Katero opremo pogrešate v svojem avtu?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
hysterical-1.gif

Kot prvo, gretje sedežev obstaja na več nivojih. Če ti nisi znala nastaviti, da bo pijetno tvoji riti, potem je to tvoj problem ter tvoje nezanje (v vsaki temi je težko biti pameten), gretje zicev je super zadeva. Novejša vozila imajo tako narejeno, da iz maksimuma potopoma znižuje na minimu, tako da je tole voje bluzenje zelo nevmesno.

Webasta ne uporablja, ker imam garažo. Ni pa napačna zadeva, če vozilo stoji zunja, ker ogreje notranjost plus to, da ti odmrzne zaledenele šipe tako, da ti ni potrebno zmrzovati na prostem pri - ne vem koliko stopinj, torej še en mimosunek, ker zadeve ne znaš uporabljati.

Avtomatska zavora lahko pripomore, da nekaterim manj veščim voznikom omogoči speljvanje v hrib. Avtomatska zavora nekaterim ljudem lahko reši življenje, ker svoje vozilo niso ugasnili v prestavi ali pa so pozabili premakniti menjalnik v črko P. V današnjem svetu je to kar pogost pojav.

Tisti, ki je pisal, da ne obstaja avtomatska zavora, pa še kako obstaja, ko vozilo ugasneš, se avtomatsko s pomočjo elektrike vklopi. Pri speljevanju vozila pa se samodejno izklopi.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.752
113
kod Džej-Zija
Saj pravim, če temu rečeš avtomatična zavora. Ker zame je avtomatična, če se vedno, ko se ustaviš, vklopi sama od sebe. Sicer je pa samo še ena električna traparija, za katero si ne želimo, da se pokvari.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Precej sem prevozil z ogrevanimi sedeži, tri zime vsako jutro. Imajo stikalo za vklop in izklop, tako da se da brez težav vzdrževati primerno temperaturo.

Na avtomatična, ne avtomatska, ampak samodejna ročna zavora
wink-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
hysterical-1.gif

Kot prvo, gretje sedežev obstaja na več nivojih. Če ti nisi znala nastaviti, da bo pijetno tvoji riti, potem je to tvoj problem ter tvoje nezanje (v vsaki temi je težko biti pameten), gretje zicev je super zadeva. Novejša vozila imajo tako narejeno, da iz maksimuma potopoma znižuje na minimu, tako da je tole voje bluzenje zelo nevmesno.

Webasta ne uporablja, ker imam garažo. Ni pa napačna zadeva, če vozilo stoji zunja, ker ogreje notranjost plus to, da ti odmrzne zaledenele šipe tako, da ti ni potrebno zmrzovati na prostem pri - ne vem koliko stopinj, torej še en mimosunek, ker zadeve ne znaš uporabljati.

Avtomatska zavora lahko pripomore, da nekaterim manj veščim voznikom omogoči speljvanje v hrib. Avtomatska zavora nekaterim ljudem lahko reši življenje, ker svoje vozilo niso ugasnili v prestavi ali pa so pozabili premakniti menjalnik v črko P. V današnjem svetu je to kar pogost pojav.

Tisti, ki je pisal, da ne obstaja avtomatska zavora, pa še kako obstaja, ko vozilo ugasneš, se avtomatsko s pomočjo elektrike vklopi. Pri speljevanju vozila pa se samodejno izklopi.

Vozila sem se v tujem vozilu z gretimi zici (sistem, ki ga je opisal NigelM) in ne hvala, ne rabim imet tega (tudi na kmečih pečeh sedet mi ni nikoli potegnilo in tega ne delam). Zame mora biti stol mrzel in nič me bolj ne moti kot segreti zici. Že od pamtiveka. Je pa res, da nimam leder ali "leder" zicov in se hec segreje prilagojeno točno in natančno moji riti v max 5 minut.
zmaga.gif

Glede na hitrost ohlajanja/segrevanja vozil, ki sem jih imela priliko videti, domnevam, da mora tista klima laufat minimalno 15 minut, da se šipa odtali in reč postane nekak .... hm... taka, da sploh opaziš, da je nekaj grelo. Stroške te zabave si spet lahko izračunaš sam - za mojih 15 minut jutranje vožnje totalno brezvezni in pretirano drag razkoš (poleg tega, da ti je potem v vozilu prijetno toplo in zadeva deluje uspavajoče, kar je zjutraj sploh juhuhu). Za vse daljše vožnje je pa čisto dovolj tista klasična pihljajoča zadeva, ki jo poznamo že več kot 30 let...

