Kako stopiti na prste ponorelim gozdnim motoristom

Tex

Pripravnik
22. maj 2008
33
0
6
Dolgo se že nisem vozil po gozdu, ampak glede na to temo si bom pa za vikend vzel čas in ril samo po gozdu
evil.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ma ja. Pol pa mene zadnjič en zarukan kmet (res je lokalni pacijent) hoče tepst, ker HODIM na Ulovko po njegovem "pašniku". In ves čas ***** čez mestne frajerje, ki se s džipi ali motorji pridejo kdaj gonit po tistem terenu.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Enostavno si ne date dopovedat, da tudi, če si urediš progo na SVOJI parceli ali tudi, če se voziš po SVOJI parceli, da je efekt isti. Zgražanje in pizduliranje
bonk.gif

Če pa imaš voljo in željo urediti progo še za vse ostale (ali samo zase, sej je isto sranje), ti pa nagajajo sosedi pri soglasjih, tako ne dobiš dovoljenj.

Bom še enkrat vprašala, ker nisem zasledila odgovora. Ali je motokros proga v Domžalah nad AC pod daljnovodi uradna ali na črno?
17758-icon_confused.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Za tistega v Domžalah ne vem, če se ne motim pa je tisti ob letališču Brnik uradni!

Drugače pa zelo dobro napisano Baltazar. Boli folk [censored] za razne živali in podobno in tudi sam sem priseljen iz mesta na vas, kjer je z našo bajto vred 8 hišic lepo v naravi...ja in pol naj pa vas krete gor prenašam??Pa ima nekaj sosedov te AVTje in se lepo kulturno vozijo po okolišu in potem na svoj travnik. Me zanima kako bi vam bilo, če bi vi imeli za bajto 2000 kvadratov zemlje z nekaj gozdička in naenkrat čez njega veselo orjejo in nabijajo krosisti??? Koji [censored]... Je dosti teh poligonov pri nas in se tam sproščajte kjer je plac za to.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Enostavno si ne date dopovedat, da tudi, če si urediš progo na SVOJI parceli ali tudi, če se voziš po SVOJI parceli, da je efekt isti. Zgražanje in pizduliranje
bonk.gif
Enostavno si ne daš dopovedat, da če živiš v naravnem okolju ti je zadnja stvar, ki si jo želiš v svoji bližini, vsakodnevno poslušanje prekomernega motornega hrupa in vohanje motornih hlapov. Če bi bil sosed mejaš, ti že ne bi dal soglasja, nisem se preselil v gozd zato, da bom živel sredi motokros proge. Upam, da to razumeš.

Sori, Slovenija je zelo mičkena dežela in nimamo ogromnih prostranstev, kjer bi lahko mirno žrtvovali velike površine za take športe.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.522
1.231
113
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
bonk.gif

točno tak.... ker enostavno ne dojamete problema.... in glavni problem je v HRUPU!

postavite še zvočni zid okoli kross proge in ko se nebo slišalo nič izven nje... verjami da se noben nebo pritoževal!

drugače pa preklopite na električne endurejo... tisti so veliko tišji. če jih še pa ni, pa jih izumite! bencin je tak predrag za tak glupi šport

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
bonk.gif
Seveda je zgražanje, kdo bo pa poslušal celodnevno prdenje, glasno kar je le mogoče, če bi kdo od teh krosističnih butnskal že v štartu tega "športa" dal kakšen dušilec na avspuh ga pa mogoče ne bi bilo, zdaj je pa prepozno, valda nobeden ne bo dal soglasja da bo lahko poslušal takšen hrup, verjetno so tudi iz tega razloga ukinili precej prog.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Nope, tisti na Brniku (od Sitarja) je uradno zaprt. Neuradno se pa še vedno vozijo gor. Ne vem sicer kaj tam moti, ker je tako ali tako ob letališču
17758-icon_confused.gif
ble so dobre dirke tam.

Vsem ostalim. Hrupa, ki ga kroske povzročajo, sploh ne slišim več, kot sem že omenila. To bodo razumeli tisti, ki živijo recimo ob železniški progi.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
tolk velik hrup pa s5 ni. mal pretiravate. kolk x pa dejasnko slišite da se nekdo vozi z motorjem po gozdu?
smirk-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Mene parkrat letno kroska ali ATM ne moti, če pa bi imel tam redno dnevno progo, bi me še kako motilo.

Ko sem živel v bloku, smo hoteli špilat in smo parkrat probali kar v stanovanju. Kmalu je uletel sosed, ki se je samo nemo postavil na vrata in sem ga popolnoma razumel, našli smo si plac.

Ne moreš na tuj račun furat svojega zadovoljstva. Uredi si svoje hrupne aktivnosti tako, da ne motiš drugih, to je osnovna človeška uvidevnost. Če ne moreš, si najdi drug hobi. Če nisi uvideven do drugih, ne pričakuj, da bodo drugi do tebe.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.522
1.231
113
se popolnoma strinjam s tabo.....

in ja! če se jaz lahko navadim, potem boš se ti tudi lahko... si govori tamara...

in JA! če jaz lahko živim ne da bi se vozil z endurotom, potem lahko tudi tvoj brat in njegova banda!

torej?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Za tistega v Domžalah ne vem, če se ne motim pa je tisti ob letališču Brnik uradni!
Proga ob letališču Brnik je zaprta in vožnja po njej prepovedana. Kazen ista, kot za vožnjo po gozdu, saj si kaznovan za vožnjo v naravnem okolju. S tem, da se na progi ob Brniku ne moreš nikamor skriti, v gozdu pa lahko. Kam mislite, da se bo šel folk raje vozit... oziroma kje je manjša verjetnost, da bo plačal kazen...? Važno, da poberejo DDV in DMV ob nakupu, potem te pa preganjajo.
P.S. Proga v Domžalah ob avtocesti pod daljnovodom je ravno tako na črno, saj se pod električnimi vodi niti pod razno ne sme graditi ničesar. Vem iz lastne izkušnje, ker smo enkrat poskusili uradno zgraditi progo pod daljnovodom.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Z Enduro vozniki je enako kot s cigani, nihče se z njimi ne ukvarja in jih primerno kaznuje.
Slabše, če bi bilo tako kot s cigani, bi nam vlada še kak moped ali ATV kupila. Pa progo bi nam tudi naredili. Brezplačno.
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
by the way: moj ATV je homologiziran in registriran, torej zavarovan tudi pred škodo tretjim osebam in vozilom.
Važno, da je homologiziran in ne pasteriziran...
rolleyes-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Saj je logično. Tudi meni so policaji rekli, naj se raje vozimo po progi na Brniku, kjer nikogar ne motimo, kot pa po gozdu. Samo če pa dobijo ukaz od nadrejenih, naj pridejo in podelijo položnice za vožnjo v naravnem okolju, potem pač morajo to storiti. Verjetno imam premalo šole (ali pa sem premlad...), da bi to razumel...

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ampak res govoriš kot da imaš motokros progo direkt za bajto. no, povej kolikox si slišal motorje v gozdu? pa kak dolgo si jih slišal? se mi zdi da se mal preveč napenjaš.
smirk-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.522
1.231
113
ko je lepo toplo sončno vreme.... takrat skoraj vsak vikend po 2 do 4 ure ponavadi takoj po kosilu.

vozijo pa se po goricah, ker naš gozd je malo prestrm za njih