Karavan do 4.000 EUR

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.681
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ne, sej gledam 150 konjsko z ročnim menjalnikom. Uvožena, vendar znana vsa zgodovina od prej in potem od tu (redno servisirana na A triglav). Vizualno se meni zelo dopade (moja ima mogoče manjše zadržke glede oblike).
Kolikor se spomnim ima 150 KM težave pri sesalnem kolektorju (neke električne lopute ali nekaj takega). Če še ni bilo menjano te čaka strošek ranga 700 EUR. S tega vidika je 120 KM cenejši. In pa seveda vztrajnik in sklopka v kakšnem stanju sta (strošek spet ranga 700-800 EUR ne vem točno). Če vse to ni bilo menjano le računaj na te stroške, pa zbiješ nakupno ceno.

Poleg tega preveri VSO (AMPAK RES VSO) elektriko. Ko sem jih sam gledal pri vsakemu, katerega sem šel gledat, nekaj ni delalo. Pri enem recimo poleg elektrike tudi pas zadaj se ni dal zapeti.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ne, sej gledam 150 konjsko z ročnim menjalnikom. Uvožena, vendar znana vsa zgodovina od prej in potem od tu (redno servisirana na A triglav). Vizualno se meni zelo dopade (moja ima mogoče manjše zadržke glede oblike).

Kakorkoli pogledam mi nekak Fiat pa avtomatik negresta skupaj..
smile-1.gif

Kakšna je pa kaj poraba? Ok, je od vožnje in voznika odvisno, ampak vseeno.. Scenic naj bi kao, zaradi oblike, bil med ne-varčnimi, pa sem se čez poletje s klimo vseeno vozil s cca. 5.5-6.0 L... Tu se lahko realno pričakuje 6.5L?

Poraba je odvisna od noge. Meni se giblje od 5,7 (ko sem cel tank skuril pri 110 km/h-gps na avtocesti) in 7,0, ko sem cel tank skuril med 150-160 km/h-gps.

S kolikor toliko normalno vožno boš med 6,3 in 6,7. Računaj, da boš vsake toliko (60-80kkm) menjal EGR (250€) in "špurštange" (ca. 30€ + delo; na 40-50kkm). Odvisno od tega koliko si občutljiv, te bodo jezile še kakšne malenkosti (meni je odpadla značka Fiat iz vrat prtljažnika, spodnji rob zunanjih ogledal rjavi, pri 110kkm je šel motorček zadnjega brisalca....) - po drugi strani se pa avto odkupi z izjemno prostornostjo in dokajšnjim udobjem; sedi se malo višje, preglednost je odlična.... Motor ima več kot zadosti moči, menjalnik je v redu. Če ima opremo Emotion imaš še kakšen sladkorček, kot je hill-holder, roloji na zadnjih vratih...

Jaz sem kar zadovoljen, čeprav sem imel tudi nekaj čudnih (beri dragih) zadev, o čemer sem že pisal.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Zakaj, a se EGR tolk hitr zabaše? Je elektronski al mehanski (ga je možno plombirat al ne?), Drugače bi bile skos dnevne relacije 50km do šihta in nazaj, tko da bi ga lahko prepucal...
smile-1.gif

Jah nč, treba ga bo it pogledat, pa vidt, kaj vse se je menjalo...
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Zabaše se na kratkih furah. Če ga pa redno pritisneš pa ni panike. Jaz zadnjih 80k s tem nisem imel nobenih problemov. Prvič pa tukaj slišim o težavah z loputami v sesalnem kolektorju.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
No, gledal sem Emotion opremo, dobil uradni spisek od A triglava, kakšne so bile takrat opreme in kaj so vsebovale, tko da je avto uvožen.. Edino, kar mi je smotano; ene Emotion imajo lesene dodatke (okrog sredinske konzole-tazga sem gledal), ene imajo pa emotion, pa nimajo niti MF volana
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Mislim, da je večji problem vožnja pri nizkih obratih, kot dolžina ture. Sicer pa spucat EGR pa res ni problem?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
ZA ta denar dobiš solidnega Mondea ali pa Vectro oba sta tm tm, gledaš da ima 6 gangov pa da ima preverjeno zgodovino.
Passatov je precej uvoženih in km so vprašljivi
wink-1.gif

Crome jst nebi zaradi lajtšova
smile-1.gif
(mel kolega)

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
ZA ta denar dobiš solidnega Mondea ali pa Vectro oba sta tm tm, gledaš da ima 6 gangov pa da ima preverjeno zgodovino.
Passatov je precej uvoženih in km so vprašljivi
wink-1.gif

Crome jst nebi zaradi lajtšova
smile-1.gif
(mel kolega)

Vectra C ima enako osnovo kot Croma oz. obratno...
Mondeo - imel sem dva; dovolj do konca življenja

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Osnovo
sprasujem se.gif
Motor misliš?

Za ford ne bom nč reku ker zadnji moj Ford je bila Sierra leta in leta nazaj
zmaga.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Ene par, zakaj?

Dober pokazatelj glede nekvarljivosti so taxiji, kar veliko jih fura mondeote.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Osnovo
sprasujem se.gif
Motor misliš?

Za ford ne bom nč reku ker zadnji moj Ford je bila Sierra leta in leta nazaj
zmaga.gif

Tudi podvozje. Na Cromi ima "vsaka" stvar na podvozju oznako GM - to so bili časi, ko je imel GM 20% Fiata.
Sorodnika sta še Zafira in Saab 9-3 ali 9-5

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Tole ma pa zanima, kje maš Taxi mondeote
shocked-1.gif

Po LJ. so v večini mečke E, audiji 6... se najde kak padalc z Stilom,Xsaro, Vectro C pa Mondeom sam redko

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Poznam Vectrine sestrične po motorju
grin1.gif
samo elektronika je zanimiva, kojega je imal same težave z njo.
ni blo tedna da ni šu na servis kj resetirat pa kak senzor manjat
rolleyes-1.gif

Je pa res da je avto mel "realnih" 150t kupljen pr dilerju iz uvoza
smile-1.gif

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Zakaj, a se EGR tolk hitr zabaše?

kratke vožnje, mestne vožnje, penzionerska vožnja - majhni obrati, matranje itd.
Pa ne samo EGR, pa tudi sesalni kolektor itd.
Pač dizli so umazani "prasci"