Kako stopiti na prste ponorelim gozdnim motoristom

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
(kot sem ze rekel, se vedno podpiram vožnjo po poteh in vlakah, ne pa po travnikih in brezpotjih in delanje škode)

Avstrija, Italija?
Si res noben ne upa odgovorit?
smirk-1.gif
Jim bom jaz malo obelodanil kako to poteka v Italiji, ker jih ob tvojem vprašanju zgleda mine žešæost.
Prdec prdulji po gozdu (oz. naravnem okolju nasplošno), se pripelje najprej Landrover Defender s plavimi lučmi, pa kamion s plavimi lučmi, ven se vsuje guardia forestale, oborožena z avtomati in prisilnimi sredstvi, ujamejo prdca, ga vklenejo, zabašejo njega in prduljo na kamion, prdec seveda cmera, bolj najbrž zaradi prdulje, ki nič kaj nežno sfrči na kason, kot pa zaradi sebe. Prdca odpeljejo na zaslišanje, kjer jim najbrž joče o polovičkah in človekovih pravicah, oni se pa zato blazno sekirajo.
evil.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Se strinjam s tvojim napisanim, samo opomnil sem te na to, kar velika večina pozablja, in tudi meni se zdi trapasto: ravno tako se s kolesom ne smeš voziti po gozdu. Pa ravno tako to delam, saj je idealno za nabiranje kondicije. Čeprav se v kratkem pripravlja sprememba zakona, ki naj bi dovoljevala vožnjo s kolesom po gozdu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Še enkrat motoristi? Bi si upali enako početi v Avstriji in Italiji?
V vseh evropskih in neevropskih državah potekajo enduro prvenstva. Na takšnih dirkah se organizira vožnja malo po cros progi, večji del pa po poteh skozi gozd, čez travnike, kamnolome,... samo pri nas ne. Naša prvenstva pa potekajo na Hrvaškem in v Italiji. Imeli smo enduro poligon na Počku (ki ga drugače upravlja Slovenska vojska), pa so se zeleni in jagri pritožili, da tam gnezdijo neke ptice, ki jih kot kaže ni nikjer drugje na svetu, samo na Počku so. In so moto dejavnost enostavno zaprli, niti 1-2× letno ne pustijo več organizirati kakšne dirke. Vojaška vozila pa kot kaže ptic ne motijo (ali pa je vojska premočna, da bi se takšni ali drugačni zeleni kurčili...). V Avstriji in na Madžarskem imaš kar nekaj ponudnikov enduro vožnje, poleg oddaje terena (prek 60km prog po gozdu...) služijo tudi z oddajo prenočišč, hrana, pijača, pač turizem. Tam k sreči teh naših ''ptic'' nimajo...

Lepo. O čem pa sploh teče debata?
confused-1.gif

Govorim o neorganiziranih "pohodih" motoristov. Pojdi ti takole v poljubno avstrijsko ali italijansko hosto, če si upaš. Seveda, jabolka in hruške, saj to je isto, kajne?
stupid-1.gif

blejc

Zelenc'
16. maj 2008
9
0
1
sej, zato se pa Italijani in Nemci, enduraši hodjo k nam gonit, drugače pa Avstrija niti ni tko zajebana glede vsega skup, ker imajo največji enduro poligon v evropi se mi zdi, tako imenovan: Erzberg rodeo, ki se odvija vsako leto jeseni. Vseeno je kaj pravite za Italijo in druge države, itak so zgrešen narod, pride v Slo, pa ne zna prižgat luči, češ..sej velja nš zakon povsod, drugo kot drugo, žrejo ptice selivke, od lastovk, sokolov in golobov, vse požrejo, še lastn drek!! Makaronarji so razred zase, mi smo v Sloveniji, tko da se držte načel in našega zakona..ne pa nekej posploševat, tm je pa tko, pa tko... in še enkrat, govorimo o SLOVENIJI!!!
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Povedal sem, da greš lahko (in smo tudi že šli...) v avstrijsko in madžarsko gmajno. Smo plačali in se vozili. Pri nas pa pač na žalost ne omogočajo tega, se pravi se voziš in nič ne plačaš (razen, če imaš smolo...). Bo jabolko sedaj v redu?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Tole je spet tema brez konca. In največji pljuvači so tisti, ki živijo v blokih in nimajo v lastni niti enega hektara hoste, kaj šele travnika. S tako nestrpnostjo NE bomo prišli NIKAMOR!

