Weber je taglavna znamka kar se tiče takih "american" style grilov in je tudi najbolj kvalitetna in seveda najdražja. Roba se mi zdi da je še vedno made in USA, kar nekako ne poceni zadeve.
Dobi se polno dodatkov za te žare, kar je zelo pomembno (rezervne dele tudi) princip pa je tudi že dolgo preverjen da deluje. Si je pa treba vzet čas in večkrat v enem tednu zakurt, pol pa po ene 14 dneh eksperimentiranja že obvladaš zadevo....je malo mučenja če nisi vajen (prevroče, prehladno, dimljenje....ipd.)
Jaz sem se v štartu mučil z briketi in to original weber pa mi niso všeč....pečeš lahko sicer za 20 oseb, ker tako dolgo držijo sam vonj pa potem okus pa meni ni pravi in je treba dobit žakelj pravega slovenskega oglja (poljanska ali sevška dolina se še ukvarja stem).
Meni se je zdel tavelik okrogli weber res res velik in sem se bal da ga nikakor ne bom izkoristil in mislim da sem se prav odločil. Ko je enkrat temperatura prava se grilla zelo hitro, čene pa je itak treba uporabljat pokrovko in indirektno toploto (da je oglje na straneh ali pa na drugi strani od hrane).
Gold ima posodo za pepel....ne vem, če bi pihalo bi verjetno prišlo prav, jaz jo na silverju še nisem pogrešal. Sem pa kolebal še med CharQ 260, kateri mi je bil še bolj všeč pa se ne spomnim zakaj ga nisem vzel, mogoče cena.
Sicer pa vsi ameriški kuharji oz. spletne strani vidiš samo te weber grille, pač stvar ni tako draga kot je večna in se ne sekiraš za par eurov v štartu.
Sem pa zadnjič popiz**, ker mi je uspelo 3 bučke spustit skoz rešetko! Pri tretji sem skoraj degažiral grill in sebe.