memtest, memtest86 ali memtest86+...tukaj so kar precejsne razlike, tako da je verzija 86+ tatamata...
testiral dokaj slab ram, prva in druga verzija brez napak, po 15min testiranja, isto po 1h, sem mislil da sem ze nor, v winsih, pa taksni vsi, tudi kaksen sPi...nato test z 86+...v prvi minuti pokazalo da ima ram slabe sektorje...nem pa na kaksni osnovi deluje 86+ in kako drugace testira od ostalih dveh...pokaze pa napake...no vsaj kolikor sem slisal, ram fila in odvzema podatke iz njega z vecjo odzivnostjo...ce se ram ne odzove pravocasno, javi to kot napako, oz. slabi sektor...
kar se pa tice navijanja, na taksen nacin, se ti bo rac sesul po 24h delovanja...ali slej ko prej, ko bo prislo do bolj kompleksnega procesiranja...seveda, plata bo prekinla delovanje in sledil bo BSOD, ali restar...saj do 3.9 gre lahko, naprej pa so potrebni dvigi voltaz, resnejse delo z rami, itd...ter seveda malo boljse hlajenje, syche mugen II za zracno, ali celo po vodnem, za stabilno delovanje...ker tem. se pri tem dvignejo na cca. 60°C idle...ce se nea motim...
no, drugace pa veselo navijanje, jaz sem trenutno z mojim C2D 8400 na 4.4ghz zracno =)...rami pa so ze krepko na meji pri 1200mhz za ddrII...dvignjene voltaze, itd...teden dni testiranja...po delu, seveda v vecerne ure... =)...
lp, dominic...