo se mi je začelo obračati, ko je gospa moj model ocenila s 4/5, ker je mislila, da je od neke druge dečve, ko pa je izvedela, da je moj, je pa kolebala med 1 in 2. In tako sem zaključila praktični pouk z 2.
bonk.gif

madam_orange

Pripravnik
25. jul 2007
388
0
16
oranžna cona
Citat:
V glavnem, zobotehnična je fajn plac, če imaš veliko kompleksov in jih rad spravljaš na učence.

Če tako to vzameš, je vsaka šola taka šola.

Mene so na to šolo spravili pod pretvezo, da ima neko vezo z oblikovanjem (hotela sem na oblikovno in je mojo mat skoraj kap zadela - za obe šoli pa potrebuješ sprejemni izpit).

Se pravi, da pri tebi ni kriv sistem zobotehnične, ampak to da si pač izbrala napačno šolo.

Škoda talenta za to, da celo življenje delaš kopijo sosednjega zobu (toliko o talentu).

Če si zaradi tega talenta dober zobotehnik in s tem veliko zaslužiš ni to prav nič stran vržen talent.
cool-1.gif

madam_orange

Pripravnik
25. jul 2007
388
0
16
oranžna cona
Citat:
Riba je zelo smrdela pri glavi, v tem je bil res problem.
Res je, problem je bil v profesorjih, na žalost ravno pri tistih, ki so poučevali praktični pouk. Namen šolstva je bil verjetno res dober, samo se mi je začelo obračati, ko je gospa moj model ocenila s 4/5, ker je mislila, da je od neke druge dečve, ko pa je izvedela, da je moj, je pa kolebala med 1 in 2. In tako sem zaključila praktični pouk z 2.
bonk.gif

Takšne talentirane prfokse pa najdeš tako ali tako čisto povsot! Narediš pa lahko prekleto malo da preprečiš njihov bedasti sistem, pač sprejmeš!
rolleyes-1.gif