Katerega karavana?

JanezBlond

Pripravnik
26. jul 2007
39
3
8
Avensis ima zgrešeno ventilacijo. Sploh če si večje sorte dobiš vse v telo oz. je težko karkoli nastavit. Nima tistih večjih rež gor na armaturi kot imajo ponavadi in potem se čuti pihanje.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
OK, hvala zaenkrat

Alfo in Cromo si bom ogledal - ampak pri meni je prostornost eden od ključnih kriterijev, tako da za Alfo nisem popolnoma prepričan

@ceedevita: za ta denar dobim tudi nova 2 Sandera, rabljeno S klaso in še marsikaj - ampak tega ne iščem

Volvoti in ostala roba višjega razreda so sicer zanimivi, vendar kasko postane zelo drag, zato ostanimo pri bolj zmernih zadevah

@jest: mi je jasno, da je letnik 2007 star model - kako se obnesejo sicer?

BTW; peljal Passata DSG. DSG je huda zadeva. Passat ima zadaj na sredini zelo visok most - sem se kar malo ohladil

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Tole je polavtomatska klima. Temperaturo ti sama lovi medtem, ko moraš ostale funkcije (smer in jakost pihanja nastavljati ročno),

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Če bi mondeota, potem bi vzel ta novega, sam ta je pa letnik 08.

Tud jaz sem za alfo, prtljažnik je vseeno velik.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:

tale pa že nima avtomatske klime
ne-ne-1.gif

8.jpg

hysterical-1.gif

A zato, ker nima elcede displejčka?

Kaj so po tvojem tiste cifre okrog ta velkega knofa - obratomer?

bonk.gif

Še enkrat, TOLE GOR NI AVTOMATSKA KLIMA!

avtomatska zgleda takole:
!!rNkLQ!CG0~$(KGrHqYH-DoEsNZ(HqiGBLD0!zFNL!~~_27.JPG

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Verjetno je najmanjši prtljažnik v razredu od 159 tko da...to pa sam še nigel ve.

Drugače me pa moti še izredno grda armatura 159 sam v nekaterih barvah je ok.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> @jest: mi je jasno, da je letnik 2007 star model - kako se obnesejo sicer?

Sem imel mazdo6 letnik 2003 do lani decembra... v tem casu naredil dobrih 170.000 km ... v tem casu pa razen rednih servisov, potrosnega materiala in manjsih menjav ali barvanj (parkirisce) nisem imel nobenih problemov. Aja... enkrat so menjali nekaj pri sklopki (ne vem vec tocno kaj - vem,d a je kostalo nekje okoli 200€) ... Preden sem ga prodal, sem se na garancijo dal menjat zadnje blatnike, ker so imeli ti od letnika 2003 do nekje 2005/2006 serisjk napako in se je pojavila rja na robovih ... Menjano je bilo brez stroskov zame
smile-1.gif
...

Pri novi pa tudi zaenkrat brez nekih vecjih problemov... Stara je leto in pol in imam sedaj dobrih 45.000 km za seboj ...

Kolikor berem, je pri letniku 2005/2006 (takrat enkrat je dozivela facelift) bil problem s filtrom trdih delcev (DPF) ... Vec ali manj pa se zadeve postimajo v okviru garancije...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
V istem modelu imaš lahko na izbiro reciva štiri različne klimatske naprave. Pa bodo od teh še vedno 3 avtomatske. Kakršnokoli je že komercialno ime vsake izmed njih.

Zame je avtomatska (pravilneje bi bilo - samodejna) tista, pri kateri nastaviš temperaturo in jo mašina sama uravnava. In če imaš na knofu možnost izbire temperature je menda to to?

Avta ne poznam, na pamet pa bi rekel, da je prva eno-, druga pa dvopodročna. Obe pa sta samodejni.

Se motim?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Cromo ti lahko samo priporočam. Jo ima naš oča. JTD 150 konj (poraba okrog 7l +- 0,5) gre zelo solidno. Tiste z 200 konji pa nič kaj ne hvalijo, pa še požrešna je baje. 120 konjska je pa bolj kot ne nepremičnina. Avto je zelo prostoren. Fajn je prtljažnik z dvojnim dnom. Gledal bi tako z emotion opremo, z alcantaro. Pri nas ima fotr usnje, pa mi ni všeč. Panoramska streha je zakon, poživi notranjost. Moraš jo pa vzdrževat, čene jo hitro zamakne... posledice sta žvižganje in zamakanje.

Pri naši je bilo treba menjat kondenzator klime... pod garancijo (AS Plus ---> zelo vredu odnos do strank). Pa EGR se je zabasal. Pol urce dela pri Kavčiču na Ižanski v Ljubljani, pa je avto spet delal kot je treba.

Moraš pa vedet, da so skoraj vse Crome uvožene in je treba bit malo bolj pozoren pri nakupu. Pametno je, da takoj opraviš glavni servis in se voziš brez skrbi.
Ti pa res lahko samo priporočam AS Plus. Kar je bilo problemov, vse so zamenjali pod garancijo. Brez komplikacij.

