Če imaš doma pretežno japkaste naprave, je definitvno za razmislit tudi o Apple TV. Imam Apple TV 4 in ga uporabljam predvsem za Plex, Apple Music in ostalo muziko iz telefona (ATV imam priklopljen na receiver), TV pa gledam kar preko AirPlaya (prej preko D3GO, sedaj preko EONa). Zadeva je pač integrirana v Applov ekosistem in imaš gor tudi slike iz iClouda, razna gesla lahko dokaj simpl vpisuješ s telefonom, itd. Kar se EONa tiče, ima Android TV prednost, ker obstaja native aplikacija in na rabiš telefona. Dela pa drugače EON preko AirPlaya super, ampak rabiš pač telefon/tablico za upravljanje. AirPlay je na sploh super tudi, če rabiš na hitro screen mirror ali kakšne fotke pokazat iz iPhone/iPada/Maca. Po mojih izkušnjaš iz tega vidika deluje boljše kot Chromecast. Je pa seda odvisno iz katere paltforme želiš zadeve uporabljat. Če imaš Androidni telefon, z AirPlayem ne moreš nič. Iz iOS lahko Chromecast še vedno uporabljaš za aplikacije, ki to omogočajo (npr. EON, Youtube, Plex, itd).
Poln Kodi se da sideloadat na Apple TV, vendar mislim, da je Apple veljavnost brezplačnih developer certifikatov, s katerim lahko podpišeš app, pred časom omejil iz 90 na 7 dni. Tako da, v kolikor nimaš možnosti zadeve podpisat s pravim dev certom, ki velja 1 leto, je to sideloadanje precej nepraktično, saj bi moral vsakih 7 dni app na novo podpisat in ponovno naložit. Meni to sicer ni problem, ker že nekaj časa uporabljam samo Plex. Drugače pa, kot so že durgi omenili, obstaja tudi fork z določenimi omejitvami (predvsem glede pluginov), ki je tudi v App Storeu. Kolikor vem pa precej ljudi raje uporablja kar Infuse ali VLC.
Drugače pa Apple TV dostikrat vzamem tudi na dopust, če drugega ne imamo za glasbo vrtet (Apple Music direktno na ATV ali pa iz telefona preko AirPlaya). Smo pa večkrat na ta način gledali tudi TV iz tujine tako, da sem na telefonu zalaufal VPN do doma in potem iz D3GO streamal na ATV preko AirPlaya. Morem še sprobat, kako je s tem pri EONu, ker je stream pri D3GO dejansko letel direktno na ATV mimo VPNja in je vseeno delalo, ker so geolokacijo čekirali samo na nivoju appa.
Tako, da v kolikor uporabljaš različne naprave ali sta ti native EON in Kodi zelo pomembna, je še vedno Nvidia Shield boljša izbira, sicer pa razmisli o Apple TV.