Glede avtomatike pri ročni zavori - se v celoti strinjam z mosseerom. Jaz že od AŠ dalje parkiram tako kot je treba in bi me tale elektrika samo ovirala in bila še ena od brezveznih igrač, ki crkne takrat, ko je daleč najmanj treba.

BTW - moj avto je tudi zunaj parkiran.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj na leder zicih fajn paše imet ogrevanje zicev, drugače se mi pa zdi brezveze.

Aja, radarski tempomat bi bil pa res fajn. Koristi, ko se voziš za tistimi, ki tempomata nimajo.
tongue-1.gif

Naslednji moj avto ga bo zihr mel.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Tako bom rekel, si ena izmed redkih oseb katera pljuva po gretju sedežev, jaz jih ne zamenjam. Kombinacija usnja ter blaga je meni zmaga. Tudi sam ne maram komplet leder zicov, zato vedno kupujem kombinacijo usnje - blago. Brušen leder je no go kombinacija, ker prevečkrat vstopam ter izstopam. Se hitro uniči zaradi tega.

Webasto nima veze s takoimenovano klimo. V 5ih minutah je avto odmrznjen. Nobenega praskanja po steklih, nobenih rokavic ni potrebnih samo vklop brisalcev in adijo. Ko se vsedeš avto si preprosto nastaviš željeno temperaturo, ni nobene potrebe po spancu. Če sem jaz pravilno dojel ti to razumeš, da se dogaja med premikanje vozila? Vso to gretje se dogaja medtem ko se ti pripravljaš za v službo, avto stoji na mestu.

Za zavoro pa misli, da ni povsem napačna, a tudi jaz preferiram zategovanje na roko ali nogo.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
grims-1.gif

@davidoff - saj vem, da avto stoji še v garaži (ali zunaj), samo ta toplota ne pride sama od sebe ne?
Vsaj jaz še nisem videla klime, ki bi delala samo na "mamino ljubezen"...
Ne vem no, meni se zdi tole nepotreben razkoš (škoda mojega denarja).

Želena temperatura večine zjutraj je temperatura postelje. Tu je huda past, v katero se večina ujame in je treba nekaj samodiscipline, da si človek ne naštela tistega, kar mu najbolj paše....

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.422
2.376
113
Pomurje
off:
Mislim, kako ti uspe kritizirat gretje zicov?

Pomojem imaš hemeroide in je čas da obiščeš zdrvnika, ker ti paše mrzlo pod ritjo. :)

on: obvezna bi morala biti vsa aktivna varnostna oprema. Tudi IR radar, ki ti lepo slikico kakšne divjadi ali pešča pokaže 100m prej.

V mojem manjka ACC,line asistent, park asistent
evil.gif

Lp

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
V mojem manjka ACC,line asistent, park asistent
evil.gif
, aja pa karta SLO, .......

... s posebej debelo označenim vhodom v tvojo garažo, da bi jo končno enkrat našel v prvem poizkusu.
smirk-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
se strinjam z leprotto, men tut paše gretje zicov in to je ena stvar, k jo pogrešam
tongue-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ker me daje
evil.gif
...

No, fajn. Imamo gretje zicov. Krasno v teh naših sibirskih zimicah, da nam rit ne zmrzne v neskončno dolgih vožnjah po tej naši zmrznjeni kokoški,,,

In kot velja za vse električne igračke, hec komaj čaka, da se pokvari. Po možnosti sredi poletja. In greje in greje in greje in greje...

Kaj boste potem?

