Kako se registrirati kot Rom (Cigan)

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
41
Premik sm naredo s starim klionom pa potovalko, če že morma it v detajle mojga življenja. Z novo pogodbo o zaposlitvi sm stopil do banke, kjer so mi odobrili limit, da sm mev do plače. Prve par mescov sem bil cimer od prjatlce, ki je še študirala v LJ.

Ti je to OK razlaga al bo OK šele, ko potrdim, da se itak nič ne da?
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
To sn hotu slišat .......genijalci namreč ne dajo socijalne če poseduješ starga cliota ....mislim da nadaljn komentar ni potrebn.....

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
41
ja fak u božjo mater.. koji (organ) rabiš socialko..
uf-1.gif
Sprajte se delat pa si zrihtajte sredstva vsaj do prve plače

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik gustav pravi:
Saj to je rekel a bo naredil-oddal 1. julija.
Tgrzan kaj si po stroki, poklicu?

Gimnazijski maturant, pred diplomo iz FDVja (ali bi lahko v mladosti izbral še bolj dobitno kombinacijo
bonk.gif
)

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
in kaj vse znas poleg osnovnega poklica

Komerciala-trženje (pa ne zavarovanj, ker ne mislim prodajati nekaj, v kar še sam ne vrjamem), fotografiranje, pisanje člankov, polaganje parketa, kelnarjenje, administracija, kuririrstvo, administracija, turizem (recepcija, vodenje), delo za tekočim trakom, delo v klicnem centru, selitve, .... gotovo bi se še kaj našlo

Citat:
Uporabnik brgo pravi:
In ali je pripravljen na iskanje službe daleč od kraja bivanja?

Glede na to, da sem iz Lj, bi šel raje v Singapur, Mursko Soboto ali pa Cape Town, kakor da bi ostal v Lj in delal v Domžalah (nič nimam proti, vendar če grem delat ven iz Lj, grem raje konkretno ven). Skratka sem mobilen, sicer ne toliko na dnevni ravni, kukr v toliko da se pač preselim tja, kjer je delo.

Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Obžalujem, da se ti to dogaja, ampak 100% bo pomagalo, če boš gospo lepo zagrabil za vrat ali pa je zagrozil tako kot ostali preveč pečeni državljani RS. To se je že dogajalo in je bilo potem uspešno rešena zadeva. Žalostno toda resnično.

Na žalost sem bil vedno pristaš tega, da lepa beseda, lepo mesto najde in mi je nasilje tuje
d055.gif

Najlepša hvala za nasvete in podporo, ni pa potrebe po žaljenju. Temo sem odprl zgolj zaradi tega, ker sem se v preteklem tednu počutil kot državljan, ki išče prvo zaposlitev (določen/nedoločen čas), kot nekaj manjvrednega in ponižanega, zgolj zato, ker sem prej koristil bonitete študentskega staža, ki mi jih je država omogočala in ker sem v "mladosti" naredil primarno napako, da sem se vpisal na gimnazijo in tako končal brez primerne izobrazbe, vendar pa z veliko delovnimi izkušnjami, ki mi jih sedaj noben ne prizna, saj so bile pridobljene z delom preko ŠS.

Sam sem obupal nad državnimi institucijami,saj so le-te same sebi namen, vendar sem hotel izpostaviti, kako kot pošten državljan RS ne prideš daleč oziroma si samo še ena izmed nepomembnih številk v masi. Vrjamem, da se je marsikdo (tudi na Alterju) znašel v podobni situaciji.

Zgleda se bom res moral z ogljem namazati in se izučiti za lopova
confused-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
To sn hotu slišat .......genijalci namreč ne dajo socijalne če poseduješ starga cliota ....mislim da nadaljn komentar ni potrebn.....
bonk.gif
IQ - kaj je to?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.621
113
dej kaj vec napisi o izkusnjah v klicnem centru. Z malo srece pa nekaj sposobnosti ti pa mogoce rata 1100 place dobit. Napisi mal vec. ce te zanima lahk tvojo prosnjo kam naprej dam.

@capl dobesedno dol mi visi kaj ti znas. Ker ti nobeno bozje znanje ne pomaga ob takem razmisljanju kot ga kazes tu gor. Jaz cenim nekvalificirane delavce, ne cenim pa njihovega udrihanja cez bolj sposobne sploh ce le-to ni utemeljeno. In ti pac nimas kaj srat po meni in mojem delu. Sam si zacel. In ko si ravno na zacetku nekaj o dreku pisal: pozeri govno koje si izasrao. Se enkrat: ti si zacel srat po meni.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Pusti capla na miru, njemu itak ni pomoči... Tudi če bi se našel nekdo, ki bi mu ponudil sanjsko službo s 1500 neto za nedoločen čas, bo še vedno jamral, kak je hudo, težko, kako je brez denarja, kako ne dajo socialke itd. Ne bo pa skapiral, da lahko podpiše tisto pogodbo in naredi nek premik v življenju.
Neambiciozen človek a'la capl bo vse življenje jamral, zakaj mora delat za 600€ na mesec in zakaj ima na koncu samo 400€ penzije. Oni tam pa je ima 950€, pa ima samo poklicno srednjo šolo, bil je pa samo vodja trženja, kasneje pa direktor marketinga v podjetju X d.d.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
41
Oprosti, če je moj (mini) izpad zgledal kot žaljenje. Ni bilo namerno. Me je rahlo iztiril capl.

