Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Pa če vam pravim, na htpc dela vse, ni cele znanosti zadaj kot si jo gori opisal za usposobit osnovne stvari na apple tv. Htpc je tu kot apple pred mnogimi leti, it just works
Ne vem, o kakšni znanosti govoriš. Vse to kar sem opisal, deluje out-of-the box. Priklopiš in uporabljaš. Največ kar rabiš, sta dva klika, da iz app stora naložiš aplikacijo, ki jo želiš. Sem pripričan, da je pri HTPC treba najman OS najprej namestit in kak app od kje potegnit. In še vedno osnovne stvari kot je HDMI-CEC niso ravno it just works. Kakor tudi AirPlay/Chromecast in podobni bombončki. Vem, da se da zrihtat, ni pa nikakor it just works, pa še o tem kako deluje, bi se dalo debatirat. Ne rečem, da HTPC ni bolj fleksibilen (sem ga nekaj časa tudi uporabljal), ampak da je bolj enostaven za uporabo in da kar vse dela samo do sebe, pa ne kupim.
Če misliš na sideloadanje aplikacij, ki uradno ne delujejo na ATV, je pa druga stvar. Zato sem pa napisal, da v primeru, če se potrebuje čistokrven Kodi, Apple TV pač ni najbolj primerna naprava. Marsikomu za predvajanje vsebine zadostuje Plex, VLC, Infuse ali fork Kodija, ki je v appstoreu in mu več pomenijo ostale funkcije, ki jih ta naprava omogoča. Pa tudi upravljanje s priloženim dalincem je čisto druga stvar, kot razni univerzalni dalinci, airmousi, mini tipkovnice in ne vem kaj še za HTPC.