Karavan do 4.000 EUR

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Zdravo!

Kupujem rabljenega karavana do cca 4.000 EUR. Prosim za malo pomoči pri izbiri. Najbolj pomembna sta mi nizka poraba in čim nižji stroški z avtomobilom.

Trenutno gledam Passate med letom 98 in 04. Pravijo, da so med letom 98 in 99 najkvalitetnejši. Kako je s tem?

Katere mašine pri teh avtomobilih gledat?

Morda kdo pozna koga, ki prodaja kaj podobnega?

Se dobi kaj boljšega od Passata glede na ceno?

Hvala za pomoč in lep pozdrav !

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Sicer ti ne bom čisto nič pomagal, žal, povem pa ti, da čez teden dni ne boš vedel čisto nič novega ... najprej bodo odgovarjali passatovci, nato se jim bodo pridružili renojevci, na koncu pa še kiiaši.
Če boš čez teden dni kaj več vedel kot danes, te predlagam za titulo "đek"

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Majhni stroški in pol miljona km na števcu (z besedami avtorja: karavan velikosti passata, letnik 98-99, dizel) gre skupaj samo če je sreča. In to je ob takem nakupu večji faktor kot izbira znamke, velikosti, motorja,....

Pred petimi leti bi rekel passat dizel, letnik 1999. Danes, ko je takšen passat star 15 let pa raje nekaj let mlajša astra bencinar, ki (še) ni preveč rjava.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Kakšnega 2005 mondeota bi tudi moral dobiti za ta denar...če ti je to važen podatek, ima mondeo največji prtljažni prostor + najširša prtljažna vrata. Recimo:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7420746&show=1

Ga pa obvezno vzemi pri kom, za katerega lahko jamčiš da je vse OK, ali pa pri avtohiši ki ti da vsaj 1 mesec garancije, pa v tem času naredi par 1000km in če bo kaj narobe, se bo pokazalo in popravilo bo brezplačno.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Lani v začetku leta sem imel enake zahteve. Pregledal in prebral sem svašta, na koncu pa sem vzel octavio karavan, letnik 2001, 90 konjski alh tdi motor. Od takrat sem naredil skoraj 50k km in sem sedaj blizu 300k, pa sem v tem času menjal lmm in opravil par rednih menjav olja.
Saj kaj veliko izbire nimaš, če hočeš zanesljivega starega dizla. Tdi, jtd, potem se pa že počasi neha...

PS: sem daleč od VAG fana, preden me kdo obtoži ampak se mi je takrat zdela to edina racionalna izbira. Je pa pri bajti tudi 318d touring s 330k prevoženimi, tudi dela dokaj bp, je pa že bila turbina obnovljena in šobe bodo počasi pri koncu...

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Hvala vsem za koristne nasvete!

Kako je s Fordovomi mašinami 2.0 TDCI 96kW? Te mašine imajo v večini okoli 200.000km, zato me zanima njihova kvaliteta.

Sem se hotel registrirati na Fordov forum, pa sva s punco skoraj živčnega fasala pri prepisovanju kode (tiste proti botom). Se delajo norca iz novih uporabnikov or what?!

No, danes grem namreč pogledat enga Mondeota, pa da vidmo kako bo
smile-1.gif

Lp!

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Tole je idealna mašina za ta avto, pravo razmerje moči, 6 prestav in ugodna poraba.

Naš jih ima 240kkm in v tem času smo zamenjali:
-80kkm: servo in vodna črpalka
-125kkm: dvomasni vztrajnik, sklopka in potisni ležaj
-150kkm: senzor odmične gredi, jermeni klime, alternatorja, cev dovoda zraka v turbino, čiščenje EGR...
-180kkm: vsi amortizerji
-220kkm: zadnje zavorne čeljusti

Pri teh km so na koncu tudi injektorji goriva - pogosta hiba.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
A to si mislil kot v dobro? Meni je v takem obdobju na Accordu šlo samo eno stikalo pri klimi.

