Me prav zanima, kaki strošek ima operater z statičnim IP, da to zaračunava na mesečni ravni?
Se mi zdi, da so mi enkrat tehniki razlagali, da če bom optični modem/router od Telemacha dal na tovarniške nastavitve, bo neuporaben, dokler ga ne bodo oni spet nazaj nastavili.
Ti si očitno magnet za težave . Kadarkoli pri nas ni kaj delovalo (v 100% je bil vzrok na centrali) so zmeraj zrihtali v enem dnevu. TVje in internet imaš očitno preko koaksialnega kabla. Tam se vse ročno nastavlja torej ali se je pri tebi kaj spremenilo ali pa je nekdo na liniji skušal popraviti zadevo in je vse skupaj še poslabšal (tega ne moreš vedeti, če nimaš direktnega dostopa do naprav stranke, ki ima težave).Ma jebo jim pas mater. Danes so me celo klicali, pa mislim da je bil spet en "nižji tehnik", ker je rekel, da pri njih vse kaže ok. Pa da bo spet resetiral in če ne bo bolje, da naj spet pokličem in bodo dali nalog tehnični službi.
Ker sem dopoldne seveda na šihtu, nisem mogel preveriti. Sem pa preveril takoj, ko sem prišel domov. Seveda isto sranje + da so začeli zdaj še tvji kockat.
Čez vikend itak da bom brez neta, pa zdaj zgleda tudi brez tvja.
Drug teden se mi bo pa utrgal in grem direkt tja. Ma ne, že jutri grem na poslovalnico z slikami delovanja pa naj naprej urgirajo kakor vejo in znajo.
Ampak zanimivo... ko jih pokličeš, te najprej pozovejo, da poveš ali si zadovoljen s storitvami. Ne rečem nič, do zdaj je vse delalo brez problemov. 1x v celem letu sem moral resetirati. In zdaj, ko sem na priporočilo njihove tehnične službe naredil hard reset, pa ne dela nič.
Daj malo pomisli, kaj pišeš. Če ne bi klical, bi bil brez neta, če bi se držal prvega pravila, pa prav tako.Nisi se držal prvega pravila, napisanega zgoraj.
Imam optiko.Ti si očitno magnet za težave . Kadarkoli pri nas ni kaj delovalo (v 100% je bil vzrok na centrali) so zmeraj zrihtali v enem dnevu. TVje in internet imaš očitno preko koaksialnega kabla. Tam se vse ročno nastavlja torej ali se je pri tebi kaj spremenilo ali pa je nekdo na liniji skušal popraviti zadevo in je vse skupaj še poslabšal (tega ne moreš vedeti, če nimaš direktnega dostopa do naprav stranke, ki ima težave).
Telemach support je očitno v hudi tekmi z A1, kdo ima bolj nesposoben kader.
Imam router Innbox G67, Telemach, optika. Dela OK, ampak ko sem hotel pogledati neke nastavitve, se ne morem logirati. Vpišem IP naslov, pojavi se okno za uporabniško ime in geslo, ki ju vpišem... ampak se ne zgodi nič. Čudno se mi že zdi ozadje, ko vtipkaš IP naslov. Prikaže se prazen ekran in okence za vpis.
Spomnim se, da se je tamal kakšni dve leti nazaj igral s postavitvijo serverja XAMPP, pa ne vem, če ni zaradi tega vse skupaj zablokiralo.
Kaj narediti? Poklicati na Telemach, da resetirajo zadevo ali mogoče to lahko rešim sam?