Kar pester vikend

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Napisal si tako kot da je za škodo na avtu kriva ženska pred tabo, češ da je imela kljuko ven, in ne ti ki si se zaletel vanjo.

rockson

Pripravnik
13. avg 2007
47
0
6
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Napisal si tako kot da je za škodo na avtu kriva ženska pred tabo, češ da je imela kljuko ven, in ne ti ki si se zaletel vanjo.
Veš kaj mene najbolj razjezi? Da moram eni osebi nekaj večkrat razlagat. Če zadeve ne razumeš prvič, ko jo prebereš jo preberi ponovno.

Na kratko - nesrečo sem nedvomno povzročil jaz. Brez kljuke na avtu, bi bil to le trk brez kakršnekoli škode. Škodo sem pa utrpel samo jaz, saj se njenega avta (razen kljuke) niti dotaknil nisem.

rockson

Pripravnik
13. avg 2007
47
0
6
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
A je tista ženska tudi dobila kazen zaradi nameščene kljuke?
Ne, ker je policaj izjavil, da je tist člen zakona povsem nerazumljivo napisan in da se je on odločil, da to ni prekršek. Seveda sem mu pred tem povedal člen, odstavek in predpisano kazen (takrat sem še vedel na pamet). Seveda nisem mogel držati jezika za zobmi in mi je začel groziti s sodnikom. Jaz pa njemu nazaj, da komot, ker je to njegova subjektivna ocena in bo moja beseda proti njegovi, poleg tega so pa vsa dejstva nesreče na moji strani. Po tem stavku je skočila policajka vmes in mu rekla, naj mi da položnico za nesrečo in neha rinit z glavo čez zid. No, na koncu sem jaz ostal z razbiti avtom (bivših 300k SIT kasko škode) in s položnico, ki je nisem nikoli plačal.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kaj tebe in ostale dinamike tako mot, če policaj napiše neprilagojena hitrost? A si ti pogruntal to neprilegojeno hitrost, da si tako užaljen, če kdo to napiše?
Zdaj si pa poglej kakšne kozlarije pišeš.