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Zakaj sarkazem?
Kljub vsem tem okvaram me avto ni nikoli pustil na cesti, vztrajnik se je npr pokvaril v Toskani, pa smo brez težav prišli domov.
Avtor teme išče karavana do 4k eur in Mondeo s to mašino vsekakor je opcija za vzeti v premislek.
Jaz bi le zapeljal avto na uradni servis na pregled in gledal da ima urejeno servisno zgodovino.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ok, še jaz,

Scenica sem prodal, zdej mi pa vizualno sede Fiat Croma...
Motor gledam 1.9jtd MultiJet, 150 konjsko, 06 letnik, km okoli 210k.

Ma kdo kak info več, kako je kej s temi avtomobili?
Sem že prebrskal alterja, pa... Bi še kak info več
smile-1.gif

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
949
136
43
Prav taka, 2006, 1.9 jtd, 150 KM, avtomatik je pri hiši tri leta.
Izredni zadevi sta bili v tem času egr in alternator, sem in tja menjalnik spušča čudne zvoke
redface-1.gif
Pri Kavčiču in Avto Triglav nisem dobil kakšnega pametnega odgovora glede tega, razen, da za menjalnik vzdrževanje ni predvideno (nek AISIN ali podobno).
Mi smo zelo zadovoljni z njo, sploh na relacijah se lepo pelje. Sicer stvar okusa, a meni je spredaj malo grda in še čakam, da bi se je navadil.

Kilometrov smo naredili v teh treh letih nekih 50.000, osnove pa ne vem, na števcu je bilo 80.000.

Skratka, priporočam, morda le z ročnim menjalnikom.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ne, sej gledam 150 konjsko z ročnim menjalnikom. Uvožena, vendar znana vsa zgodovina od prej in potem od tu (redno servisirana na A triglav). Vizualno se meni zelo dopade (moja ima mogoče manjše zadržke glede oblike).

Kakorkoli pogledam mi nekak Fiat pa avtomatik negresta skupaj..
smile-1.gif

Kakšna je pa kaj poraba? Ok, je od vožnje in voznika odvisno, ampak vseeno.. Scenic naj bi kao, zaradi oblike, bil med ne-varčnimi, pa sem se čez poletje s klimo vseeno vozil s cca. 5.5-6.0 L... Tu se lahko realno pričakuje 6.5L?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
949
136
43
Z ročnim verjetno res.
Naša kuri 6,7 - 7,3, mislim pa, da je tovarniško normirana poraba za avtomatik 0,6 litra višja kot za ročni menjalnik.
Je pa 6,7 pri "previdni" vožnji; relacija Gorenjska-Vršič-Bovec-malo tam okrog-Trbiž-Gorenjska (torej kar hribovita pot) je bila 7,2.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Mam isti motor z ročnim 5-stopenjskim menjalnikom v saabu 9-5 in porabi ca. 7,5.

Za kratke relacije ga ne kupuj, ker boš vsak mesec pucal egr, dpf,......pa pred nakupom preveri v kakšen stanju je vztrajnik (kolikor se to pač da).

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Prav taka, 2006, 1.9 jtd, 150 KM, avtomatik je pri hiši tri leta.
Izredni zadevi sta bili v tem času egr in alternator, sem in tja menjalnik spušča čudne zvoke
redface-1.gif
Pri Kavčiču in Avto Triglav nisem dobil kakšnega pametnega odgovora glede tega, razen, da za menjalnik vzdrževanje ni predvideno (nek AISIN ali podobno).
Mi smo zelo zadovoljni z njo, sploh na relacijah se lepo pelje. Sicer stvar okusa, a meni je spredaj malo grda in še čakam, da bi se je navadil.

Kilometrov smo naredili v teh treh letih nekih 50.000, osnove pa ne vem, na števcu je bilo 80.000.

Skratka, priporočam, morda le z ročnim menjalnikom.
tole, glede nepotrebnega vzdrževanja avtomatika, malo bol preveri. Mislm, da bi imel der alte kar nekaj za povedat okrog te teme...

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.681
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
tole, glede nepotrebnega vzdrževanja avtomatika, malo bol preveri. Mislm, da bi imel der alte kar nekaj za povedat okrog te teme...
+1
Se je der_Alte že lepo razpisal na to temo. Ne vem pa, če gre za isti avto, ker ima on vezano na 2.4JTD (se mi zdi).