Kako se registrirati kot Rom (Cigan)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
čestitke ob novi službi, verjetno bo, te zdravniški so itak samo formalnost, da še nekdo zasluži na tvoj račun. Seveda če gre za kakšen poklic, kjer nisi na višini al pa šofer.

če je pa služba tisto delo, ki te veseli, je pa to še toliko bolje!

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.836
11
38
Stara Bučka
Čestitke, nekaj se je le premaknilo.

Da sem tvojih let, bi se poskusil prekvalificirat v kakšek rokodelski poklic. Pred leti vem, da so iskali varilce za ladjedelništvo. Plača pa taka, da me je na rit vrglo. Če bi se naučil to počet pod vodo, bi bil zmagovalec. Narediš potapljaški in varilski tečaj in evo ti dobro plačane službe. Da me ne bo kdo iz te branže skritiziral. To so informacije, ki jih imam in ni rečeno, da so resnične.

Potem imaš dela na naftnih vrtinah. Sem imel zelo dobro ponudbo od ameriške firme, vendar se nisem upal pustiti familije, pa še nevarno je. Sem pač ziheraš. Če si kaj avanturista, po moje lahko najdeš dobro plačano umazano delo kjerkoli po svetu.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Hvala za predlog... Bom razmislil in pogledal, potaplaški izpit že mam (advence), sam predvidevam da rabiš met za to kr masterja... Želja po temu da grem vn iz Slo. s trebuhom za kruhom pa tut že nekaj časa tli v meni... Imaš slučajno kakšen link?

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ni vse v tečajih/izobrazbi, moraš met to v sebi že dolgo časa, bit varilec iz danes na jutri je težko, še jaz k sem vajen delat fizično ne znam švasat dobro.
Iskat delo izven Slovenije premisli 1000x, ker nekateri so se raje vrnili nazaj v Slovenijo. Če te zanima delo izven Slo. sem velik o tem bral pa so nekateri pravli, da grejo ven ne zaradi zaslužka, ampak po boljem življenju, novi cilji, novi dosežki, spoznanja....

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Aha, tudi Prešernov grob nisi obiskal, si pa šel na grob Broza in v Kumrovec. Tu se vidi kako zavedni ste levaki!
Po dolgem cajtu sem spet kliknil na to temo, pa sem spet videl neumnost, ki si jo zapisal... Nisem šel niti na grob Broza niti v Kumrovec niti na Prešernov grob... Grem samo na grob svoje mame in na grob od mame moje punce, drugi grobovi me ne zanimajo. Kapiš?

Sem si pa pred dvema tednoma med drugim ogledal tudi baziliko Sv. Štefana v Budimpešti, pa še nekaj tamkajšnjih znamenitosti.
Tu se vidi, kako omejeni ste nekateri.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Se bolje je pa ce pogledas v Ekonomsko-podjetniski koticek, kjer o tem ne razpravljajo teoretiki zirovci, ampak ljudje, ki so to celo ze naredili...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Ne kliči hudiča!
grin1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Se bolje je pa ce pogledas v Ekonomsko-podjetniski koticek, kjer o tem ne razpravljajo teoretiki zirovci, ampak ljudje, ki so to celo ze naredili...

Ja, sem sledil tudi tisto temo in izvedel marsikaj koristnega, predvsem od tebe, ki si podal situacijo iz prve roke, čeprav si v stroki, ki mi je popolnoma tuja.

Kar sem uspel nekako čez prst razbrati je:
-pridobiti osnovno izobrazbo v Slo.
-prišparati par €
-imeti jajca reči hvala lepa Slovenija, ampak adijo
-se izpopolnjevati v tujini oz. na delovnem mestu, če se to da

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Aha, tudi Prešernov grob nisi obiskal, si pa šel na grob Broza in v Kumrovec. Tu se vidi kako zavedni ste levaki!
Po dolgem cajtu sem spet kliknil na to temo, pa sem spet videl neumnost, ki si jo zapisal... Nisem šel niti na grob Broza niti v Kumrovec niti na Prešernov grob... Grem samo na grob svoje mame in na grob od mame moje punce, drugi grobovi me ne zanimajo. Kapiš?

Sem si pa pred dvema tednoma med drugim ogledal tudi baziliko Sv. Štefana v Budimpešti, pa še nekaj tamkajšnjih znamenitosti.
Tu se vidi, kako omejeni ste nekateri.