Se tistih nekaj neskončno dolgih dni vozili s stiroporjem pod ritjo?
evil.gif

In vse to samo zato, ker se mora človek v avtu počutiti kot v lastni dnevni sobi tudi tistih par dni, ko je malo mrzlo, ker drugače takoj zboli ...
crazy1.gif
(glej "kako preživljam dan - xy nadaljevanje" in odgovore "šmrkam", "me daje vročina", "ves čas nekaj kašljam"....).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
meni je gretje zicov super se posebej ce so usnjeni.
Webasto je pa zakon pozimi, se posebej vodni ki ogreje se motor, porabi pa manj energije (goriva) kot bi ga motor za gretje kabine in motorja tako da se nekaj profitiras na gorivu, da ne omenjam kaj je pomeni zagon motorja pri -20 stopinjah glede obrabe motorja.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Končno eden, ki je razložil pomen Webasta.
Na kratko: ko prideš v avto je:

1. topla kabina (Webasto samodejno vključi tudi ventilacijo v potniškem prostoru)
2. odmrznjene šipe (nič več kraspanja po zmrznjenih šipah, polivanja vroče vode, zafrkavanja s kartoni, manjša poraba brisalcev in Vitrexa, bolj varna vožnja ker mnogi sicer slabo očistijo šipe in gledajo na cesto skozi "luknjico na sicer zmrznjeni šipi" itd)
3. topel motor (lažji zagon ob zelo nizkih temperaturah plus manjša obraba motorja ob zagonu in v prvih kilometrih vožnje)

Webasto še posebej paše pri dizlu, ker se zagreje počasneje kot bencinar. Jaz ga pri svojem te dni, ko je bilo zjutraj fejst mrzlo, vključim hkrati z zagonom motorja. Posledica je, da motor doseže delovno temperaturo bistveno hitreje, tudi gretje kabine se zgodi že po nekaj sto metrih, kar je sicer pri dizlu precej mission impossible).
Kozarčeva: Pravi Webasto se napaja z gorivom iz rezervoarja. Z njim ogreva vodo, s to toplo vodo pa potem počne vse prej našteto. Webasto ima podoben učinek kot zagnan motor vozila, je pa bolj varčen pri porabi goriva, poleg tega si ga naštimaš 10 minut preden prideš v avto in je to to.

PS: dodana vrednost - primeren za poljske je.bače, ki operirajo sredi zimskih noči na zadnjem sedežu. Nič več vžiganja motorja vsakič, ko bejbo zazebe pod ritjo. Lahko je pri -25 naga v avtu, ti pa lepo naštimaš Webasto in je toplo kot v savni, če želiš. Brez prižganih pozicijskih ali zasenčenih luči, brez lučk na armaturi, brez rohnenja motorja, izdajalskih oblakov (kondenz) izpušnih plinov itd. Skratka Webasto je solution za sexi time.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zakaj bi kurila še dodatnih 10 minut benza, če ne vidim od tega nobene koristi?
(nimam poljskih je.bacev na zadnjih zicih, sploh pa - če je seks dober, ne rabiš nobenega silnega ogrevanja zicov...
evil.gif
).

@ nekoga: gor je bilo omenjenih -20. Kako je super ta hec pri -20.

-10 je cca 10 dni na leto. Sicer odvisno od lokacije - na Blokah malo večkrat, v Kopru praktično nikoli.
-20 pa nekak vipavska dolina vidi vsakih 5 let enkrat ali pa še to ne.

Zadnje dni je +4. Kje vi tu vidite neko silno zmrzal, da je treba dodatno kurit, meni ni jasno...
confused-1.gif

Se pa strinjam, da je veliko bolj udobno imeti v avtu kavč, pa lakaja s flašo Dom Perignona, pa zice, oblečene v svilo kitajskih sviloprejk, pobarvano v ročno narejem škrlatu,... Ni da ni.

Jest rabim denar za kaj pametnejšega, kot za tole. Kot že enkrat povedano...

Ato = kišta, namenjena varni in poceni vožji iz točke A v točko B.
In nič več.