mam eno kolo od njih. dober customer support ter precej kolesa za tisto kar plačaš.Naletel sem na Rose Bikes, se obrnil nanje, pa da vidim, kaj mi bodo odpisali. Na prvo žogo je videti, da imajo kar uravnotežen asortiment koles.
mam eno kolo od njih. dober customer support ter precej kolesa za tisto kar plačaš.Naletel sem na Rose Bikes, se obrnil nanje, pa da vidim, kaj mi bodo odpisali. Na prvo žogo je videti, da imajo kar uravnotežen asortiment koles.
si ziher glede 3x spredaj?Sem na hitro pogledal te linke, prvo kaj v oko pade:
Giant ima spredaj 3 zobnike. To je totalno out. Kriminal, da še to sploh prodajajo na peciklu za jurja. Canyon ima manj prestav, ampak več prestav ni noben plus, ker se jih veliko podvaja. V letu 2021 gledaš samo 1x10, 11 ali 12
Garancija pri peciklu za 1k€ in lokalni mojster ne pomeni nič, ker si ne predstavljam kaj bi sploh lahko šlo narobe. Če gre kaka komponenta v rit, ti jo bo canyon že menjal, za šrauf zategnit in menjalnik nastavit pa je vsak pecikl mehanik ok.
Pri canyonu velja da dobiš več za isti denar, ker so online prodajalec in mislim da je v tem primeru tudi tako.
Glede velikosti pa se boš moral dobro izmerit in po potrebi posevetovat z suportom
Si lastim Giant Roam 1 2020 model. Specifikacije so iste, višina je tudi 180cm in je okvir L ravno prav.ksz
.
Če se smem prištuliti k tej temi.
O kolesarstvu, kolesih, kaj je zadnji krik tehnike itd... ...nimam pojma.
Zadnjih 25 let si sploh nisem lastil kolesa, zdaj me je pa zamikalo, nova "kolesarska" družba itd...
Skratka kupujem treking kolo za po cesti in kakšen makadam - budget tja nekje do 1.200 €.
Gledam recimo naslednje:
GIANT
https://www.extremevital.com/sl/kolesa/treking-kolo-giant-roam-1-disc-p-33738.html
+domači prodajalec s servisom
-?oprema - zame je verjetno polna kapa, vem pa ne kako dobra naj bi to bila
CANYON
https://www.canyon.com/en-si/hybrid...lite-5/2790.html?dwvar_2790_pv_rahmenfarbe=GN
ali
https://www.canyon.com/en-si/hybrid-bikes/touring-bikes/pathlite/pathlite-6/2792.html?dwvar_2792_pv_rahmenfarbe=GY/BK
-Ker gre tukaj za direktne dobave od proizvajalca, brez posrednikov.
Kako je s servisom, garancijo kakšne izkušnje?
Sta ta dva Canyona (bistveno?) boljša od zgornjega Gianta?
Število prestav imata sicer manjše, ampak ali je to sploh pomemben faktor?
=be me tudi velikost okvirja - sem ravno "vmesne" višina 180 cm - po tabli na Extrem Vital bi bila pri Giantu prava velikosti "L" - sem sedel na njemu in ja, "L" bi šlo.
Pri Canyonih pa naj bi po tabeli zame bila primerna velikost okvirja "M"?
Vnaprej hvala za pomoč.
Samo sliko sem videl. 3x ali 2x...nima veze, to ne spada na pecikl za jurja
Kak potem npr. tale Scott za dobrih 1.200 € s tremi šajbami spredaj je čisto lame?Samo sliko sem videl. 3x ali 2x...nima veze, to ne spada na pecikl za jurja
Gre se za to, da je 2x, 3x zastarelo, pa nima veze če stane jurja ali 2, ker prednosti 1x sistema so kar velike:eh pretiravaš in misliš kaj je jurja dejansko veliko denarja za kolo, sploh pa v covid časih.
kolo je čisto spodobno, nima pa najnovejšega trenda "1x"
XT menjalnik je vrh Shimano ponudbe (boljsi je le se XTR, ki pa je namenjen dirkanju), Deore je tudi zelo dobra zadeva.