Lp

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Avta ne poznam, na pamet pa bi rekel, da je prva eno-, druga pa dvopodročna. Obe pa sta samodejni.

Se motim?
Ja klime so štiri vrste. Najprej je ročna, nato ta "tvoja" polavtomatska, nato avtomatska, ter dvoconska avtomatska.
So še druge varijante ampak največkrat so v uporabi te štiri .

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.484
10.726
113
volvo pa ne, ker ko bo kaj crknili, zagotovo bo, pol si zmagal (v negativnem smislu)...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.484
10.726
113
sam dvojne so, ročne in avtomatske...vse skup pa vsaj po dizajnu in notranjosti ni vredno pol žlice tople vode.

ce rabi prostornost je to samo mondeo, C5 in vectra...

fertig, lahko zaklenete.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja sajkek, zdaj, ko si še ti pristavil lonček pa res lahko "rigl" čez obesimo. Amen.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Počasi bo treba zamenjati avto.

Gledam avtomobile s parametri:
- letnik 2007
- karavan (srednji razred = Passat, mondeo, Laguna etc.)
- diesel
- največ 125.000 km
- največ 13k€ (v skrajnem slučaju 14k€)

Na avto netu je kar nekaj ponudbe, prevladujejo pa Passati.
Kako se obnese DSG pri Passatih (kako je to za voziti, zanesljivost?)
Peugot 407SW - cena precej ugodnejša - so vredni tveganja; sploh kakšen avtomatik?
Mazda 6?
Alfa? - Kaj ni bolj skromna pri prtljažniku (še posebej v primerjavi z mojo sedanjo drvarnico?)

Potrebe - avto naj v naslednjih treh letih čimbolj zanesljivo naredi 100.000 km; zadaj se morajo relativno udobno peljati tri osebe + primeren prtljažnik.

jaz sem podobno kupoval pred 3 meseci, s tem da so bili moji pogoji 2006 pa tam 10-11k - na koncu sem izbiro zožil naMondeota in P407SW, s tem, da jaz sem sicer potreboval večji prtlažnik, samo sem imel prej limuzino

Mondeote sem veliko pregledal, pa nisem našel nobenega primernega edino enega s Ghia TItanium X opremo, ki pa je bil uvožen iz italije

P407SW ti ne odsvetujem, samo jaz sem recimo avtomatike vneprej skenslal, ker nikjer še ni veliko o tem napisanega, pa bom ta avto vozil vsaj 3-4 leta, tkao da nisem hotel kakih problemov še s tem, meni je lep zunaj in znotraj, opreme imajo ponavadi veliko (moj je ma res ful), samo prtlažnik je pa zgodba zase, zarad lepega designa so šparali na uporabnosti, sicer prostor sam ni mali, ampak je luknja dost manjša, za razliko od mondeota, ki ima praktično ravno nakladalno fleho kot kak dostavnik in je zato res nepraktičen, ampak jaz ga imam itak na pol pregrajenega in je pol za potovalke pol za psa.

Tako da, če rabiš velik prtlažnik, ki ga pogosto za večje predmete uporabljaš potem 407 odpade in ti svetujem mondeota, če pa recimo rabiš za "razsuti tovor" ala vrečke iz trgovin, potovalke itd. pa gre tud 407

maš pa 1.6, 2.0 pa 2.2 dizle mislim da, al je celo še en 2.7, 2.0 pade (tako kot citroen C5) v 80-100kW razred(lih 100kW) pa imajo 6 brzin, 1.6 imajo pa vsi 5 brzin

aja pa še to, Alfa 159 super lep avto, mislim, da tud z motorji ni problemov, samo mislim, da ga po uporabnosti prtlažnika še 407 šiša po vseh kriterijih

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Nisem opazil, da bi kdo omenil Škodo Octavio Kombi? Ali nimajo tudi te velikega prtljažnika, ostalo pa od VW, tudi DSG menjalnik je možen.

Ali pa Škoda Octavia Scout?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
polavtomatsko klimatsko napravo ste izumili brihtnezi na alterju. sicer ne obstaja (!) kaj je pa knof z narisanim prednjim steklom? najbrz avtomatsko odrosevanje prednjega stekla, ne?

prva je avtomatska (kaj je pa knof A?!), druga pa elektronska (digitalna) avtomatska. POLAVTOMATSKA KLIMA NE OBSTAJA!
bonk.gif
legende

Citat:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:

tale pa že nima avtomatske klime
ne-ne-1.gif

8.jpg

hysterical-1.gif

A zato, ker nima elcede displejčka?

Kaj so po tvojem tiste cifre okrog ta velkega knofa - obratomer?

bonk.gif

Še enkrat, TOLE GOR NI AVTOMATSKA KLIMA!

avtomatska zgleda takole:
!!rNkLQ!CG0~$(KGrHqYH-DoEsNZ(HqiGBLD0!zFNL!~~_27.JPG