Glede državnih organov ti dam prav. Sami sebi namen in bistvo.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
dej kaj vec napisi o izkusnjah v klicnem centru. Z malo srece pa nekaj sposobnosti ti pa mogoce rata 1100 place dobit. Napisi mal vec. ce te zanima lahk tvojo prosnjo kam naprej dam.

@capl dobesedno dol mi visi kaj ti znas. Ker ti nobeno bozje znanje ne pomaga ob takem razmisljanju kot ga kazes tu gor. Jaz cenim nekvalificirane delavce, ne cenim pa njihovega udrihanja cez bolj sposobne sploh ce le-to ni utemeljeno. In ti pac nimas kaj srat po meni in mojem delu. Sam si zacel. In ko si ravno na zacetku nekaj o dreku pisal: pozeri govno koje si izasrao. Se enkrat: ti si zacel srat po meni.
467716-post_slo.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Zerly pravi:
žalostno da nekateri nimajo službe, v podjetju kjer sem zaposlen pa so začeli delat romuni, bosanci, makedonci..., ker ni dovolj SLO delovne sile.
crazy1.gif

kaj ni dovolj delovne sile??? sile je dovolj, ampak niso pripravljeni delat za tak denar, kot romuni, bosanci, in ostali tuji delavci. Mislim, da bo enkrat orng počilo, tko kot je v Angliji v zgodovini, ko so skinheadi delali štalo. In po eni strani jih razumem in jim dam prav. Država mora najprej poskrbet za svoje državljane, in šele potem biti socialna ustanova za ostale države 3. sveta. Valda pride romun sem delat tud za 400, ker tam je to kar nekaj denarja. Vendar živi pa kot suženj v stanovanju, k ga mora sam plačat, ob mrzli malici mercator izdelkov in prosti nedelji, ko se nima kam dat. Ampak beda sveta je te ljudi prisilia v to.

Na srečo je pri nas še vedno veliko možnosti raznih fušov, in tako se marsikdo prebija skozi mesec. Če bi država še bolj pritisnila na sivo ekonomijo, bi se folku res snelo pomoje.

Avtorju: povej iz kje si, kakšno imaš izobrazbo, kaj znaš? ker mi je malo čudno, da če si pripravljen tud cegle premetavat, da ne dobiš šihta!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
ne !!!! ti sereš po državljanih ,ko se javno pohvališ o ,,taktiziranju;; namreæ ,ko se userješ pred okvirčkom iz strahu za gume...
hysterical-1.gif
..-čeprav se je za zjokat

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
no, pa dajte mu zrihtat službo ko vsi vse veste. Ta tip ni edini, ki se j.be z nekaj evri na mesec.
Pa kateri nabijajo o izobraženosti
smile-1.gif
)) Vlada je vsa izobražena (kao) pa glejte kje smo..... praktično ne znajo sešteti 3+3

Sicer pa, Peharja vprašaj, kako naprej. On je baje edini sposoben Slo pripeljat iz krize. (zgleda, da on ne ve da obstaja Alter)

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Zerly pravi:
žalostno da nekateri nimajo službe, v podjetju kjer sem zaposlen pa so začeli delat romuni, bosanci, makedonci..., ker ni dovolj SLO delovne sile.
crazy1.gif

In ravno v tem je srž problema , ker jugoviči z lahkoto dobijo delo..seveda v ljubljani s pomočjo župana zokija sa juga...za poštene slovence pa delovnih mest potem zmanjka...

in potem so spet cigani na izbijalni tabli...
13.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:

Glede na to, da sem iz Lj, bi šel raje v Singapur, Mursko Soboto ali pa Cape Town, kakor da bi ostal v Lj in delal v Domžalah (nič nimam proti, vendar če grem delat ven iz Lj, grem raje konkretno ven). Skratka sem mobilen, sicer ne toliko na dnevni ravni, kukr v toliko da se pač preselim tja, kjer je delo.

Torej, odseli se v Cape town, če ne pa si poišči delo v Domžalah, Murski Soboti, Kopru ali Spodnjem Dupleku ali pa nehaj jamrat. Meni ni problem 3 ure na dan ždet na vlaku, pa naj ne bo niti tebi. Sicer s tvojo izobrazbo si bol kader za mcdonalds ali pa fizikalca, ampak tudi to se išče. Upam, da imaš še kakšna druga dodatna znanja in sposobnosti in kaj delovnih izkušenj, magari kot študent.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.621
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Citat:
ne !!!! ti sereš po državljanih ,ko se javno pohvališ o ,,taktiziranju;; namreæ ,ko se userješ pred okvirčkom iz strahu za gume...
hysterical-1.gif
..-čeprav se je za zjokat

Omejenci tvojega kova tezko sodijo kaj je taktiziranje in kaj strah. Se pa ne spomnim kje sem pisal da se bojim za kake gume. V glavnem, redno jej tablete pa normo danes izpolni. Aja pa kak masten vic povej za trakom da bos spet glavni car izmene