Kako stopiti na prste ponorelim gozdnim motoristom

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Eni ljudje, še posebej taki o katerih tukaj govorimo, pač potrebujejo pozornost. To pozornost pa šiščejo na vse možne načine, saj se v življenju ne morejo dokazovat s pametjo zato raje delajo pizdarije po cesti in si nabavijo raznorazne motorje, pa tud kakšne okrancane avte z grdimi spojlerji, pa važno je da to glasno ropota in prdi. Če si tak potrebnež pozornosti naredi še de*bilno frizuro, natakne bedaste špegle na nos in navleče trapasto sešite cunje nase itd...pa je njegov cilj dosežen. Pozornost nase je pritegnil.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Lovci zmeraj stvari tako obrazložijo, da je v njihov prav. Tudi sam se kdaj zapeljem po gozdu, bodisi s kolesom ali pa z motorjem. In tudi srne sem že videl, pa so samo stale in gledale... dokler nisem spustil plina in ni usekalo nazaj skozi izpuh. Takrat so verjetno mislile, da je zopet en stardec, pijan in napravljen v zeleno, na svojem pohodu skozi gozd... in posledično so se zaradi tega tudi razbežale.
Zajle napenjati pa ni in ne bo zdravo dejanje. Že pri teku skozi gozd recimo, gledaš v tla, ker je vedno polno korenin, in se zatakneš z glavo v zajlo... verjetno ne bo prijetno. Pa če bi bila zajla v višini recimo 1m od tal, da te ustavi, v najslabšem primeru bi padel s kolesa, motorja,... ne, postavijo jo 1,5 m ali še malo višje od tal, da bi se ja z glavo zataknil... Drugače je pa Blejc upravičeno jezen glede zajl (če pravega mislim...) in mislim, da tista zgodba še ni zaključena...
Z veseljem grem v gozd, naj bo to peš, s kolesom ali motorjem. Z veseljem tudi plačam kazen (če jo bo kdaj treba), cca 40€ za vožnjo v naravnem okolju oziroma polovička če bom dovolj hitro na banki... In če pomislim, da moram plačati 40€ kazni, če me dobijo, ko se vozim po motocross progi na Brniku (kjer je tudi veliko večja možnost, konec koncev imam na prkirišču kombi, s katerim sem prišel in se niti skriti ne morem...), ker nej bi bila uradno zaprta, potem je bolje, če se vozim po gozdu, kjer je veliko manjša verjetnost, da me dobi policaj. Pa še kakšno divjo žival lahko vidim, kakega stardeca lahko po goflji vsekam, če bo preveč opeletal z njo... Neprecenljivo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Če bi ti napisal kaj vse počneš, al pa ne, lahko vsak, ki bere ta forum ve, da si ti sigurno eden tistih, ki večno delaš sranje tako na cesti, gozdu kot tudi drugod. Tud ne rabiš razlagat, da se boš skušal na vse načine izognit kazni.
Tak pač si, nevzgojen primitiven in pokvarjen in kot tak spadaš v zapor.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Pa še stardece tepem si pozabil napisati.
10.gif

Važno, da ti skozi zeleno potegneš in rampo odlomiš. In to na carini, ne cestnini...
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ti ne tepeš druzga kot unga, ki ti je premajhen v tvojih gatah.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Tukaj se moram javiti, ker sem nekako soudeležena. Moj brat ima kroso doma (že od OŠ naprej je nor na te motorje). Trenutno Yamaho YZ250. Imej je že 125 in tudi 450. Pač ugotovil je, da mu paše 250 najbolj. In če grem na sam problem. Moj brat je bil prvi v naših koncih kateri je imel kroso. Po tistem so se razrasli k gobe po dežju. Mene ne motijo, tut hrupa sem se navadila, ker ga imamo pač v bajti. Aja, k problemu. Ko je to prišlo k nam na vas, je bilo en kup vpitja o hrupu, uničevanju travnikov, polj, gozda
bonk.gif
mislim wtf?
Se povsem strinjam, da se nimajo kej vozit po travnikih, to bodo kmetje najbolj razumeli, ampak gozd? Kaj hudiča lahko naredijo narobe gozdu? Edino kar je je to, da plašijo srnjad, s tem so pa res problemi. Čeprav, če mene kdo vpraša, se je naša srnjad že na vse navadla. Napenjanje žice preko ceste je pa najbolj debilno dejanje ever. Me res zanima, kdo bi odgovarjal, če bi prišlo do nesreče s smrtnim izidom?
17758-icon_confused.gif

Poligoni....spet, fantje so žrtvovali nekaj mesecev svojega prostega časa, nabavli buldožer, fotr enega od njih je "žrtvoval" en strm travnik, kateri je bil itak zapuščen. Fantje so naredili ornk progo (no, na tej progi je bil celo izveden Challenge s številčno udeležbo), jo uporabljali za pravi namen (pač ganjanje s krosi), ampak.....sosedje. Kako jih je hrup motil
bonk.gif
In seveda potem klicanje policije,. pisanje plačilnih nalogov, ker ni imel dovoljenj....in to ni edini primer v naših koncih. Jih je vsaj še 5.