No, po našem gozdu nihče NE BO prdel z motorjem. Kaj delajo na tvojem, pa mi je figo mar. Za koji [censored] pa naj bom strpen do njih???

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Božčki, po evropi je vse dovoljeno, doma vas pa tako zatirajo
cry12bpy.gif
:
http://www.nikamedia.si/funsport/vroce_novice/MX_proge.htm
sprasujem se.gif
Ti božček, če še nisi opazil: cene so še v SIT-ih (se pravi zelo ažuren spisek prog). Kot drugo, druga proga na tem spisku je Brnik, kjer policisti pišejo položnice za vožnjo v naravnem okolju. Kot tretje je pa 2/3 prog že zaprtih, če ne verjameš, pokliči in se prepričaj.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik blejc pravi:
sej, zato se pa Italijani in Nemci, enduraši hodjo k nam gonit, drugače pa Avstrija niti ni tko zajebana glede vsega skup, ker imajo največji enduro poligon v evropi se mi zdi, tako imenovan: Erzberg rodeo, ki se odvija vsako leto jeseni. Vseeno je kaj pravite za Italijo in druge države, itak so zgrešen narod, pride v Slo, pa ne zna prižgat luči, češ..sej velja nš zakon povsod, drugo kot drugo, žrejo ptice selivke, od lastovk, sokolov in golobov, vse požrejo, še lastn drek!! Makaronarji so razred zase, mi smo v Sloveniji, tko da se držte načel in našega zakona..ne pa nekej posploševat , tm je pa tko, pa tko... in še enkrat, govorimo o SLOVENIJI!!!
rolleyes-1.gif

bonk.gif

Pa, a si ti resen? Kri, voda, blato, hemeroidi,..... kako
confused-1.gif

Jest bi dal še tvojega dohtarja na lobotomijo
10.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:No, po našem gozdu nihče NE BO prdel z motorjem. Kaj delajo na tvojem, pa mi je figo mar.
No letos sem imel dve situaciji, ki so mi malo dvignili meje tolerance. Najprej sem po 20-tem aprilu srečal skupino konjenikov (> 10), ki so jo mimogrede mahnili čez travnik, čeprav so bili malo prej na cesti brez prometa in bi lahko bodisi nadaljevali še 50 metrov po isti cesti cesti in potem nadaljevali po poti s travo (ob robu njive), kjer občasno tudi sami kaj vozimo oziroma ostali na javni cesti in naredili ovinek 500 metrov. Razen tega so nekateri v skupini konje slabo obvladali in menda pričakovali, da bom traktor na njivi ustavil, da se živali ne splašijo. Glede na smer, se je vodič znal orientirati, ampak mu manjka malo kulture. Da ne omenim, da so pri tej bližnjici lepo šli sosedovemu vikendašu čez zalenico, ki jo kosi z vrtno kosilnico. Tej se pa že poznajo jamice od kopit. Traktorska kosilnica že prebavi malo poležane trave.
Drugo situacijo pa sem opazil, ko sem drugje kosil seno. Nekdo se je peljal že čez res visoko travo. Sosedi so povedali, da si je en tip s terencem za cca 200 m skrajšal pot tako, da je naprej šel po vinogradu (no, to ni neke škode), potem pa čez travnike. To pa je že bilo okrog 1.maja, ko je trava v SV Sloveniji kar konkretno visoka.
Res je, da trava ni vredna nič, vendar me zanima, če bi ti ljudje dopustili, da bi jaz pripeljal svoje otroke, da se igrajo v njihovi dnevni sobi. Saj so se tudi oni igrali na našem.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Se strinjam s tvojim napisanim, samo opomnil sem te na to, kar velika večina pozablja, in tudi meni se zdi trapasto: ravno tako se s kolesom ne smeš voziti po gozdu. Pa ravno tako to delam, saj je idealno za nabiranje kondicije. Čeprav se v kratkem pripravlja sprememba zakona, ki naj bi dovoljevala vožnjo s kolesom po gozdu.

