Zdaj, ne vem, če se midva glede parih detajlov razumeva. Nekje, na čisto neobljudenem delu, v gozdu, kjer ni vasi niti cest, v hribih itd, bi lahko bila pozicija, kjer Telekom signal je, A1 pa ne. Če pa se pogovarjava o vaseh, cestah itd, se pa ne da bi bil Telekom boljši. Verjamem, da A1 kje vmes na tisti cesti prekine.
Vendar pa po drugi strani Telekom čisto vsakič prekine na avtocesti med Ajdovščino in Novo Gorico. Kar ni primer pri A1.
Cesta Ljubljana - Kočevje. Če si na Telekomu in imaš izbrano omrežje na "auto", te bo v smeri Kočevje nekje po Pijavi Gorici ljudje več ne bodo razumeli. In to skoraj do Turjaka. Čeprav GSM signal je in ni slab, bo telefon (ali omrežje) forsiralo UMTS. Za katerega pa vemo, da je izven mest od Telekoma katastrofalen. V obratno smer, ali pa če ročno nastaviš GSM, je sicer v redu.
No, A1 dela BP.
spet dalje, med Ortnekom in Žlebičem v kontra smer bo vrglo ven, pri A1, pa tudi Telemachu, pač ne.
Podobno, kot med Pijavo Gorico in Turjakom (Telekom), se bo zgodilo v kontra smer med Ložinami in Dolenjo vasjo. Sicer tukaj na krajši relaciji in ne vedno. Spet, A1 OK.
Res pa je, da je tista cesta med Kočevjem in novim mestom na enem delu bila od A1 praktično nepokrita. Ne vem, kako je sedaj, ne vem, kako je z drugimi operaterji. Vem pa, da že kmalu po Kočevju letos jeseni ni bilo Telekom omrežja. Naprej nisem šel in ne morem povedati.
Dejstvo pa je, da se je, vsaj dokler sem sam bil še na HoT, pojavljal robotski zvok po 15 do 20 minut pogovora, če sem imel izbran GSM tip signala. In to ni bilo samo pri meni, to je pri vseh, ki uporabljajo A1 omrežje.
Na UMTS pa ni problema, in le ta je več ali manj dostopen povsod.
A1 o tem problemu molči, sprenevedajo se. So pa mojemu kolegu, kateri je želel pojasnilo, le izdali, da se tega zavedajo in da rešujejo z dobaviteljem baznih postaj.
Ali so že rešili ali ne, pa ne morem trditi.
@Gatto je sicer v neki drugi temi rekel, da zadnje čase tega ne opaža.