Kako zakriti IP naslov

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Zanima me če je zakomplicirano zakriti svoj IP naslov? Tega ne bi potreboval vedno, le ob obisku določenih strani. Pa imejte v mislih da sem bolj kot ne amater glede teh stvari.

Lep pozdrav

Tomaz

Pripravnik
2. sep 2007
197
0
16
Marburg Umgebung
100% ga ne moreš ker te preko providerja lahko vedno odkrijejo če se pojavi težnja po tem. Drugače pa na brzino preko proxy serverjev lahko malo zakamufliraš IP.

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Saj težnje po tem da bi ga odkrili najvrjetneje ne bo. Ne bi počel nič nelegalnega
smile-1.gif

Hvala za odgovore pa upam da mi uspe.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
če bi se rad izognil samo recimo kakemu ip banu, lahko to storiš brez problema. Če pa gre za kaj hujšega, pa se te da dobiti.

Najboljši način je, da dobiš ponudnika interneta, ki ima dinamičen IP naslov. Sicer so možnosti kot tor ali kak proxy, ampak vse skupaj deluje pooooooočaaaaaaaaaaaaasiiiiiiiiiiiiiiiiii.

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Še malo pomoči bi rabil. To da je zadeva počasna ne bi bil problem, ker bi res potreboval samo za obisk nekaj strani. Tako da sem si instaliral dodatek od firefoxa in ko ga vključim mi napiše tole:

Strežnik proxy zavrnil povezavo Povezava do strežnika proxy, ki ste ga nastavili, je bila zavrnjena. Povezava z internetom je nastavljena prek strežnika proxy, ki pa odklanja povezavo. * Je nastavitev proxyja ustrezna? Preverite nastavitve in poskusite ponovno. * Ali ta strežnik proxy dovoli povezave s te mreže? * Če težava ne izgine, se posvetujte s svojim skrbnikom sistema ali s ponudnikom internetnih storitev.

Katere nastavitve moram spremeniti?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Mogoče je treba namestiti še Tor ? Lahko da samo dodatek za firefox ni dovolj.