Kateri avto je to?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Pa pešce bo 20 metrov vstran zabrisalo, ne?
wink-1.gif

Najdu video
cheer.gif
ni Volvo je pa Mercedes

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ti si bil voznik tistega Scenic taxija?
shocked-1.gif

Kaj pa je sploh bilo, si spregledal vozilo ki te je že prehitevalo ali kako? Se opravičujem, če si že kje razložilo...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
trk v drevo je nekje najslabši scenarij pri prometni nesreči, zato ker je deblo majhna površina in prodre ponavadi v notranjost kletke. v tem primeru se mi ne zdi toliko problem lagune in gozda, ampak bolj okoliščin, kaj je voznik počel, in kaj so počeli otorci,privezani itd...

znane so tudi razne fotografije sploh enega modrega audija, ki ga je v podobnem gozdu kot je na prvi sliki, dobesedno raztrgalo na sestavne dele po celem gozdu.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Drevo je pi.zdarija tudi zato, ker ga je zadel praktično takoj pri zemlji oz nad štorom, tam je drevo zelo močno. Če bi ga zadel kake 2, 3 metre od tal, bi imel že močno ročico in bi se lažje prelomilo, morda celo podrlo. Seveda odvisno od starosti in vrste drevesa.. Temu na slikah tudi tako ne bi bilo sile, je predebelo deblo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
NCAP testirajo tako, da avto zaletijo v stoječo oviro, ki se deformira (torej kot da bi se zaletel v parkiran avto). Testirajo s hitrostjo 64 km/h (upam, da se ne motim). Torej, če bi na cesti čelno trčil v nasproti vozeči avto (oba recimo vsak po 50 km/h), bi jo bistveno bolje odnesel težji avto (ob predpogoju, da imata oba avta enako št NCAP zvezdic). Vendar, če nekdo ne uporablja varnostnega pasu, ti vsa ta tehnika ne pomaga. Je pa Fifth gear tudi testiral crash dveh enakih avtov (Ford Focus), s tem da je bil eden od njiju že enkrat zaleten in poklepan. Je bila kar opazna razlika v deformacijah.

Pri trku od spredaj simulirajo trk dveh enako težkih avtomobilov pri hitrosti 55km/h (torej da se oba drug proti drugemu peljeta z 55km/h), in ne trka v parkirano vozilo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.403
4.974
113
Citat:
Uporabnik BigBoss pravi:
Pa še res je

http://www.euroncap.com/tests/frontimpact.aspx

Tega tud jst nisem vedu. Sem si to stoječo oviro in trk s 64km/h drugače razlagal.

Citat:
The test speed of 64 km/h represents a car to car collision with each car travelling at around 55 km/h.

Večina si je to drugače predctavljala, še zalo nazoren test v praksi kakšna je razlika pri trku v betonsko oviro ali dveh enakih avtov pri isti hitrosti v čelnem trčenu, sile so približno enake, ker se kinetična energija razpolovi na dva enaka dela, kar je isto kot če bi eden trčil z isto hitrostjo v stoječo oviro (zid).
Mythbusters; head on head collision

če se pa zaletita dva različna avtomobila ( velikost/teža) gre pa prednost večjemu, tko da splača se imeti večji avto

p.s.: prej je blo govora o plastičnem blatniku, prid 9 min 35 sec se vid kakšno funkcijo ima plehnati blatnik pri avtomobili ( da odpade
rolleyes-1.gif
)

debeli

Pripravnik
5. jan 2010
51
0
6
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
shocked-1.gif

Kaj pa je sploh bilo, si spregledal vozilo ki te je že prehitevalo ali kako? Se opravičujem, če si že kje razložilo...

kot so že nekdo povedal najhujši scenarij......pijan model z močnim bmw-ejem (baje vozil 200km/h) se je zaletel v mojo desno zadnjo stran jst izgubil oblast nad vozilom se dvakrat trikrat obrnil pri tem buškal ob betonsko škarp in za konec z zemljo zravnal kandelaber ob cesti ki sem ga dobil bočno direkt po sredini voznikovih vrat.....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se dobro, da si prisel ziv ven, videti je masaker. Kako pa to, da si pri trku, ki ni bil od spredaj, polomil noge ? (so se morda pedali premaknili med prevracanjem in bocnim trkom ali kako)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik debeli pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
shocked-1.gif

kot so že nekdo povedal najhujši scenarij......pijan model z močnim bmw-ejem (baje vozil 200km/h) se je zaletel v mojo desno zadnjo stran jst izgubil oblast nad vozilom se dvakrat trikrat obrnil pri tem buškal ob betonsko škarp in za konec z zemljo zravnal kandelaber ob cesti ki sem ga dobil bočno direkt po sredini voznikovih vrat.....

Upam da vsaj z zavarovalnino in izplačilom odškodnine ni bilo komplikacij
frown-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
Kako pa to, da si pri trku, ki ni bil od spredaj, polomil noge ?

........ za konec z zemljo zravnal kandelaber ob cesti ki sem ga dobil bočno direkt po sredini voznikovih vrat.....

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
pa če se je prevračal predvidevam da ga je rahlo razmetavalo po kabini. sploh noge

debeli

Pripravnik
5. jan 2010
51
0
6
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik debeli pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
shocked-1.gif

Upam da vsaj z zavarovalnino in izplačilom odškodnine ni bilo komplikacij
frown-1.gif
Sam tudi upam da ko se bo zdravljenje zaključilo da ne bo komplikacij glede tega

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
........ za konec z zemljo zravnal kandelaber ob cesti ki sem ga dobil bočno direkt po sredini voznikovih vrat.....

Jaz sem to razumel kot da je priletel bocno v stango, torej da je zarezala notri proti njemu (proti trupu), kar je po sredini vrat. No, bo ze povedal, ce bo hotel, vazno je, da se ni bolj tragicno koncalo. Res je neprijetno kako te lahko nekaj z*ebe totalno, brez da bi bil sam karkoli kriv 0 - en moment vse v najlepsem redu, naslednji si pa kaputt
frown-1.gif

debeli

Pripravnik
5. jan 2010
51
0
6
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Jaz sem to razumel kot da je priletel bocno v stango, torej da je zarezala notri proti njemu (proti trupu), kar je po sredini vrat. No, bo ze povedal, ce bo hotel, vazno je, da se ni bolj tragicno koncalo. Res je neprijetno kako te lahko nekaj z*ebe totalno, brez da bi bil sam karkoli kriv 0 - en moment vse v najlepsem redu, naslednji si pa kaputt
frown-1.gif
dobro si razumel

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

frown-1.gif

Na koncu pa še te zavarovalnica j*** in ti ponuja drobiž...