In kolesarji tudi nasankajo zaradi tega. Motoristov ne more ustaviti in jih tudi ne ujamejo. Potem pa se postavijo na kakšen kolovoz in zajebavajo v glavo kolesarje.
stupid-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Po tem vidiš, kakašna je naša oblast. Isto je povsod. Največjih prekrškarjev in kriminalcev ne morejo (beri: nočejo) kaznovati, zato nasrkajo toliko bolj tisti mali. Tako na cesti, kot v gospodarstvu...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Jaz imam tut gozd in se furajo po njem več ali manj. Prebral sem vse poste a še sedaj nevem, kako škodo delajo krosovci po gozdu
confused-1.gif
?
To ko pa nekdo zapelje čez nepokošen travnik ali urejen travnik s vrtno kosilnico bi mu pa mal naložu
10.gif
. Tisti, ki kosite doma in urejate vrtove že veste zakaj tako govorim.
Da pa koga vidim v vinogradu, gre takoj
uf-1.gif
.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Saj čez škodo v gozdu imajo največ za povedati tisti, ki gozd od znotraj verjetno še videli niso, kaj šele da bi bili lastniki gozda. Ravno tako pljuvajo čez posameznike, ki imajo predobre avtomobile tisti, ki vozijo renoje. Fovšija je pač slovenski nacionalni šport. daleč pred smučanjem in ostalimi.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Jest živim ob oziroma v gozdu, 3/4 parcele je obdane z gozdom. In sem nadvse srečen, da se v okolici nihče ne goni s krosko, razen soseda v letih, ki se parkrat na leto za hec zapelje po gozdni poti in se ustavi na obisku.

Ko tole berem mi je kar malo slabo. Nekateri bi mestno džunglo prestavili v gozd, v stilu, ko vas jebe, če imamo v mestu štalo, naj bo še v naravi. A se vam je popolnoma zmešalo??? Ko bo narava tak kaos kot mesto, smo kot civilizacija MRTVI!!! Ampak to mnogim ni jasno.

Vsako vozilo, ki pelje po naravi, se voha na 100tine metrov daleč. Hrup je hudo onesnaževanje, a je večina ljudi že čisto otopela in ne cenijo tišine. Še sreča, da lahko živim in spim v tišini, poslušam razne ptice, sove, čričke, srnjad in mnoge druge živali. Živali imajo tudi svoje pravice, pustimo jim kanček narave, dokler jih sploh še lahko občudujemo.

Če se hočete motoristi offroad vozit, pojdite na organizirane poligone. Če jih ni, jih ustanovite. Samo ne jamrat, da ste bogi, da je Slovenija zajebana in da se boste gonili kjer vam je volja. Po naravi se po zakonu in po zdravi pameti nimate kaj gonit! Najdite si drug šport, če za tega nimate legalnih pogojev.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Citat:
Jaz bi pacientom, ki v normalnih pogojih niso zmožni vozit v okviru +/- 10 km/h predlagal ponoven zdravniški pregled z oceno psihologa. Če lahko večina udeležencev prometa vozi po omejitvah in tistih nekaj 10% tega ne zmore potem ni nekaj narobe z nami... Vsakega ki na cesti ne more vozit 90 in gre 60, mnogo pa jih srečam, ki gredo celo 50 in manj (ko je cesta suha in vidljivost odlična) bi takrat napotil na ponovni pregled in mu dosodil nekaj kazenskih točk ter plačilo kazni zaradi oviranja prometa. V vsakem takem "pacientu" pač vidim potencialnega povzročitelja nestreče, ki ni zmožen spremljati prometa pred in za sabo, prometnih znakov in označb in v večini primerov v danem trenutku ni zmožen voziti. Sem ne štejem okvar na avtu, tovornega prometa, traktorjev, skuterjev ali kolesarjev... Vsi smo udeleženci v prometu in malo kulture ter spoštovanja nam nebi škodilo. Promet bi potekal bolj tekoče, šoferji bi bili manj pod stresom in nesreč bi mogoče bilo manj...
90% voznikov lahko uposteva predpise, opazuje promet okoli sebe in ravna vec ali manj v skladu z zakonom, dolocena manjsina pa ima pravico vse jebat v glavo, ker so zaostali egoisti in pac vozijo tako kot jim pase. On pac gre. Po pameti. Omejitev, prednost - zakaj bi se ukvarjali s takimi stvarmi.
Dolocen % folka je pac prevec tupih za na cesto. Nimajo refleksov, ne dojemajo situcije, so samo za navlako. Avtomobilov je tko al tko prevec, izpite je treba najprej takim pobrat in jih na avtobuse posadit.