Citat:
Primer - zunaj +5 stopinj in suha cesta. Omejitev 90, ti voziš 70. Prideš do enega mostička čez potok, gor je led in tebe odnese v graben, pešca, nasproti vozeči avto,.... Policaji bistrumno ugotovijo, da nisi prilagodil hitrosti voznim razmeram. Pridejo cestarji in nobenemu nič jasno. Ko staknejo glave in nekaj dni opazujejo tisti odsek ceste pa dobijo pravi odgovor. Na tistem delu ceste, kjer je mostiček občasno močno zabrije leden veter. Zaradi potoka je na mostičku vlaga, veter pa poskrbi, da ta vlaga zmrzne.
Ja in kaj bi ti rad, da cestarji pred tabo mostičke s cunjo brišejo? A si ti pozabu, da na zemlji živiš in da se na planetu zemlja dogaja tud to, da včasih malo fajhta po mostovih? A to so tud cestarji krivi, če tebi slučajno sonce blešči v ksiht in zaradi bleščanja ne vidiš dobro, pa vseglih tiščiš z neprilagojeno hitrostjo naprej?
Ne boš verjel ampak na planetu zemlja se to dogaja, da se vreme menja. In če si tako tele, da se vremenu ne prilagajaš, si pač tele. Kdo ti je tle kriv? A cestarji? Cestar tud ne more skoz met pod konrolo vsak meter ceste sleherno minuto.
Citat:
Enostavno je tukaj kriva narava in tega ni mogel nihče pričakovati.
A bejž no, a narava je kriva? In nihče ni tega mogel pričakovat? In zakaj naj bi pol po tvojem to pričakovali cestarji?
Ja pol se pa voz kje drugje, če nisi sposoben v naravi funkcionirat.
Citat:
Stojimo na semaforju, se prižge zelena in vsi speljemo. Ker mi je pri tem nekaj zarošljalo sem pogledal dol. Ko sem čez dobro sekundo pogledal gor, so vsi pred menoj stali in kljub polnemu zaviranju sem počil eni babi v rit (na mojo žalost je mela kljuko gor, saj drugače ne bi nihče utrpel škode).
Jaooooo, spet klasičen kretenizem. A vsi ste speljali? A bejž no, čist vsi ste speljali? Ja vidiš, pol so pa pred tabo spet vsi ustavli. Samo ti ne. In zdaj je una s kljuko kriva, ker ti nisi ustavu? Kaj pa, če bi una mela še prikolico pripeto? A bi se ti pol kar s svojim avtom na njeni prikolici peljal 5cm do njenega avta?
Dej pob raj tuiho bod, take kretenizme delaš po cesti, pol je za tvoje kretenizme pa narava in kljuka kriva.
Citat:
Torej, nesreča je nastala zaradi moje nepazljivosti, ker nisem gledal na cesto. Avto je bil pa stolčen,ker je imela baba kljuko gor (njenega odbijača se niti dotaknil nisem). V statistiko bi vse skupaj šlo spet kot neprilagojena hitrost.
Res je, ampak ti policaju nisi priznal, da si svoje mednožje gledal, namest na cesto in avto pred sabo. Zato je pač policaj napisal to, kar je blo videt. Torej ti nisi pravi čas ustavu, ker pač nisi bremzal in si z določeno brzino v babnico zadaj prletu.
In ti bi pol kaj lažje spal, če bi plicaj napisal v zapisnik nepazljivost, namesto neprilagojena hitrost?
Dejstvo je, da si vozil z neprilagojeno hitrostjo takrat, ko si v babnico poču. ZAKAJ si vozil z neprilagojeno hitrostjo pa samo ti veš in zdaj tud mi. To je, ker ti je med nogami nekaj škripalo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
zanimivo mi je predvsem da v sloveniji so vsi pri 140 cestni norci in morilci, nemci pri 250 pa so ql, ker je dovoljeno
glup si s temi tvojimi cpp natolcevanji in modorvanji tak da glava boli, ker še sam več ne veš kaj bliziš
Glup si ti.
Veš, če skoz naselje kjer je omejitev 50 pelješ npr. 90 si tud divjak, saj tam ni dovoljeno 90 peljat. Če pa na AC pri lepem vremenu in dobrih pogojih voziš 90 si pa počasne.
Važno je KJE pelješ tolko kot pelješ, ker se v skladu s tem dejstvom imajo pravico VSI udeleženci tako ravnat. In vsi imajo tudi pravico PRIČAKOVAT, da se ostali ravnajo tako kot je predpisano. Na semaforju tud vozimo pri zeleni luči, ker imamo VSI pravico pričakovat, da imajo ostali rdečo in da to pomeni, da se čez rdečo ne sme.
Je težko to zastopit knede?

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik rockson pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ne, ker je policaj izjavil, da je tist člen zakona povsem nerazumljivo napisan in da se je on odločil, da to ni prekršek. Seveda sem mu pred tem povedal člen, odstavek in predpisano kazen (takrat sem še vedel na pamet). Seveda nisem moge
l držati jezika za zobmi in mi je začel groziti s sodnikom. Jaz pa njemu nazaj, da komot, ker je to njegova subjektivna ocena in bo moja beseda proti njegovi, poleg tega so pa vsa dejstva nesreče na moji strani. Po tem stavku je skočila policajka vmes in mu rekla, naj mi da položnico za nesrečo in neha rinit z glavo čez zid. No, na koncu sem jaz ostal z razbiti avtom (bivših 300k SIT kasko škode) in s položnico, ki je nisem nikoli plačal.

Kaj ni po zakonu prepovedano imeti kljuko zadaj, če ničesar ne vlečeš?
Saj ravno zaradi tega so Euro kljuke...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kaj ni po zakonu prepovedano imeti kljuko zadaj, če ničesar ne vlečeš?
Žeže, ampak to ne pomeni, da potem lahko voziš 5cm za ritjo nekoga.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Meni se je tud enkrat en model napiču v kljuko ,ki me je seveda rešila .V primeru ,da bi bil brez kljuke bi mi pošteno zdelal takrat sem imel golfa 2 .

