Karambol-problem (P307)

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
pozdrav vsem skupaj

v upanju da bom dobil kaksen nasvet se obracam tudi na ta forum

pred cca 10 dnevi sem imel prometno nesrečo v Hrvaski. Avto je totalka (peugeot 307) in ga imajo lepo pospravljenega na sedezu podjetja avtovleke katera je prisla na kraj. Slucaj je da imajo na isti lokaciji tudi peugetov pooblasceni servis. Torej, pri tem imam zdaj nemalo tezav, in sicer kaj storiti z avtom.

Po pogovoru z mehanikom, le ta pove, da je avto cisto totalka in se ga ne splaca popravljati, saj je dejansko celotna karoserija poškodovana. Poškodovano naj bi bilo tudi podvozje in zadnji most ce se ne motim. Pripravljeni so odkupiti to vozilo za cca 500€. Je to nateg ali naj sprejmem? Kaj drugega mi sploh preostane? voziti avto iz Siska v Ljubljano bi me verjetno stalo vec kot za njega dobim tam.
Pove pa tudi da motor se vedno deluje. Vozilo je bilo v prometni poškodovano predvsem na zadnjem in desnem delu, sprednja stran je skoraj nedotaknjena. Doloceni znanci pa so mi povedali da je samo motor takega vozila vreden vec kot 500€. In verjetno bi se se marsikaj naslo v vozilu kar bi lahko po delih prodal(sedezi, armatura....)

Ne vem kaj naj naredim, hvalezen bi bil vsakega nasveta, ali pa ce je kdo imel ze podobne izkusnje.
LP

edit: vozilo je letnik 2003, masina pa 2.0 HDI, 66KW

Nazadnje urejeno:

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Veliko več bi lahko dobil za njega, če bi ga prodal po delih, tako da mislim, da se ti ga splača vseeno pripeljati nazaj v SLO.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.659
113
Po kosih bo zih več kt 500.....in na to računajo na Hr servisu
smile-1.gif
Pocen nadomestne dele rabjo

Po drugi strani se ti ga pa ne splača vlečt v SLO

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.084
113
Tudi pri nas ti ga bodo odkupili po podobni ceni.

Če se ga lotiš pa prodajat po delih pa veliko sreče in živcev, pričakuj da boš 5 let prodajal kramo in še se ne boš znebil vse. Če imaš plac in voljo da ti vsak dan pride 5 tako in drugače čudnih ljudi šarit po dvorišču potem ga pač prodajaj po delih ...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.659
113
Točno tko! Probi se mal pogajat s ceno (na gor če bodo zagrabl)....in to je to

Vpraš za kolk ga vzamejo če uzamš motor vn
smile-1.gif
Sj to ma 100kg +/- in lah že s kakim karavanom odpelš

Nazadnje urejeno:

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Tudi ce bi mi nekdo v Sloveniji obljubil da mi odkupi avto za 1000€ se mi se ga se vedno ne splaca sem vozit, ker je enostavno predrago, in bi me verjetno prislo vec kot 500€ samo da ga spravim sem. tako da ni racunice.... razen ce bi res samo motor pripeljal, vendar vprasanje ce bi to na servisu odobrili, oz. ce bi sploh potem hoteli vzeti avto brez motorja....

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Sposodiš si tole, če nimaš vlečne kljuke najdeš frenda, ki ima avto s kljuko, daš za tank, naložiš avto in si pripelješ domov.
pv01.jpg

Težko a ne...

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
A kake asistence pa nimas ki bi krila prevoz v slo?
Predvidevam da si sam kriv in da noimas kaska?
Ker ce to ne drzi, potem se napisi mnenje tvoje zavarovalnice.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
Glede cene pa: se ko razbitino vidis, preslatas.... Ne ves koliko je skode oziroma koliko je uporabnega, ce pa niti slik ni pa sploh ne morem-o veliko ocenjevat.
Cel bi bil vreden okoli 3 jurje?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Jaz bi jim pustil avto, pa naj ti daj magar 600 eur, pa čao...

Važno je, da ste vsi živi in zdravi
tongue-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
A maš kako sliko od avta?
Mam enga sodelavca ki ima avtovleko in tud odkupuje avte
wink-1.gif

Lahko se zmenta npr. samo za vleko, pa nau 500€
ne-ne-1.gif

Pa če poveš v kermu mestu je avto, da ni v Vinkovcih
cry12bpy.gif

LP.S

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
U pa res, sm mislu da v Šiško (LJ) treba prpelat
redface-1.gif

hm, 200+ km ... no sej ni tok

Ko se avtor jav in sporoči kaj se je odloču..... sam mislm da se ga splača prpelt.
Npr: TALE je isti letnik pa tud ni mal razbit
wink-1.gif

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Ne na zalost nimam slike.... Grem pa jutri tja. Prišel sem v kontakt z enim hrvatom, ki odkupuje razbite avte, in greva na ogled. Odlocil sem se da ce ga ne bo kupil za 1000 ga pripeljem sem. Isposoja kombija z prikolico + gorivo me pride najvec 150€. Pa bomo videli kaj bo.