Katerega karavana?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zakaj potem ne omeniš še Golfa Variant, saj je »isti« avto kot Octavia?
confused-1.gif

Išče se avto razreda višje. Alfa 159 nekako odpade, ker je prtljažnik majhen. Vozil sem samo Mondea pa Cromo, peljan v Vectri. Najudobnejša je bila Croma, s tem, da se 16v JTD pelje neprimerno boljše od 8v. Vectra ima enake motorje, avtomobila sta si celo nekaj v sorodu, in zanjo velja enako. S tem, da so za moj okus v Oplu zadovoljivi sedeži šele s Cosmo opremo. Ostalo so klopi.

Je pa tako, vzel bi od teh treh tistega, ki je boljše ohranjen. Kar se pač najde.
tongue-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
klik
Kolega kupil lani isti letnik, ista oprema. Je totalno nezadovoljen. Je nonstop po servisih. Nekega dne mu je na lepem vtrgalo volanski drog. Mesec kasneje mu je šel DPF po gobe.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

kaj bi jaz vzel....tole
smile-1.gif

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3275190&show=1

Kdor se je peljal s tem vozom, črta nemško "udobje"....pika!
smile-1.gif
))

klima:

avtomatska klima je....avtomatska, torej deluje samodejno --- uravnava lopute, jakost ventilacije in vzdžuje temperaturo.
Če tega ne deluje "avtomastsko" potem ni...simple as that
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
bravo, in kje v tvojem linku karavan?

tipično alter, naslednji bo že kakega kupeja prilepil

pa mislim da si marsikdo niti pod razno ne želi avtomatskega uravnavanja loput pri avtomatski klimi.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
zgrešil sem temo, maj mistejka tu mejka....:)

In ja avtomatska klima ti sama uravnava VSE, pri meni še razrosi stekla, po potrebi vključi gretje zasnjega stekla in odzmrzne vzratna ogledala....:p

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Thesis - mljask, ampak ne še tokrat. Vsekakor pa odličen nakup, vendar nikakor ne na leasing - je kasko svinjsko predrag.

@Cawo: Octavija je po kabini razred nižje (podobno kot A4), čeprav oba tiščijo razred višje

Hvala za vse predloge, Croma postaja vse zanimivejša, jutri si jo grem pogledat od blizu

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Mater, a nihče več ne da nič na izgled avta.
Če bi kupoval s srcem, bi kupil 159, ker kupujem z denarnico bo Croma povsem OK (če bo).

Sicer pa avto od zunaj vidim samo, ko se mu približam na parkirišču - potrebe za vzbujanje zavisti pri sosedih pa nimam.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne kupujejo avta ampak prevozno sredstvo.

Pri vsem tem kar je na voljo na trgu pa res ne bi vzel grdega avtomobila.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Opel šalabajzerski, saj skoraj ni videti razlike..

To je pa samo pri Oplu možno.

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Sej ne zaradi tega, ampak moraš biti tudi sam vesel, da se v avto usedeš, ne pa da se ti gravža že ko ga skozi okno gledaš.

Raje kupim leto, dve starejši avto, pa imam avto ki mi je vsaj malo všeč.

Zakaj si prepričan, da mu odločitev, ki jo bo sprejel ne bo všeč!
Je rdeče lepo?
Je zeleno lepo?
Je sončen dan lep?
Je Naomi lepa???
Vsak ima svoj odgovor!
aplauz.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
@Cawo: Octavija je po kabini razred nižje (podobno kot A4), čeprav oba tiščijo razred višje

Kaj pa predhodne Škode Superb, so sploh obstajale v karavanski različici (Combi)? Na avto.netu ni nobene pod iskanimi pogoji, je pa tudi navadnih cca. 5 ali še manj.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kul, se mi je zdelo, da je nisem nikoli videl.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Zamenjava je zaenkrat odmaknjena v prihodnost.

Ogledal sem si nekaj avtomobilov; prijetno presenečen nad Cromo - vsekakor je v najožjem izboru za morebitno menjavo v prihodnosti.

Sem pa opazil še nekaj zanimivega: tri leta stari avtomobili kot jih iščem (se pravi karavan srednjega razreda z dizelskim motorjem) imajo v večini med 100.000 in 130.000 km, je nekaj izjem (+/- 10.000), ampak načeloma je to to.
Podobna situacija je bila tudi pred tremi leti, ko sem kupoval sedanji avto.

Sedaj sem poiskal Mondee letnik 2004 - samo en primerek ima več kot 200.000 km (tako kot jaz), vsi ostali manj, polovica celo manj kot 150.000 km. Ker je (spet) večina teh iz uvoza) se sedaj sprašujem, ali nekateri s takim avtom res naredijo samo po 10.000 letno ali gre za prevrtavanje kilometrov.
Hkrati me zanima tudi, ali kupec 6 let starege tipičnega dolgoprogaša zares verjame, da je tak avto naredil samo dobrih 20.000 letno?