V vzvratnem ogledalu sem videl samo kako je špricala hladilna tekočina .Model ,ki se je nasadil se je samo obrnil in se odpeljal brez besed.

rockson

Pripravnik
13. avg 2007
47
0
6
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kaj tebe in ostale dinamike tako mot, če policaj napiše neprilagojena hitrost? A si ti pogruntal to neprilegojeno hitrost, da si tako užaljen, če kdo to napiše?
Zdaj si pa poglej kakšne kozlarije pišeš.
Sicer je itak nesmiselno s tabo karkoli debatirati, saj imaš na nivoju kretenizma daleč največ izkušenj s katerimi vsakega od nas dotolčeš, ampak bom poizkusil - če ne drugega, da dokažem da zgoraj napisano drži.
Čeprav sva iz istega kraja, dvomim da se poznava, tako da sklepaš spet nekaj na pamet brez prave podlage. Mene neprilagojena hitrost sploh ne moti, če je to zares vzrok za nesrečo ali karkoli drugega. Če pa je policaj na stopnji tvojega IQ-ja in pač ne uspe sprocesirati vseh dejstev, potem pa me moti, ja. Zakaj ti ne bom razlagal, ker že v prejšnjem postu tega nisi uspel razumeti.

Citat:

Ja in kaj bi ti rad, da cestarji pred tabo mostičke s cunjo brišejo? A si ti pozabu, da na zemlji živiš in da se na planetu zemlja dogaja tud to, da včasih malo fajhta po mostovih? A to so tud cestarji krivi, če tebi slučajno sonce blešči v ksiht in zaradi bleščanja ne vidiš dobro, pa vseglih tiščiš z neprilagojeno hitrostjo naprej?
Ne boš verjel ampak na planetu zemlja se to dogaja, da se vreme menja. In če si tako tele, da se vremenu ne prilagajaš, si pač tele. Kdo ti je tle kriv? A cestarji? Cestar tud ne more skoz met pod konrolo vsak meter ceste sleherno minuto.
Spet te tvoj IQ ovira, da bi lahko pravilno dojel napisano. Nisem napisal, da bi morali cestarji to predvidevati ampak to, da so cestarji uspeli najti PRAVI vzrok za nesrečo, kar "pametnim" policajem ni uspelo. Tudi nisem jaz bi udeleženec tega dogodka, niti nihče, ki ga poznam, zato svoja teleta lepo v štalo zapri, pa skidat jim pojdi, da ne bodo v dreku ležali.

Citat:

A bejž no, a narava je kriva? In nihče ni tega mogel pričakovat? In zakaj naj bi pol po tvojem to pričakovali cestarji?
Ja pol se pa voz kje drugje, če nisi sposoben v naravi funkcionirat.
Glede cestarjev beri zgoraj. Omejitev 90, voziš 70 pri +5 stopinjah -> prilagoditev hitrosti, ker pričakuješ lahko vlažno cesto. Če bi bilo bližje nule, bi lahko pričakoval tudi poledenelo in vozil še počasneje. Sicer tvoj pisker itak ne bo uspel sprocesirati podatka, da bi v tem primeru vsi vozili 5 km/h in bi ti seveda zamudil 3 ure na šiht, pol bi ti pa šef spet možgane pral.

Citat:

Jaooooo, spet klasičen kretenizem. A vsi ste speljali? A bejž no, čist vsi ste speljali? Ja vidiš, pol so pa pred tabo spet vsi ustavli. Samo ti ne. In zdaj je una s kljuko kriva, ker ti nisi ustavu? Kaj pa, če bi una mela še prikolico pripeto? A bi se ti pol kar s svojim avtom na njeni prikolici peljal 5cm do njenega avta?
Dej pob raj tuiho bod, take kretenizme delaš po cesti, pol je za tvoje kretenizme pa narava in kljuka kriva.
Verjamem, da je tebi v življenju zelo luštno. 90% problemov sploh ne razumeš, si jih razlagaš po svoje in si ob tem seveda prepričan v svoj prav, vsi okoli tebe so pa bedaki, kajne? Sej bo bolje, zemlja na koncu vso to bolezen ven potegne, nč bat. N kratko - kljuka ni bla kriva za nesrečo, temveč za obseg posledic v nesreči.