Ah.... s 4x8 se sploh ne ukvarjam, sploh ne v približno resnih temah.... sj vrjamem, da je uredu tip, ampak ima pač drugačne poglede kot jst. Če ne pa nisem bil ne na enem, ne na drugem grobu, sem bil pa na očaku Triglavu ta vikend, kar mi pomeni več kot marsikatera gruda umrlega "junaka".

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Smrt naši vladi!

Glede na to, da si rekel, da dela ne moreš najti, in da hiš ne znaš zidati, znaš pa cigel premetavati ...
Da ti povem, da zidarje jemljejo skoraj povsod in skoraj vsak privatnik ... Žal pa .. če greš v zidarijo, bodo te tudi tu "cenili" kot drugorazredni delavec z minimalno plačo in z največjim fizičnim pa psihičnim naporom ...

Glede tega ... 10 let nazaj smo se norčevali in zgražali nad američani, da so bogati še bolj bogati, revni pa še bolj revni in da vmesnih sploh več ni ...
Zdaj, ko je tako tudi pri nas, se tudi zgražamo ampak popolnoma NIČ ne naredimo ... Raje gledamo po tvju, kako se politiki zmišljujejo svoje zakone itd, da pa bi kdo bil za to, da bi šli naredili en velik protest za kolaps vlade, pa vsi (po domače) ***** stisnejo ...

Greš do prijatelja, tam ti en pravi, pahor to, kresalka ono, na koncu pa rečejo presneta vlada ... Jaz pa sem vedno za, da grem na protest in zrušimo to vlado, ki je abnormalna ...

Sicer je pa isto tudi na zavodu za zaposlovanje baje ... oz bolj na borzi ... moja sestrična je s študija šla direkt v službo, tam bila 7 let, potem pa so jo kicknili na borzo ... ko so ji tisti neki dodatki potekli, je šla na socialno ... tam jo je baba kar nekaj kurcala, da ona nima tu kaj delati, če je njen ata privatnik, in da so njeni poklici zelo iskani itd itd ... potem pa ji je sestrična baje rekla, če se vse tak najde, mi še danes najdite službo in z veseljem bom šla delat ...

Res sama žalost teh naših javnih uslužbencev ... že tak samo našo plačo koristijo, ko nam jo država trga od plače za njih, pa se še vedno tako nesramno obnašajo ...

Glede pravic naših pravih slovencev, ki so tu že par rodov doma, ali pa neki cigan, ki se preseli sem, imajo cigani preveč preveč in še enkrat preveč pravic ...
Država se mi je najbolj zamerila samo tu ... Ko so Strojani delali težave po vasi, tam kjer so bili, se je naš lepi drnovšek pojavil od nikoder in jim ponudil zelo lepo hišo v lj ... Čez teden dni pa je bilo v slovenskih novicah članek, kako je država vrgla s hiše mater samohranilko in njenega 4-letnega otroka, ki sta spala na železniški postaji ... kot da še to ni dovolj hudo, so ju vrgli ob najlepšem času ... sredi zime ...

Presneta politika ničvredna!! Zaradi politikov me je prav sram, da sem slovenec in da živim tu, če politike odmislim, sem pa prav srečen, da sem tu doma ...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Čestitke, nekaj se je le premaknilo.

Da sem tvojih let, bi se poskusil prekvalificirat v kakšek rokodelski poklic. Pred leti vem, da so iskali varilce za ladjedelništvo. Plača pa taka, da me je na rit vrglo. Če bi se naučil to počet pod vodo, bi bil zmagovalec. Narediš potapljaški in varilski tečaj in evo ti dobro plačane službe. Da me ne bo kdo iz te branže skritiziral. To so informacije, ki jih imam in ni rečeno, da so resnične.

Potem imaš dela na naftnih vrtinah. Sem imel zelo dobro ponudbo od ameriške firme, vendar se nisem upal pustiti familije, pa še nevarno je. Sem pač ziheraš. Če si kaj avanturista, po moje lahko najdeš dobro plačano umazano delo kjerkoli po svetu.

Mislim, da sem tole že enkrat nalimal na forum: Potapljač začetnik lahko zasluži 3000 do 7000 USD na mesec. Saturacijski potapljač zasluži 600 do 1200 USD na dan.

Verjetno pa, da se je v 10-ih letih kaj spremenilo...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Če ne pa nisem bil ne na enem, ne na drugem grobu, sem bil pa na očaku Triglavu ta vikend, kar mi pomeni več kot marsikatera gruda umrlega "junaka".
nahrung002.gif