Tako da, pustite fantom (in redkim deklinam), da se vozijo tam, kjer je namenjen ta motor. Ne bit tako netolerantni. Mogoče sem jaz preveč tolerantna oz. je fora v tem, da sem že tako navajena tega cirkusa, da me popolnoma nič ne moti.
zmaga.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Torej, povsod je prepovedano, razen na redkih progah, ki jih pa spet ni veliko v SLO.
Btw a kdo ve, če je proga v Domžalah (nad AC pod daljnovodi) narejena na črno al je kej uradno?
17758-icon_confused.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Se povsem strinjam, da se nimajo kej vozit po travnikih, to bodo kmetje najbolj razumeli, ampak gozd? Kaj hudiča lahko naredijo narobe gozdu
A bi presrani norci dovolili kakemu človeku in živali, da bi imel tudi kje mir in tišino?
Pa madona, v mestu ni mira, v vasi ni mira, na cesti še manj.....a tud v hosto se človk ne bo smel več umaknit, da si bo ušesa počinu od teh kurčevih aspuhov?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
V moji domači vasi imajo dečki kroske. Po gozdu se tut furajo samo se ni nihče še spotaknil ob to, pa je že cca 10 let odkar je prva kroska na vasi. Če gremo v naše gozdove, itak najbolj razkopajo prašiči. Drugače pa imajo še eno progico na enem travniku, kjer se izživljajo. Zanimivo, je zelo blizu ena hiška v kateri je živela mamca 80+ in jih je šla občasno gledat
wink-1.gif
. NIKOLI pa ni prazna prišla. Kaki kozle ali piškotki so vedno bili poleg nje. Samo nonstop je ponavljala, da se ne bo kdo ubil.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:Zanimivo, je zelo blizu ena hiška v kateri je živela mamca 80+ in jih je šla občasno gledat
wink-1.gif
. NIKOLI pa ni prazna prišla. Kaki kozle ali piškotki so vedno bili poleg nje. Samo nonstop je ponavljala, da se ne bo kdo ubil.

zmaga.gif

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Pri nas je tudi vse več motoristov po gozdu in mene ne motijo dokler se ne vozijo po našem!
Je pa vse več Italjanov, ki se hodijo čez mejo iživljat!

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Zakaj res ne bi dali na motorje dušilce, sploh, če se vozijo po naravi, kjer so živali in izletniki, ki iščejo mir?
Če si narediš na svojem travniku svojo progo, bi potem morda lahko živeli v sožitju.
Zadnjič smo se z motorji peljali preko Vršiča pa mi je bilo že tam neugodno, ko smo prduljirali po tisti lepi naravi.

lp

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Torej, povsod je prepovedano, razen na redkih progah, ki jih pa spet ni veliko v SLO.
Btw a kdo ve, če je proga v Domžalah (nad AC pod daljnovodi) narejena na črno al je kej uradno?
17758-icon_confused.gif

a kaj? a motoristi ste pa kaj drugačni od avtomobilistov ? tudi oni bi radi dirkali... in tudi oni jočejo da nimajo uradnih dirkališč....
tudi mi kolesarji jočemo ker nimamo povsod kolesarskih stez....... get it?
in če tvoj brat ni imel dovoljenja.... pomeni da?
17758-icon_confused.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Glede kolesarjev, saj imate kar celo cesto, če sodim po vaših vožnjah, tako da ne rabite kolesarske steze.
evil.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jaz sem pa zato, da gozdove kar posekamo. Kdo jih pa rabi, saj itak samo smetijo z listjem pa bolne živali so v njih. Raje naredimo dirkališča, da se bo prepotentna mladež lažje sproščala! Vsake toliko postavimo štant in pečemo srnjad in zajce, da ne bodo lačni!
Travnike lahko tudi zravnamo in polijemo s herbicidi, da ne bo raslo šavje na njih, poleg tega pa vse starejše zapremo v nekakšno izolirano ustanovo, da ne bodo motili mladine s takimi kretenskimi pripombami kot je neodobravanje vožnje z motorjem v gozdu!
Tako, zdaj grem pa zakurblat motor in razrit par hektarov gozda!
tongue-1.gif