Kako učinkovito zakuriti roštilj (žar) ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ma saj saj imaš prav sicer pa gledam da se lahko ta Weber starter set (brez žara) naročit iz Nemčije in s poštnino pride cca. 50€.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
U hoferju je tak dimnik za štart 15€.
cheer.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tole o mrezici je vzpodbudilo eno vprasanje: ima kdo idejo kje bi se dalo cimceneje kupiti samo mrezo za zar, torej brez vsega drugega, da jo lahko postavim na kamne nad odprtim kuriscem ? Nimam zelje kupovati celega zara za to, kje bi pa drugje dobil kromirano resetko (razen morda v kaksni stari pecici elektricnega stedilnika, a ne poznam nikogar, ki bi to metal stran pa da ni vse zjebano), pa tudi nimam pojma
confused-1.gif

Ce ima mreza kaksen rocaj, bom se toliko bolj zadovoljen, bi pa prezivel tudi brez. Vazno, da je poceni, da jih brez prevec slabe vesti lahko menjam, ko so enkrat vse prekurjene, stare pa zabrisem v odpadne kovine.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ooo, kje ? Sem ravno v Merkurju (Sentvid) zadnjic brskal za tem, pa nisem nasel nic primernega. Razmisljal sem o kaksnem servisu Gorenja, morda obstaja tak "rezervni del" za pecico, ce originalnega kdo zapleni za ultraprenosni zar ...

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
V obiju sem zadnjič kupil tako mrežo z ročaji, mislim da dimenzija 60x30 cm... cena 10eur.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Najlepsa hvala tebi in Companyju za nasveta, Obi imam relatinvo blizu, v tistem katalogu sem pa tudi nasel ustrezno zadevo (tista z nogicami mi je se najbolj vsec, niti kamnov ne rabim postaviti vodoravno, samo da malo omejijo kurisce), torej opcije so.

Samo pogruntati se moram kako se pri teh Gorencih kaj naroci - imajo nekaj za oddajo povprasevanja in kajjazvemkaj, ampak mene predvsem zanima cena, te pa niso objavljene, vse drugo je pa ze tako ali tako napisano v opisu artikla.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Preferiram e-mail, sem prevec novodobna lenoba. Naslov imajo objavljen cisto na vrhu strani, kar sem medtem ze ugotovil, tako da ni problema.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Meni je najbolje lepo počasi na drva. Je pa res, da je malo piromana v meni.

kako to misliš piroman? piro od pyr (grško: ogenj) ali od pir (tj. Laško / Union / imported beer)
nahrung002.gif

včasih sem bil = piro od pyr (grško: ogenj)

zdaj sem = pir (tj. Laško / Union / imported beer)

grin1.gif

Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Sem ze poslal mail, bom pa zdajle prebrskal tudi to stran. Hvala ponovno!

Ko se gre za spletne nakupe preko raznih manj znanih trgovin vedno raje pokliči. Vzame ti 2 minuti, zveš takoj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Cene: od dobrih 10 do slabih 20 EUR. Mislim, da bom sel po enega okroglega, kurisce tako ali tako vedno oblozim s kamni (zaradi vetra), bo gor na njih lepo stalo, ko bo vse prekurjeno do amena, pa v reciklazo in po novega.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Najlepsa hvala tebi in Companyju za nasveta, Obi imam relatinvo blizu, v tistem katalogu sem pa tudi nasel ustrezno zadevo (tista z nogicami mi je se najbolj vsec, niti kamnov ne rabim postaviti vodoravno, samo da malo omejijo kurisce), torej opcije so.

Jaz imam takega v kaminu in je dober tudi za na "teren".

Kupljen pa pred leti na placu v Samoboru.