Kako stopiti na prste ponorelim gozdnim motoristom

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Tamara, malo se pozanimaj o gozdu pa boš videla zakaj se po gozdu ne sme vozit. Zate je zgleda gozd samo par živali, ki jih vidiš in pa drevesa. Ostalo pa je zate itak nepotrebno.

1. če je gozd moj, se nobeden ne bo vozil po njem in ga uničeval. to je isto, kot da bi se po mojem dvorišču vozil. gozd je privatla lastnina in brez dovoljenja nima nobeden tam prčkat.

2. nimam nič proti, da se vozijo po poteh. ki so ali narejene od traktorja ali pač peš pot. samo naj se vozijo tako, da ne rišejo črt za seboj. sam veliko gorsko kolesarim in se pač tega zavedam. nekdo, ki ima pa motor pa itak gas na polno za njem pa meče po zraku vse živo.

3. če pot ni urejena, nimaš tam kaj delat. razni travniku, neurejeni gozdovi in pododbno odapde. nekateri za svoje gozdove skrbijo in jih urejajo, potem pa pride en klinac in se začne tam ganjat brez vesti.

4. kmet mogoče s traktorjem dela hrup parkrat na leto. taki se gonijo po gozdu tudi vsak vikend. urejanje gozda je z zakonom določeno, tako da kmet more s traktorjem v gozd če ga želi očistit.

Dejte se malo zamislit in si že enkrat dopovejte, da niste sami na tem svetu. Tako kot v temi za radar vsi neki flancajo, da bojo dajal tablice dol in ne vem kaj še vse. Omejitev hitrosti ni zaradi vas ampak zaradi drugih udeležencev v prometu. Zaradi mene se pelji ti 200 po avtocesti in se ubij, ni treba da zaradi tega nastradajo še drugi. Isto je pa za uničevanje tuje lastnine, v tem primeru za gozd. Nimaš kaj tam delat, sploh pa ne z motorjem in uničevat vse po spisku. Če bi bili vozniki kulturni ne bi bilo nobenih problemov. Ker pa vse boli za ostale, pa valda da se enmu spele in nastavi zajlo. Samo dokler ne bo enmu glave odrezal, se pri nas itak ne bo nič premaknilo.

Najbolj so verjetno tolerantni taki, ki nimajo gozda in ne vejo kaj se tam notri sploh dela. Če bi mogoče naše šolstvo malo bolj izobrazilo mestne razvajence, bi bilo malo drugače. Sicer pa škoda besed, danes itak vsak gledamo samo še to, da je njegova rit preskrbljena.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
A si ti dejansko že videl "razdejanje", ki ga crosisti puščajo za sabo po gozdovih?
shocked-1.gif

Res, po tem "razdejanju" bi moral človek it s traktorjem glihat za njimi.
bonk.gif

Aja, pa ti motoristi ne lomijo dreves tako, da ta škoda je tut izključena
tongue-1.gif

mrga

Zelenc'
16. maj 2008
2
0
1
Glasnost enduro motorjev se z napredkom tehnologije znižuje. Prav tako pa se zdaj začela omejevati glasost cross motorjev. Kmalu pa bodo prišli na vrsto še električni motorji, tako da bodo sploh neslišni in nesmrdljivi.

Vožnja po travnikih, divjanje mimo ljudi, odprte izvedbe dušilcev... to so vsa dejanja večinoma podmladkov. Ostali, resni enduraši, krosisti tega ne počnejo.

Mislim, da ljudje postajajo vse bolj razvajeni. Pritožujejo se na vse počez, samo da bi oni imeli popolno okolje. Lep primer je naprimer letališče Lesce katero stoji na svojem mestu že dolgo časa. Kasneje so v bližini letališča dozidali še hiše, zdaj pa se pritožujejo zaradi hrupa... V Romuniji, v Afriki ko je dakar tega ni, še veseli so ko vidijo motorista.

Katerega mislite da se srne bolj bojijo....motorista katerega slišijo kje se pelje, ali jagra, kateri se pritajeno smuka okoli s svojo puško. Od vsakega človeka pa vsaka gozdna žival zbeži, pa naj bo to človek na nogah ali na motorju.

K manjši razritosti vsenaokoli bi pa primoglo tudi to, da se nebi vsi pritoževali na organizacije poligonov, dirk,.. napram našim sosednjim državam.

blejc

Zelenc'
16. maj 2008
9
0
1
mal ber kaj pišeš ti, in ne govor polpismeni, ker niti ne poznaš moje izobrazbe, napisu si, nej si zlomi vrat al krkoli, mal pazi na jezik, zlo hitr se ti lohk kej naredi, sploh pa če takole privoščljivo razglašaš vse skup, in to na forumu? Mogoče pa le ti nisi za v gozd..bohved kaj delaš, pa marsikdo niti ne ve, ampak zapomni si da ma vsak grm ušesa!

blejc

Zelenc'
16. maj 2008
9
0
1
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Se povsem strinjam, da se nimajo kej vozit po travnikih, to bodo kmetje najbolj razumeli, ampak gozd? Kaj hudiča lahko naredijo narobe gozdu
A bi presrani norci dovolili kakemu človeku in živali, da bi imel tudi kje mir in tišino?
Pa madona, v mestu ni mira, v vasi ni mira, na cesti še manj.....a tud v hosto se človk ne bo smel več umaknit, da si bo ušesa počinu od teh kurčevih aspuhov?

ti si pa sigurn ena žabarščina, jebeštrga pa taki ljudje ki hodjo v gozd piksne metat, pa piknikart, za sabo pa pustijo pravo gnezdo svinjarije, od papirčkov, do folije, prežvečenih južnjaških čevapčičev itd...ne delejte se lepga zdle. En bl pametn k tadrug, mal poslušte tamaro in druge, dokler ne bo ukrepov policije se ma vsak pravico vozit, in to je to!!! Konc!!

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Kolikor so policisti bratu in druščini povedali, se oni lahko vozijo po gozdovih oz. gozdnih poteh, tam ga policaj ne more štrafat, edino ga lahko, ko se zapelje na cesto, kjer se pa ne sme vozit, ker nima registriranega motorja. Kaznovanje crosistov je bolj nemogoče, če mene vprašate. Sploh, ker lahko spizdijo v gozd. Spet pa so tukaj tisti, ki dejansko uničujejo tujo lastnino (zemljo) in tisti, ki se vozijo kot se morajo.

husqy

Zelenc'
16. maj 2008
2
0
1
ma sem prebral nekaj prvih objav in sem tako rekoč ostal brez beset!! mislim kaki idioti! Neki se spravlate na nas enduraše kaj smo vam nardil?? Ne rečem nekateri ko norijo po travnikih razkopljejo do vraga vse... smo pa nekateri kulturni vozniki se ne vozimo po planinskih poteh(takih nas je večina), stran od civilizacije, itd...
potem pa negdo pravi orjemo po gozdu, osnažujemo okolje, plašimo divjat, sam ne me je... sam sem lovec in ne mi govort da rata divjat plašna ko zasliši hrup... aja pa še to slovenijo prekriva 70% gozdovi pa da nebi našli usak svoj kotiček ne vrjamem...sam nekaterim gre pač takoj v nos....
drugače pa vi "pohodnihi, sprehajalci..." ko boste pa vi za sabo pospravljali svojo svinjarijo ko jo pustite ob gozdnatih poteh ... se bom pa tut jaz omaknu iz gozdnatih površin dokler pa jaz vsak teden naberem eno vrečko smeti, pa prosim ne govort o kakšnem osnaževanju, uničevanju podrasti itd...
škode na travnati površini pa naredite tudi toliko kakor 100 enduro motorjev! namesto da bi šli lepo eden za drugim.. ne morajo nekateri iti eden zraven drugega mislim haloo ti bom dau kosilnico v roke pa da vidimo koliko boš lahko pokosil...mislim tapru pret svojim pragom spucajte potem pojdite pa pred drugega! tako da ne jamrat preveč vsak lahko se malo zadrži!
sicer pa bi se dalo kje v sloveniji nardit ene par poligonu za enduro motorje in bi bil mir!
ma pa se mi neda več nakladat... ker je tko zb eni bojo še vedno trdili svoje in.

tako da Lp in vesele užitke v gozdu:) tako enduraši,planinci,lovci,itd!

lukic

Zelenc'
16. maj 2008
2
0
1
Ja se totalno strinjam s husqy-jem. Jaz ne zastopim kako lahko nekateri nepoučeni ljudje govorijo da z motorjem uničuješ gozd-tukaj ne vidim logike. Z motorjem če se voziš po gozdu minimalno onesnažiš okolje zato ker co2 se takoj spet predela v kisik, raje se tisti poglejte ki se vozite z avtomobilom v mesto in imate samo 1km do mesta-to je onesnaževanje ker gre co2 v atmosfero. Drugače pa ja glede uničevanja in tega se naj pobrigajo tisti ki metljejo oz puščajo use žive smeti po gozdu in travnikih, ker jim je tako težko nesti en ovitek od čokolade ali pa plastenko za seboj?? Ali pa že sam kmet ve oz sem sam kmet vem da če gledaš na uničevanje gozdov in podrasti kaj potem naredijo šele traktorji sploh kadar se izvaja posek dreves in odrgneš druga drevesa in traktor ima precej večje izpuste plinov kot motor(to je statistika).Pa tudi plašenje srnjadi mi ni jasno zato ker sem bil z prižganim motorjem 10m stran od srne pa me je samo opazovala šele ko sem stopil z motorja je ušla.Če mene prašate se srnjad sama po sebi bolj boji človeka ker si zapomne da jo je tako bitje že lovilo(pod to spadajo lovci ki uravnovešajo naravni živalski sistem) ne pa motor ki semizdi ni ubil še nobene srnjadi:)Jaz si nebi upal toliko govoriti kot si nekateri tukaj dovolite.Pa tudi za samega motorista je bolj varno če se vozi po hosti kot pa po cesti ker tudi nesreče z motorji po gozdovih so redke-po cesti se pa nonstop dogajajo.Sicer je vsega tega problem v politiki naše države ker ne zna dobro delati! Če bi bilo dovolj poligonov in prog za enduro-motocros in tudi prog za cestne motorje bi bil marsikateri problem rešen.Sploh za cestne motorje ker bi se lahko zdivjali na poligonu in bi se potem po cesti vozili z malo nižjimi hitrostimi.Upajmo da bo našo državo kdaj doletela "ta prava" pamet. toliko z moje strani. Lep pozdrav pa ne se kregati med seboj ker to je poguba!! Bodimo strpni eden do drugega tako enduraši do drugih kot drugi do endurašev in motokrosistov. Pa še to v veliko primerih to dela sama fovšija ker nekateri si pač ne morjo privoščit motorja in potem se pa tako zanšajo nad njimi.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
očitno si ti nepoučen, ker za tebe očitno hrup ni onesnaževanje.... žalostno

faušija? ja res je.... jaz v nedeljo nesmem kosit trave s kosilnico ker velja občinski odlok o nevem čem že vglavnem nekaj glede hrupa, medtem ko se pa oni lahko furajo in derejo za 35 mojih kosilnic
bonk.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ne, ne, ti si nepoučen! Oni se vozjio v gozd gnojit s CO2jem! Hrup in problem, ker ga narava naravnost ljubi, gume imajo pa tako nežne, da smo božajo podrast
zmaga.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
misliš... zmasirajo podrast, da potem z še večjim veseljem raste kot prej.....

bookmark

Zelenc'
16. maj 2008
2
0
1
quote:"A so z vrtca spustili tole prdosmrdno smrkljad, da se je vsula na forum?"

ne, iz enduro foruma da vam sprašimo riti...btw:vožnja po gozdnih cestah z oznako "uporaba na lastno odgovornost"
je dovoljena(zakonodaja:Gozdne ceste so sestavni del gozda in javnega značaja. Gozdne ceste praviloma lahko uporabljajo tudi drugi uporabniki, morajo pa biti označene, da jih drugi uporabniki uporabljajo na lastno odgovornost).
Govorim za registrirane enduro motorje in voznike z izpiti, zato ne posplošujte da smo vsi vozniki "ponoreli", "neizobraženi" in nasploh "kreteni".
Enduro je zakon!-Zakaj?-Da se budale čudijo.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ha ha ha...Naenkrat imamo polno novih "uporabnikov", ki se prvič oglašajo ravno v tej temi.

Nekdo se tu pogovarja sam s sabo in si pritrjuje, he he..

Ali pa si kakšen star uporabnik ne upa povedati svojega mnenja pod standardnim nickom..

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zanimivo. A se sploh kdo sekira, ker se enduraši vozite po gozdnih cestah? Nisem zasledil tukaj. Logično, saj jih sploh ne uporebljate. Ni čudno, ko pa sploh ne veš, kaj so gozdne ceste. To so pač ceste, ne pa gozdna površina.