hja, težko je tud pet ur sedet v oštariji in žulit radensko pa to nobenga ne zanimaMeni to ni problem ker imam 190cm, težje je pa nekomu ki ima 150.
Ti narišem da boš razumel (avto barve cvička):
Poglej priponko 50859
Daj no... Noben, ki lahko osebni avto vozi, ni tok majhen, da če dvigne roko, da ne more vsaj v horizontalo metlo poravnati pri katerekoli osebnem vozilu...
meter pa pol velika z visokim SUV ima ponavadi zraven vsaj 1.85m velikega "sugar daddyja".. nej njega ven poslje pucatČe imaš 1.5 in dvigneš roke 50cm nad glavo si na 2m višine, pa da lahko roke funkcionirajo morajo bit nižje. Torej uporaben doseg pravokotno do strehe je mogoče 30cm nad višino človeka. Torej avti z višino 1.7 in več niso dostopni za čiščenje strehe. Če doodaš pa še da ima avto strešne sani (večina jih ima) bi moral pa za doseg sredine strehe imet še malo večji kot od 90 stopinj kar pomeni še več višine. Dan e rečemo da če zapade 50cm mokrega snega se višina za toliko dvigne, ker ga ne moreš odstranis iz sredine ampak iz vrha.
Skratka obstajajo tehnične omejitve pri čiščenju strehe!
Dec nimaš ravno prav. Če lohk jest kamper spucam, boš pa še ti SUVa ometel. V naših hribih že dva dni ni padal, pa se je še našel kak as s kapco. Če še nekak razumem sneg na strehi zjutri, ga žal dva dni po padanju pač ne.Se ne vozim po AC, tako da mi ni treba pametovat. Če kaj pade dol, pade pri meni v prvem ovinku, če ne takrat pa po stotem kolikor jih imam do prvega uvoza na AC. Vmes je še vsaj toliko udarnih jam ki tudi pospešijo razkroj snega in ledu.
Drugače lahko znalci pridete v moj konec recimo jutri zjutraj pa vnaprej povem da je 80% avtov neočiščenih (ostalih 20% jih je pa iz garaže). Pač drugo kultura, druge ceste in se noben s tem ne obremenjuje. Pri 50km/h na uro snegec ne bo nobenega ubil, sicer pa če vidiš da ima nekdo pred tabo 0.5 snega na strehi voziš z ustrezno varnostno razdaljo.
Glede pručk in stopanja na pragove pa lahko pridete tudi do mojega parkirišča ki je cca. 20-25% v klanec pa da vas vidim kako mi opucate streho SUVa brez da se ubijete!
Meni to ni problem ker imam 190cm, težje je pa nekomu ki ima 150.
Poglej priponko 50859
Dec nimaš ravno prav. Če lohk jest kamper spucam, boš pa še ti SUVa ometel. V naših hribih že dva dni ni padal, pa se je še našel kak as s kapco.
Če imaš 1.5 in dvigneš roke 50cm nad glavo si na 2m višine, pa da lahko roke funkcionirajo morajo bit nižje. Torej uporaben doseg pravokotno do strehe je mogoče 30cm nad višino človeka. Torej avti z višino 1.7 in več niso dostopni za čiščenje strehe. Če doodaš pa še da ima avto strešne sani (večina jih ima) bi moral pa za doseg sredine strehe imet še malo večji kot od 90 stopinj kar pomeni še več višine. Dan e rečemo da če zapade 50cm mokrega snega se višina za toliko dvigne, ker ga ne moreš odstranis iz sredine ampak iz vrha.
Skratka obstajajo tehnične omejitve pri čiščenju strehe!
A za metlo, ki ima na konc omelo pod kotom, tud še nisi slišal?Meni to ni problem ker imam 190cm, težje je pa nekomu ki ima 150.
Poglej priponko 50859
pol pa prodaj avto, če ne moreš zanj poskrbet, da je varen v prometu. Pametuješ v covid temi na široko, poln si neverjetnih znanosti o virusu, strehe avtomobila pa ne zmoreš spucat?Se ne vozim po AC, tako da mi ni treba pametovat. Če kaj pade dol, pade pri meni v prvem ovinku, če ne takrat pa po stotem kolikor jih imam do prvega uvoza na AC. Vmes je še vsaj toliko udarnih jam ki tudi pospešijo razkroj snega in ledu.
Drugače lahko znalci pridete v moj konec recimo jutri zjutraj pa vnaprej povem da je 80% avtov neočiščenih (ostalih 20% jih je pa iz garaže). Pač drugo kultura, druge ceste in se noben s tem ne obremenjuje. Pri 50km/h na uro snegec ne bo nobenega ubil, sicer pa če vidiš da ima nekdo pred tabo 0.5 snega na strehi voziš z ustrezno varnostno razdaljo.
Glede pručk in stopanja na pragove pa lahko pridete tudi do mojega parkirišča ki je cca. 20-25% v klanec pa da vas vidim kako mi opucate streho SUVa brez da se ubijete!
pol pa prodaj avto, če ne moreš zanj poskrbet, da je varen v prometu. Pametuješ v covid temi na široko, poln si neverjetnih znanosti o virusu, strehe avtomobila pa ne zmoreš spucat?
in tukaj druga kultura, 20% klanci in podobno niso izgovor, da ne spučeš strehe. navadna lenoba je to in nič drugega.
pokrij avto čez noč z plahto in ti ne bo teba pucat s pručko na 25% klancu tvojga SUVa.
pohvalno, tudi sam sem dokler nisem imel garaže vedno očistil sneg s stehe, pa čepav sem bil skoraj edini, ki je to počel. če ti ni težko, pač to narediš, če si pa lene sorte, pa iščeš izgovore.Jaz, ob menjavi kompleta letnih gum za zimske, dam v avto ročno metlico, strgalo za led ter otroško izvedenko lopate za sneg (mogoče smešna na pogled, a te marsikdaj reši).
Če se mi zgodi da avta nimam pod streho in zapade sneg je zame prva stvar da omedem sneg z avta - nimam izgovora (otrok, nimam rokavic, sej sosed tud ni, večerna molitev,...).
sem živel v Bohinju nekaj let, tudi 50cm ščistil pred vsako vožnjo, brez izgovorov. in še tisti 0,5 cm živega leda prilepljenega na streho pod snegom, pravtako.Brezveze debatirat z meščani ki pokrivajo avto v snegu.