kateri avto naj kupim za 60kkm letno?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
1: Ce bi jaz kupil avto, ne bi zelel, da je niti "malo" karamboliran, razen ce namenoma kupim tak avto (potem tudi pricakujem, da bo cena ustrezno nizja). Ni mi treba prodajati malce sesute zadeve za "novo", a naj jaz tudi mojemu denarju odskrnem del vrednosti (= npr. 30% pobasem v zep in dam casopisni papir namesto njega) ?

2: Pricakoval bi, da so v firmah glede tega odkriti. Saj ni tako, da tega kupec ne bi mogel ugotoviti, morda s pomocjo izkusenega mehanika. Kaj bo potem ? Izpade firma kot zadnji cigani.

3: Pri nas je problem, ker zelo redko kdo za kaj odgovarja. Ce bi goljufe, ki "pozabijo" kaj omeniti in ki pridno vrtijo stevce, trdo prijeli zaradi goljufije, bi bil precej kmalu mir, tako pa izgleda, da smo ravno tako balkanski, kot tisti, katerim se radi posmehujemo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Po navadi?

Moj bo star 12 let in jih ima slabih 140k. Ne peljemo se vsi 300 km dnevno.

Me pa zanima, kakšna bo usoda teh avtov, ki imajo že pri 2h letih 100k+km in so zgonjeni do amena.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Ja, to so službeni avti verjetno in skozi na poti, po možnosti so pri veliko večji kilometraži zaradi relacijskih voženj ohranjeni veliko bolje kot tvoj, s katerim narediš recimo 20 km na dan, kar nekaj tudi po mestu. Petica more iti čez 500k km brez večjih težav.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
baje niso ravno biser nepokvarljivosti...... sej eže pisalo, ne bom ponavljal, vendar če imaš srečo dobiš veliko avta za malo denarja.
Lahko pe je hitro popravilo dražje od avta

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja, samo po navadi se s takšnimi avti ne špara, sploh če so novi in zmogljivejši, jih je treba pritiskat, da izpustijo dušo. Pa tudi malo drugače je, če je človek dnevno v avtu 5 ur ali pol ure. In potem je s takšnimi avtomobili križ. Nihče jih noče kupiti, ker imajo toliko km, so pa v osnovi še vedno dobri avti, sposobni narediti 3x toliko km. Ampak kaj, ko nikoli ne veš, kaj bo crknilo in koliko bo stalo popravilo. Nakup avta je očitno res loto.
smile-1.gif

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
Citat:
Uporabnik bozo_13 pravi:
vozil se bom ~80-90km v eno smer, od tega bo ene 50, 60km ac (in obvoznica), ostalo pa malo mesto (5-10km), vecina pa cesta izven mesta (90kmh, ~15-20km)).
od tega je glede na kalkulator ze 50kkm letno, ostalo se kaksno morje, kdaj v tujino malo (nic posebnega, kot dopust) pa v gostilno.
smirk-1.gif
skupno recimo 65kkm?
tko bo za zih vsaj 1 leto (ce mi ne podaljsajo pac), upam pa vsaj na 3-4 leta (kar je cisto mozno oz. lahko kar privzamemo kot da bo)

kaksen avto naj nabavim? zivim v bohinju ce ima kaj veze, garaziran bo tudi (doma), na sihtu pa ne.
bencin, dizel, bencin + plin?
dal bi ene 5 - 7k, nebi kupil od avtohise (niti nocem tvegat, je itak drazje in km so zbiti), pa more met klimo. karavana nebi.
preferenco imam na forde, mi je pa naceloma vseeno. kaj vecjega od focusa in ostalih iz tega razreda nebi pomoje. ce bi dizla, bi se mi splacal nabavit se webasto?

kaksni predlogi?
tongue-1.gif

razne e39 imejte pa kar zase.

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Izmed vseh naštetih je sigurno best buy. Lahko pa vzameš enega 130 KM fosuca ali mondea 145 KM in daš delat na plin, v tvojem primeru pa bi raje e39. Eno tako staro bencinsko rajnglo z veliko opreme pač...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ej, ni naprodaj. Ko ga spucam, je kot nov, vsi servisi pri pooblaščenem seviserju, vse pravilno poštempljano, motor ravno prav ulaufan ... Ne splača se mi ga prodajat za teh par jurijev. To bom jaz zgonil, dokler bo šel.
smile-1.gif

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Za 60 kkm letno se enostavno ne kupuje rabljenega avta, ampak novega in še ta je v 5-6 letih goden za slovo (prav zato, ker je zelo velika verjetnost, da boš rabljenega nabavil prav takega, s 3x manj kilometri na števcu seveda).
Po dragih izkušnjah so moji sodelavci, ki delajo tako kilometražo prišli do enakega zaključka - da jih pri novem v takem ciklusu menjave prevožen kilometer pride najceneje.
Pa še večina problemov z nategatorji odpade (še vseeno pa ne vsi !!!), pa zaželjena je seveda čimdaljša garancija.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Aja, še garancijo hoče
smile-1.gif

Zakaj imam občutek, da se bo grdo nategnil pri nakupu
evil.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ej, ni naprodaj. Ko ga spucam, je kot nov, vsi servisi pri pooblaščenem seviserju, vse pravilno poštempljano, motor ravno prav ulaufan ... Ne splača se mi ga prodajat za teh par jurijev. To bom jaz zgonil, dokler bo šel.
smile-1.gif

hvala za odgovor na vprašanje, koliko lepo ohranjenih, redno vzdrževanih in z malo kilometri avtov se prodaja.... ergo, kdor je pameten, takega avta ne proda.

lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
definitivno bi tvegal z BMW-jem od teh primerov.

glede na to, da sem sam zelo zadovoljen z Japonci - morda kakšna Toyota Avensis, ali Auris? moja je res pridna, redni servisi, that's it, sicer pa isti primer kot Kloshar - dobil od ene tete, ki jo je 5 let imela za na šiht iz Kranja do Golnika, s 75000 km - edini problem je bil, da je papala olje. damo na pregled, serviser ugotovi, da je bil za ta model priznan nek servis, oz. da je bila vpoklicana zaradi serijske napake, a na vpoklic ni šla nikoli, do takrat - dobila novo mašino - karoserija ima danes 190k km, mašina pač 120k km. tudi take se dogajajo ...
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
glede totalk...in obonove in potem natega...dosti je glede tega kriva zavaravolnica...takšen avto ki je totalka (dosti tega se očitno še prodaja) in zavarovalnica izplača celotno vsoto, bi avto morali vzet in sprešat. problem je očitno sistem vrednotenja... in potem setaki ponavadi napol popravljeni avti prodajajo "kot novi"... koliko primerov poznam..."zavarovalnica mi je ocenila totalko, dobo 4000 €, pa sem popravo za1000 €"

zavarovalnice bi morale imeti javno bazo, kjer bi lahko videl ce se je na določen avtomobil (VIN) kaj izplačevalo in koliko.

Nazadnje urejeno: