Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Najbolj enostavno je roštilj zakuriti z namenskim špiritom za te zadeve.
V merkurju in na nekaterih črpalkah ga imajo. Streseš oglje na žar, pospricaš s tem špiritom, počakaš pol minute in prižgeš. Pustiš malo goreti, nato popihaš in že imaš pripravljeno za peko.
S starter sprejem za vilicarje
Ce je samo spirit (nizji alkoholi, vecinoma etanol ali metanol), je neskodljiv (zgori v CO2 in vodo in konec zabave, brez skodljivih stranskih produktov). Ce je denaturiran spirit (torej da je grenak in ne samo strupen zaradi dodanih drugih alkoholov in ketonov), potem bi pa morda res lahko nastalo kaj fino rakotvornega po segrevanju tistega mnogociklicnega hudica ...
Tole me je spomnilo: v filmih frajer nalije whiskey v Zippo in ga uporablja. Meni se je enkrat Zippo ispraznil in ni bilo drugega, kot razredcilo za lak (ne nitro - mislim da je bil kolomin). No, zadeva je gorela, torej je opravila svojo nalogo, ampak kadilo se je pa tako crno, kot vcasih za TASovimi Golfi II z atmosferskim dizlom. Znanci kadilci so bili ... preseneceni, milo receno, nad "aromo" njihovih cigaret
Tudi pri hrani ga ne bi biksal s takimi packarijami.