Katerega operaterja priporočate

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Pač, očitno dve različni percepciji istega pojma.
Za mene, za to, kaj zame definira kvaliteto, je A1 tehnično boljši. Posebej na ruralnih področjih.

Če bi imel na izbiro od obeh operaterjev po količini ekvivalenta paketa za isti denar, bi se nedvomno odločil za A1.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Žal boš kmalu imel prav. Se pa stvar popravlja, tko da vseeno upam, da ne.

Nazadnje urejeno:

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
......In A1 še kar brutalno gradi:
Vidi se tudi, da je A1 za nazaj brutalno gradil:.....

Daj mi razlozi, kaj pomeni ta izraz "brutalno graditi"?? Hvala

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Pri nas v dirmi imamo 95 narocniskih razmerji. Cca pol Telekom, pol A1. Smo poslovni partnerji z obema in se tako zdi korektno. Za vsaj 15 let imamo tako. Ugotovitve:

V mestih razlike med Telekomom in A1 ni. Morda prednost pri prenosu podatkov v korist A1.
Podezelje, ceste izven avtocest - bolje Telekom. Bistveno.
Roaming - A1 bistveno bolje od Telekoma. Sploh, kar se tice gospovanja v LTE omrezju, kjer ima Telekom z zelo malo drzavami sklenjeno pogodbo o LTE

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Hvala za tole. Fer, pošteno in realno. Na kapacitetah v mestih se intenzivno dela. Kaj ga sračkajo z romingi ne vem, znate pa večji uporabniki kaj premaknit, če se mal pritožite.

Nazadnje urejeno:

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Hvala za tole. Fer, pošteno in realno. Na kapacitetah v mestih se intenzivno dela. Kaj ga sračkajo z romingi ne vem, znate pa večji uporabniki kaj premaknit, če se mal pritožite.

Sem se. Jaz osebno sem na Telekomu, ker so mi dali paket neomejenih klicev po celem svetu, neomejen prenos podatkov EU in 100MB prenosa podatkov izven EU. Na A1 bi za to placal mesecno tocno se enkrat toliko, kot so mi dali ponudbo na Telekomu.

Je pa tako, da Telekom zadnje case res veliko vlaga v posodobitve tehnologije. Po drugi strani jih pa ne razumem glede rominga - LTE Smo se ze pogovarjali in so obljubili, da bodo to uredili. Pa niso. Razen seveda nam okoliskih drzav, Belgije (sej ves, politika pa to) in se nekaj malega. A1pa ima to urejeno ce se prav spomnim v 60 drzavah.

Pa se nekaj, kar me je presenetilo. Tako pri Telekomu kot pri A1imamo key acounta. Pa je Telekom ful, ampak res full bolj fleksibilen.

Osebno me pri Telekomu moti to, da nimajo LTE v Angliji. V vseh drugih pogledih (kar jaz rabim), pa gre moj glas za Telekom.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.300
4.121
113
No dogodki tega tedna.
Avstrija telefon priklopi na 3AT pri katerem nimajo Lte roaming a. No ročni preklop na T mobile pol gre je pa bistveno slabše Lte pokritost kot A1 Avstrija na katerem gostuje A1 in zanimivo tudi Telemach. Naslednja država Nemčija, avtomatika poskrbi da gre telefon na O2 Nemčija, ki je Brez Lte roaminga neuporabno omrežje za smart phone, ker je malo ven iz večjega naselja samo še 2G tudi na avtocesti. No spet je treba ročno posiliti telefon da gre na Telekom.de, Telemach lepo vstraja na omrežju Telekoma, le izjemoma preklopi na O2 in kaj se da hitro nazaj na telekom. HOT ki je na A1 omrežju dela Lte neprekinjeno na Vodafone in tudi v sili na O2 in to na obeh operaterjih na Lte omrežju.

Tako je moj zaključek, Telekom Slovenije je zelo ok doma in na Hrvaškem pa z opcijo Balkan na Balkanu. Ostalo pa je bolj žalost. Kar za premium ponudnika ni dovolj dobro.