Sicer pa se sprasujem kolk mora biti clovke zaostal, da recimo ko se na ravnini v lepem soncku vozi 30km/h pod omejitvijo, ne opazi da povzroca dolgo kolono?
Aja sej res - speglev se ne uporablja
smile-1.gif

@Stardec - Meni se prav smilis, da moras v tako omejenem mentalnem stanju sploh zivet. Morda, ce bos imel sreco, se te bo kdo usmilil in te predcasno resil tvojih vsakdanjih muk.
roza.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Jest živim ob oziroma v gozdu, 3/4 parcele je obdane z gozdom. In sem nadvse srečen, da se v okolici nihče ne goni s krosko, razen soseda v letih, ki se parkrat na leto za hec zapelje po gozdni poti in se ustavi na obisku.

Ko tole berem mi je kar malo slabo. Nekateri bi mestno džunglo prestavili v gozd, v stilu, ko vas jebe, če imamo v mestu štalo, naj bo še v naravi. A se vam je popolnoma zmešalo??? Ko bo narava tak kaos kot mesto, smo kot civilizacija MRTVI!!! Ampak to mnogim ni jasno.

Vsako vozilo, ki pelje po naravi, se voha na 100tine metrov daleč. Hrup je hudo onesnaževanje, a je večina ljudi že čisto otopela in ne cenijo tišine. Še sreča, da lahko živim in spim v tišini, poslušam razne ptice, sove, čričke, srnjad in mnoge druge živali. Živali imajo tudi svoje pravice, pustimo jim kanček narave, dokler jih sploh še lahko občudujemo.

Če se hočete motoristi offroad vozit, pojdite na organizirane poligone. Če jih ni, jih ustanovite. Samo ne jamrat, da ste bogi, da je Slovenija zajebana in da se boste gonili kjer vam je volja. Po naravi se po zakonu in po zdravi pameti nimate kaj gonit! Najdite si drug šport, če za tega nimate legalnih pogojev.

aplauz.gif
se popolnoma strinjam s tabo

23 let sem živel v mestu.... foter celo življenje... prav tako mati....
in zdaj smo se preselili v vukojebino da bi imeli mir, poslušali ptice, srnjake, itd
potem pa se najde neki enduro fahrer in greni življenje vsem domačinom na tistem rajonu.....
in to je še ponavadi v soboto ali nedeljo ko si jaz še kosilnice ne upam zalaufat da mi nebi kdo policije poklical

mrš... naj se gonijo na temu prirejenih dirkališčih... ali pa naj menjajo šport

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Z Enduro vozniki je enako kot s cigani, nihče se z njimi ne ukvarja in jih primerno kaznuje. Konec koncev se nimajo kaj voziti po naravnem okolju, še manj pa brez dovoljenja po zasebni lastnini. Prehod po zasebni lastnini je brez dovoljenja v gozdnem okolju možen le peš ali pogojno s kolesom, vse ostalo nima tam kaj iskati in pika! Pacienti, ki ne šljivijo nobene avtoritete, še manj pa lastnine, delajo škodo vsem normalnim ljudem, ki imajo motorje ali štirikolesnike, a se z njimi vozijo spoštljivo do okolice in drugih, bodisi v prometu ali na sprehodu.

Pa da ne bo pomote. Imam štirikolesnik. In kje ter kako se vozim? Občasno zavijem na kakšno gozdno cesto, kjer se cijazijo tudi osebna vozila, traktorji, mopedi lovcev itd. Izven cest pa ne grem ker ne bom ves čas živčen z občutkom, da bo prej ali slej nekdo skočil izza grma in me nadrl, upravičeno seveda, ker bi zavestno kršil zakone.
Pa še po tisti cesti ne norim kot utrganec ampak peljem povsem normalno, obvladljivo in predvsem varno.
by the way: moj ATV je homologiziran in registriran, torej zavarovan tudi pred škodo tretjim osebam in vozilom.

Nazadnje urejeno: