Kako se registrirati kot Rom (Cigan)

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Živijo.

Pred dnevi sem bil na CSD, pa mi je gospa zavrnila vlogo, ker moji prihodki presegajo 3mesečni cenzus za 6€ in ker nimam podnajemne pogodbe, ker živim pri prijatelju "na črno". Gospa me je še nadrla kako sm si predstavljal, da sem delal zadnja leta preko napotnice, ker da je to skrajno neresno in da nj grem na ulico, če nimam denarja za plačilo najemnine oz. samskega doma.

Glede na to, da se zadnje 7let v lastni državi počutim kot drugorazredni državljan, me zanima kaj moram narediti, da postanem Rom (Cigan), saj le te imajo več pravic in bolje živijo kot jaz. Sprašujem se, zakaj sem delal 9let delal šolo (gim.+fax), če ni dela zame, sem v cvetu mladosti in polen moči, res da ne znam zidati hiše, ampak cegle pa lahko premetavam, živim pa kot zadnja podgana, medtem ko ljudje, ki namerno zabušavajo živijo kot "bubregi v loju".

No, to je bil opis siituacije, da razjasnim zakaj me to zanima in ker vem da so na CSD zaposleni POVEČINI sami nesposobni birokrati, ki so 4leta delali diplome da lahko prekladajo liste in se znašajo nad nezaposlenimi, se obračam na vas dragi Alterjevci, da mi svetujete kako naj postanem Rom, z vsemi pravicami, ki mi pritečejo kot pripadniku manjšine v tej naši ljubi državici.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
par nasvetov...

1.) Namaži se s kremo za čevlje
2.) Začni se vozit z neregistriranim avtom (brez izpita)
3.) Naseli se na najlepšo parcelo na vodovarstvenem območju in zraven pripelji še kup smeti
4.) Imej otroke s svojo 12 letno sestrično
5.) Kupi kalašnika in z njim streljaj v luft, da boš zadel moj avto
6.) Izobrazi se na področju barvnih kovin

Pa na 200m začni smrdet.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Po moje bi bilo treba mamo Elko vprašat, če bi te posvojila.
Izvirna ideja drugače.

Nazadnje uredil moderator:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Nared 10 otrok.
grin1.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Šiht se menda dobi z lahkoto. Pravijo, da je premalo raznih inšpektorjev in da ne sfolgajo. Poskusi kaj v tej smeri.
evil.gif

Drugače je pa že brgo vse povedal.
priden.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Romi nimajo nobenih dohodkov, niso zaposleni in lahko dobijo najvišjo pomoč, ti imaš dohodke, in če presegaš nisi upravičen do pomoči.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Zadnji dohodek, ki sem ga dobil je bil v sredi aprila. Gleda se zadnje 3mesece. Marca,aprila in maja sem skupaj dobil 696€, kar je cca. 6€ preveč, da bi bil upravičen do pomoči. Povej mi, ko si tako pameten, kako plačati najemnino, hrano in flike za kolo, da se bom lahko peljal na ZRSZ in CSD?

Vlogo sem vložil 1.junija, da bi dobil odločbo traja 1-2meseca, ker so mi zavrnili, bom oddal 1.julija in čakal 1-2meseca, morda še kakšen dan več, ker so dopusti. To pomeni 6mesecev brez dohodkov. Aktivno iščem službo že 9,5mesecev, kar pomeni cca. 5prošenj/teden, spraševanje po gostinskih obratih za kelnarjenje, uporaba družbenega omrežja (ne FB),...

In ne, šihta se NE dobi z lahkoto.

Skratka, zaključek je: uradno naj sedim in čakam doma brez dohodkov, neuradno naj delam na črno in poleg tega vlečem socialo od države?

In ti ki si tako pameten, da imam dohodke, od kdaj je 230€ (+/- 2€) /mesec, dohodek vreden človekove eksistence!? Ali je človeško življenje vredno samo še toliko kolikor država, ki je sama nesposobna reševati svoje probleme, določi z minimumom, da omeji socialne transferje!?

