Kapičarji

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Jah dejstvo je da pri vse večjih in visokih avtih eni enostavno ne morejo odstranit snega na enostaven način. Družinski SUV noter pa 150cm in 50kg punčka, ki bi rabla lojtro, ta dolgo lopato pa še potem bi 30 min pucala sneg s strehe.

P.S. Sem se v torek prevažal 70km daleč s kapo na strehi, ker je od sneženja v ponedeljek in potem minusa v torek ostal primrznjen led ki bi ga samo s kladivom in špohtlnom dobil dol. Je pa ostal na strehi v enem kosu tudi po vožnji, potem ga je sonce pobralo. Tako da včasih se res ne da.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Jah dejstvo je da pri vse večjih in visokih avtih eni enostavno ne morejo odstranit snega na enostaven način. Družinski SUV noter pa 150cm in 50kg punčka, ki bi rabla lojtro, ta dolgo lopato pa še potem bi 30 min pucala sneg s strehe.

P.S. Sem se v torek prevažal 70km daleč s kapo na strehi, ker je od sneženja v ponedeljek in potem minusa v torek ostal primrznjen led ki bi ga samo s kladivom in špohtlnom dobil dol. Je pa ostal na strehi v enem kosu tudi po vožnji, potem ga je sonce pobralo. Tako da včasih se res ne da.
bi bilo bolje, da si tiho. kot že večkrat dozdaj in za naprej.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Winterwagen je zunaj, tam mu je plac pozimi. Pa obvezno nič kidat okoli, pa še malo zaplužit v prvi kup snega tako da imaš masko zadelano in koloteke polne. Potem se gre pa na AC živcirat meščane. Zato imamo winterwagne! ;)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta

Odpreš vrata, stopiš na rob karoserije in spraviš za šalo vse dol :)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Pametnjakoviči se boste mogoče zamislili:
z avtodomom sem bil parkiran dva dni na Kopah; čez noč je zapadlo 2cm snega in seveda se mi ga ni ljubilo sčistit, konec koncev, kaj bo 2cm puha sploh naredilo. Do doline se je streha že ščistila, vendar je na krožišču pred Dravogradom s strehe padel četrt kvadrata velik in dva mm debel kos ledu tik pred civilni avto v katerem se je vozil tisti dan nepotešen policaj v službo. Teral me je do PP Dravograd, tam sem parkiral in moral sčistit streho na kateri ni bilo več nič, pa fajn kazen sem plačal.
Njegovi sodelavci pa so se čudili skozi okno in mi kazali da je tip pač malo čuden.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Mene je tako počakal kup ledu s strehe šleparja na pospeševalnem pasu AC... Kako to, da je moja šipa od tistega ostala cela, mi še zdaj ni jasno...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.696
9.479
113

Sneg s strehe se spuca. Vse ostalo so zgolj izgovori. Ta tvoja kapa bi z lahkoto pristala enmu na šipi. Že doživel s polnim C8 otrok pri 130 na uro, glavo sem moral dat ven kot Ace Ventura, da sem ustavil, ker je blokiral brisalce. Tko da se s tem ne zezat. Še zdaj bi tip dobil eno okol ušes, če bi ga dobil.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113

Je ze nekdo napisal, ampak to je problem voznika. Ce avta ne mores sam vzdrzevati, ga ne vozi. Tako enostavno je to.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Vsekakor je streho osebnega vozila precej lažje očistiti kot streho tovornjaka in podobno visokih vozil. Tam se ti pri neprevidnem čiščenju lahko kaj zgodi. Če si si pa kupil previsoko osebno vozilo, pa si pač pozimi voziš pručko v prtljažniku :D .

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Sneg s strehe se spuca. Vse ostalo so zgolj izgovori. Ta tvoja kapa bi z lahkoto pristala enmu na šipi. Že doživel s polnim C8 otrok pri 130 na uro, glavo sem moral dat ven kot Ace Ventura, da sem ustavil, ker je blokiral brisalce. Tko da se s tem ne zezat. Še zdaj bi tip dobil eno okol ušes, če bi ga dobil.

Se ne vozim po AC, tako da mi ni treba pametovat. Če kaj pade dol, pade pri meni v prvem ovinku, če ne takrat pa po stotem kolikor jih imam do prvega uvoza na AC. Vmes je še vsaj toliko udarnih jam ki tudi pospešijo razkroj snega in ledu.

Drugače lahko znalci pridete v moj konec recimo jutri zjutraj pa vnaprej povem da je 80% avtov neočiščenih (ostalih 20% jih je pa iz garaže). Pač drugo kultura, druge ceste in se noben s tem ne obremenjuje. Pri 50km/h na uro snegec ne bo nobenega ubil, sicer pa če vidiš da ima nekdo pred tabo 0.5 snega na strehi voziš z ustrezno varnostno razdaljo.

Glede pručk in stopanja na pragove pa lahko pridete tudi do mojega parkirišča ki je cca. 20-25% v klanec pa da vas vidim kako mi opucate streho SUVa brez da se ubijete! ;)

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Se ne vozim po AC, tako da mi ni treba pametovat. Če kaj pade dol, pade pri meni v prvem ovinku, če ne takrat pa po stotem kolikor jih imam do prvega uvoza na AC. Vmes je še vsaj toliko udarnih jam ki tudi pospešijo razkroj snega in ledu.

Drugače lahko znalci pridete v moj konec recimo jutri zjutraj pa vnaprej povem da je 80% avtov neočiščenih (ostalih 20% jih je pa iz garaže). Pač drugo kultura, druge ceste in se noben s tem ne obremenjuje. Pri 50km/h na uro snegec ne bo nobenega ubil, sicer pa če vidiš da ima nekdo pred tabo 0.5 snega na strehi voziš z ustrezno varnostno razdaljo.

Glede pručk in stopanja na pragove pa lahko pridete tudi do mojega parkirišča ki je cca. 20-25% v klanec pa da vas vidim kako mi opucate streho SUVa brez da se ubijete! ;)
A za metlo, ki je nasajena na štilu, še niste slišal? Se lažje doseže pol.

• Všeč mi je
Reactions: model1a

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
A za metlo, ki je nasajena na štilu, še niste slišal? Se lažje doseže pol.
Meni to ni problem ker imam 190cm, težje je pa nekomu ki ima 150.

Ti narišem da boš razumel (avto barve cvička):
stardec.png