kateri avto naj kupim za 60kkm letno?

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
vozil se bom ~80-90km v eno smer, od tega bo ene 50, 60km ac (in obvoznica), ostalo pa malo mesto (5-10km), vecina pa cesta izven mesta (90kmh, ~15-20km)).
od tega je glede na kalkulator ze 50kkm letno, ostalo se kaksno morje, kdaj v tujino malo (nic posebnega, kot dopust) pa v gostilno.
smirk-1.gif
skupno recimo 65kkm?
tko bo za zih vsaj 1 leto (ce mi ne podaljsajo pac), upam pa vsaj na 3-4 leta (kar je cisto mozno oz. lahko kar privzamemo kot da bo)

kaksen avto naj nabavim? zivim v bohinju ce ima kaj veze, garaziran bo tudi (doma), na sihtu pa ne.
bencin, dizel, bencin + plin?
dal bi ene 5 - 7k, nebi kupil od avtohise (niti nocem tvegat, je itak drazje in km so zbiti), pa more met klimo. karavana nebi.
preferenco imam na forde, mi je pa naceloma vseeno. kaj vecjega od focusa in ostalih iz tega razreda nebi pomoje. ce bi dizla, bi se mi splacal nabavit se webasto?

kaksni predlogi?
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
dvomim, da so tuk poceni.
crazy1.gif

je to res, da se dizli bolj kvarijo oz. znajo biti pri rabljenih kaksne "frke" (s turbino, injektorji, pumpo, the works
tongue-1.gif
)? zanimiv mi je kaksen renault 1.5 z 6. prestavami.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Jaz bi priporočal Fiat Stilo z 1.9 jtd motorjem, s preverjeno zgodovino. Motor je bulletproof, poraba bi bila pri tvoji relaciji med 6 in 6,5 l, servisi in popravila so v razumnih mejah.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Hmm ... 60k km letno, manjši avto in 7k budgeta ... So kar zaribani kriteriji.
smile-1.gif
Na letnik si tudi kaj občutljiv?

Glede na količino kilometrov in AC ti kot prvo svetujem, da ne kupiš avta z najšvohnejšim motorjem. Konjenica vedno pride prav, močnejši motor se lepše pelje, manj se prestavlja itd.

Prav tako bi ti svetoval, da gledaš za malo boljšimi znamkami, ker je razen udobja pomembna tudi zanesljivost. Stilo verjetno ni slab, ampak tisti sedeži meni osebno izgledajo bolj bogo. Kaj pa vem, sam ga ne bi gledal.

Saj pravim, je kar težka. Fino bi blo, če bi šel kak razred višje, bi znal po moje bolje dobiti.

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
ne hvala.

letnik mi naceloma ni vazn, fajn je, da je <150kkm oz. ohranjen. za kaj vec pa zal nimam kesa. bo pa 60kkm res max, verjetno manj, ker sem opazil, da sem se tudi malo ustel pri km.
udobje mi pa naceloma ni prioriteta, sem se ze fural take razdalje z veliko slabsim avtom (vreden 500e, 1.3 60km, ampak sem drugi lastnik po staremu atu). pa tudi nekateri sodelavci imajo fieste, mazda2, focus, pa se en od njih fura iz NG, drugi pa iz MB (v lj).
nabavu bi kaksnega focusa, ampak zal ni nic veliko izbire za ta moj financni segment
crazy1.gif

alpa megane 1.5 dci

se vedno me pa zanima: dizel vs plin

:unsure:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik bozo_13 pravi:
nebi kupil od avtohise (niti nocem tvegat, je itak drazje in km so zbiti),

Večje bedarije še nisem slišal !
Upam pa da ločiš avtohišo od švercerja, namreč slednji verjamem da vrti km oziroma imajo kmje že ob narocilu sumljive...ampak Avtohiše se pa v veliki večini ne bo blamirala z vrtenjem kilometrov,ker lahko potem samo še zaprejo vse skup...švercerju je pa vseeno če se danes imenuje "AvtoBurek" jutri pa "AvtoPica" ...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Upam pa da ločiš avtohišo od švercerja, namreč slednji verjamem da vrti km oziroma imajo kmje že ob narocilu sumljive...ampak Avtohiše se pa v veliki večini ne bo blamirala z vrtenjem kilometrov,ker lahko potem samo še zaprejo vse skup...švercerju je pa vseeno če se danes imenuje "AvtoBurek" jutri pa "AvtoPica" ...

Po tisti zadevi z Golfom, ki ga je ata parkiral v stango na rallyju in so to "pozabili" omeniti v oglasu, ne vem vec kaj naj si mislim o tem
confused-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.750
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik bozo_13 pravi:
nebi kupil od avtohise (niti nocem tvegat, je itak drazje in km so zbiti),

Večje bedarije še nisem slišal !

Ah, ja. Jaz pa poznam en primer, gre za Forda, ko je lastnik izvedel totalko. Kupila ga je neka avtohiša in ko je iskal nekaj časa naslednji avto, je v tej avtohiši našel nepoškodovanega, nekaramboliranega in odlično ohranjenega Forda, za katerega se je izkazalo, da je bivši njegov.

Pa ni to edini primer pri Fordih, da sem slišal za goljufije. Morda so pa avtohiše drugih znamk bolj poštene, ampak tisti Golf, ki ga je omenjal Radirko, govori drugače.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.530
2.904
113
v lokalni ostariji
joj eni mislite da če je pa avto malo karamboliran da je pa samo še za na odpad...

in če nebi izvedel da je bil karamboliran bi se enako vozil še 10 let ... samo vedel ne bi...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Saj ni problem če je in se tega ne skrije, pa je ok popravljen, ampak se popolnoma razsute podrtije prodaja za suho zlato, ful lepo ohranjene in nokili karambolirane, predtem pa popravi za prvo silo po sistemu " nek drži vodu dok majstori odu". Sestra je pred leti tudi v avtohiši kupil cliota, kao ful lepo ohranjenega, ma crkovalo vse živo, ga je dala enkrat pregledat celega in so ji rekli da je bil avto totalka. Kupila ga je pa tudi v eni avtohiši.