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Boš pa še enkrat oddal vlogo, počakaj na zadnje tri izpiske iz banke in le ti ne smejo presegat skupaj 690 evrov, četudi si ta denar porabil, kar vrjetno si ga oni smatrajo, da si imel dohodek in ga upoštevajo, četudi ga nimaš več, določeni ljudje pobirajo denar dol, samo da so deležni pomoči.

Poskusi še enkrat kasneje oddat vlogo, mogoče boš kaj dosegel....oz. pritoži se.

OFF:

Pa pusti ti delavce na SCD-ju, ZRSZZ, ker še ne vejo kolk je 2+3.5

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Obžalujem, da se ti to dogaja, ampak 100% bo pomagalo, če boš gospo lepo zagrabil za vrat ali pa je zagrozil tako kot ostali preveč pečeni državljani RS. To se je že dogajalo in je bilo potem uspešno rešena zadeva. Žalostno toda resnično.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
In ali je pripravljen na iskanje službe daleč od kraja bivanja?
Seveda je ,saj si je bicikl zaflikal , v primeru slabega vremena ima pa tak polne žepe dnarja in si lahko sobo privošči.....
bonk.gif

benti šalabajzare butalske
bonk.gif

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
žalostno da nekateri nimajo službe, v podjetju kjer sem zaposlen pa so začeli delat romuni, bosanci, makedonci..., ker ni dovolj SLO delovne sile.
crazy1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
in kaj vse znas poleg osnovnega poklica
Ti najprej opravi svoje za kar si plačan ,ne pa da se userješ pred okvirčkom ,da ti ne bi slučajno gum prerezal
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.619
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
in kaj vse znas poleg osnovnega poklica
Ti najprej opravi svoje za kar si plačan ,ne pa da se userješ pred okvirčkom ,da ti ne bi slučajno gum prerezal
hysterical-1.gif
Dragi degen neizobrazen dvomim da bi bil ti sposoben otroke v vrtcu naucit vezalke zavezat zato tudi nisi nek relevanten sogovornik v temah kot je ta. Moje vprasanje je iztocnica za to da mu pomagamo siht najt al pa da mu damo kake predloge. Tvoji prispevki pa so kot vedno - kup de.bilizmov zbranih na enem mestu. ce te cisto zbanalizirava si le bad sector na disku. Upam da bos se naprej trpel med kapitalisti in pametnejsimi ljudmi ki krojijo tvoje bedno zivljenje nekvalifiranega delavca v proizvodnji (pa jih spostujem ampak ti res za drugam nisi zal).

Lupcka omejencek

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ka ti veš ka sn jst , znam pa ziher več od tebe , s tem ko pa ponižuješ nekvalificirane v proizvodnji ,ki ti plačo dajejo ,si pa itak vse povedal (da za kej drugiga nisi primern ko za to kar si)
hysterical-1.gif

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
41
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
In ali je pripravljen na iskanje službe daleč od kraja bivanja?
Seveda je ,saj si je bicikl zaflikal , v primeru slabega vremena ima pa tak polne žepe dnarja in si lahko sobo privošči.....
bonk.gif

benti šalabajzare butalske
bonk.gif

Upam, da se zajbavaš, resno...ker če se ne si res en velik imbecil. Glavno, da so verjetno vsi drugi krivi za tvoje probleme pa da po nekem "čudnem" naključju nimaš konkretnega šihta.

OK, mogoče sem res ekstrem, ampak sem iz SG, živim v LJ na delo pa se vsak dan vozim v KP. In ja, zavedno sem se odločil, da zaradi kariere in lepe plače naredim premike. Seveda bi lahko ostal v (na žalost gospodarsko podhranjeni Koroški) in doma pi_zdil čez državo, da nimam službe, kot to uspeva (pre)mnogim
bonk.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
In s čim si naredil premik ? z biciklom in prazno denarnico?
preberi dober kaj je napisal .....če mu daš službo jutri zjutraj ,je ne more začet ker nima s čim !!! -prva plača bi dobil šele čez mesec dni ,kredita za avto pa nikoli , (z javnim prevozom pa vsi vemo kak je in predplačilom sobe tudi , )in kolk ti pol stanarini od plače še ostane....