PS zaradi Telekoma sem v Nemčiji fasal kazen 90 Eurov ker sem telefon ročno preklaplal na drugo omrežje med vožnjo.

Po novem pa je to 120 eur ena pika in 1 mesec prepovedi vožnje.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
To tud mene zanima, ker vem kok gradijo. Nikakor ni to brutalno.

Evo takole si jaz razlagam to brutalno..

Zadnje 6 let bomo govoril za Telekom in za A1..

Telekom je v 6 letih postavil okoli 125 novih baznih postaj in po novih podatkih je še 12 baznih postaj v gradnji

A1 pa je v enakem obdobju postavil prek 300 novih baznih postaj in po novih podatkih je še 36 baznih postaj v gradnji

Upam da ti gre matematika kdo je v 6 letih več gradil in kdo ne..

In še to razlika v baznih postaja v številu

Telekom jih ma trenutno: 1224
A1 jih ma trenutno : 1092

Telekom jih ma več samo zaradi tega ker ma več uporabnikov na bazno kot A1 zato je številka baznih večja itn.
wink-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Ti že veš pol. Odgovora na leto 2014 pa še kar ni.

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ti že veš... Sej res, kako ti je kej A1 delal 2014?

Odlično je delalo.. Če gre za tisti teden ko je bil žled je delalo osnovno gsm omrežje tako kot Telekomu itn.. Si zadovoljen..

Če ne gre za to pa povej kaj te zanima.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Kaj ti misliš da je bazna spuvana v istem letu kot je objavljeno na Akos strani?

Od objave o nameri lahko meni tudi leto in več do izgradnje in vklopa bazne itn..

Ti kar štej in pametuj.. Vidim samo da rad podjebavaš in provociraš in limaš linke itn..
bonk.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Tega linka nisi mel
smile-1.gif
in tu so edini vsaj približno pravi podatki o novih BP (beri na novo zgrajenih). Čas od objave do izvedbe je pa odvisnen od tipa BP. Če rabi gradbeno je v največ enem letu v povprečju, če ne rabi je v treh mesecih, lohk pa nikoli, sam to je redko. Brutalno se je pa gradilo med 2000 in 2006, to zdaj je zgolj nežna senca tiste gradnje. Ti se kar tolaži, da ne vem o čem govorim.
Realno je povedal tommy17, vse ostalo je hvalisanje.

Jih nisi naštel tristo, anede?

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Tega linka nisi mel
smile-1.gif
in tu so edini vsaj približno pravi podatki o novih BP (beri na novo zgrajenih). Čas od objave do izvedbe je pa odvisnen od tipa BP. Če rabi gradbeno je v največ enem letu v povprečju, če ne rabi je v treh mesecih, lohk pa nikoli, sam to je redko. Brutalno se je pa gradilo med 2000 in 2006, to zdaj je zgolj nežna senca tiste gradnje. Ti se kar tolaži, da ne vem o čem govorim.
Realno je povedal tommy17, vse ostalo je hvalisanje.

Jih nisi naštel tristo, anede?

Eno je namera o gradnji ki je objavljena na spletni strani do relizacije ki je večina potrebna gradbeno dovoljenje in to ponavadi traja..

Kot je objavil @Svetidej linke lahko sam preštješ kolk ji je Si.mobil oz. sedaj A1 vklopil od leta 2012 do 2018 in sem jih sam naštel 358 baznih postaj..

Tko da tisto na Akos kar je objavljeno še ne pomeni da bo v istem letu stalo na tistem mestu itn.. lahko traja nekaj let in do vklopa nove bazne lahko mine tudi 5 let..

A linka Akosa nisem limal ker tam vsega med 2012 in 2018 ne boš našel ker je lahko bile namere o gradnji objavljene še prej ali pa je skupna gradnja z Telekomom ali Telemachom. če je skupna gradnjo objavi recimo Telekom ali Telemach tukaj ne moreš vedet ker operater bo še zraven itn.. Na to nisi pomislil.. SKUPNA gradnja je še niso samo samostojne itn..
grims-1.gif