[quote
Res je, ampak ti policaju nisi priznal, da si svoje mednožje gledal, namest na cesto in avto pred sabo. Zato je pač policaj napisal to, kar je blo videt. Torej ti nisi pravi čas ustavu, ker pač nisi bremzal in si z določeno brzino v babnico zadaj prletu.
In ti bi pol kaj lažje spal, če bi plicaj napisal v zapisnik nepazljivost, namesto neprilagojena hitrost?
Dejstvo je, da si vozil z neprilagojeno hitrostjo takrat, ko si v babnico poču. ZAKAJ si vozil z neprilagojeno hitrostjo pa samo ti veš in zdaj tud mi. To je, ker ti je med nogami nekaj škripalo.

[/QUOTE]
Pa ti si povsem jasnoviden očitno. Glede na to, kaj vse veš in kako si umsko superioren, bi ti priporočal, da si daš pregledati možgane. Povsem možno je, da ti kak tumor pritiska na del možganov, ki ti potem dajejo take "nadnaravne" sposobnosti. Drugače pa jaz za razliko od večine priznam, če nekaj naredim narobe. In sem tudi policaju lepo razložil zakaj sem treščil babi v rit.

Pa ne se sploh trudit odgovarjat, da ne boš svoje možgane preobremenil.
priden.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik rockson pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ne, ker je policaj izjavil, da je tist člen zakona povsem nerazumljivo napisan in da se je on odločil, da to ni prekršek. Seveda sem mu pred tem povedal člen, odstavek in predpisano kazen (takrat sem še vedel na pamet). Seveda nisem mogel držati jezika za zobmi in mi je začel groziti s sodnikom..

Zanimivo. Meni je pa težil da moram fiksno kljuko odrezat. Ko sem mu rekel, da sem šel že 4x čez tehničnega BP ja pa rekel:No, potem jo pa lahko imate.
bonk.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Meni se je tud enkrat en model napiču v kljuko ,ki me je seveda rešila .V primeru ,da bi bil brez kljuke bi mi pošteno zdelal takrat sem imel golfa 2 .

V vzvratnem ogledalu sem videl samo kako je špricala hladilna tekočina .Model ,ki se je nasadil se je samo obrnil in se odpeljal brez besed.

Ja sploh je kljuka fajn pri malo močnejšem crashu, ko ti zamakne celo zadnjo premo - če ni pravilno nameščena. Avto je na ven cel, v resnici pa štala mala.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Še glede vlečne kljuke - našel na opelforumu:

Dodajam še pojasnilo iz Proemtne svetovalnice: http://www.varnostvprometu.org/index.php?n...t=vr&id=683

Vprašanje I 23.11.2004 | Številka vprašanja: 89

Vlečna kljuka

Pozdravljeni, na tovorno vozilo R Trafic sem vgradil homologirano ojačano vlečno napravo Bosal, katera pa izstopa od zadnjega odbijača. Sam priklop (bunka) je tovarniško privijačen z velikimi vijaki. Ali ga moram odvijačiti, ker "kljuka ne sme štrleti iz zadnjega dela avta". Hvala za odgovor. Lep pozdrav. Aleš

Odgovor

Spoštovani!

V 3.točki 79. člena sedaj veljavnega Zakona o varnosti cestnega prometa je zapisano: Vlečna naprava na vozilu ne sme segati preko zadnjega dela vozila, kadar nanjo ni pripeto priklopno vozilo. S tem stavkom je jasno zapisano, da bi morali sneti kljuko.
Vaša kljuka je sicer homologirana, ni pa v skladu s predpisom, saj ni snemljiva na lahkoten način. Po sedaj veljavnem zakonu imate vgrajeno neustrezno vlečno napravo.

Z novim Zakonom o varnosti cestnega prometa, ki stopi v veljavo 01.01.2005, pa se vaš problem razreši, saj zahteve, da vlečna naprava na vozilu ne sme segati preko zadnjega dela vozila v zakonu več ni.

Lep pozdrav!

rockson

Pripravnik
13. avg 2007
47
0
6
No, takrat je to še veljalo, zato sem se lahko skliceval na to.

Je pa res butasto, da je to dovoljeno - isto kot bull bar-i. S temi kjukami se naredi kar nekaj škode (zvite tablice, udrti odbijači), bull bar-i so pa tudi za pešče zelo hitro lahko usodni.