Kako pravilno laufat?

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Torej po tvoje se ne rabim ogrevat na začetku, ampak direkt na polno, ali kako?

In zdaj, research gor ali dol, pri meni je zelo občutna razlika, ali imam po takšni ali drugačni rekreaciji stretching ali ne.
Pomoje bi se bilo pametno mal pripravit pred tekom sploh če imaš kašne težave s sklepi, ampak ni pametno da je to streching.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Vse pohvale za tista dva filmčka iz prve strani.

Imam pa eno vprašanje: jaz tečem sedaj 3 mesece, na stadionu, in sem v tem času prišel iz 4 na 20 krogov.
Tečem 3x tedensko, ponavadi ponedeljek, sreda in petek.
Do sedaj ni bilo problemov, prejšnji petek pa me je začelo boleti levo koleno. Najhuje je, ko grem po stopnicah navzdol. Glede na filmčke sigurno delam pri teku kaj tudi narobe, bom poizkušal to sedaj odpravit. Danes sem šel odteči ()samo) 6 krogov, pa me sedaj spet srednje boli. Ali naj začasno prekinem s tekom, počakam kakšen teden ali naj nadaljujem s tekom, pa naredim samo 5-10 krogov namesto 20?
Pretežek verjetno nisem (dobrih 78 kg, Kristusova leta, 181 cm višine).

Mr_Globus

Fizikalc
1. dec 2011
236
26
28
Priporocam fivefingerse ali drugo minimalisticno obutev - te prisili da pravilno teces. Blazenje rabis ce teces na pete, kar pa je napaka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Tukaj imaš še en filmček, mogoče je to odgovor na tvoje vprašanje.
http://www.aktivni.si/tek/aktivni_si_napake_teka_part3/

Zanimiv video...pri meni je pa zadeva obratna bolečino čutim na notranji strani kolena, torej kontra temu, kar je opisano v videu. Ampak bolečina traja le nekaj 100metrov, potem pa postopoma zgine in ni več prisota...dokler spet ne tečem.

PS, če je tvoj video oz poznaš avtorja...muzika je malce preveč naglas..in je malce moteča.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kako pa je šprintanje s temi "bosonogimi" obuvali, ker takrat precej udarjaš ob podlago? Ali je bolje imeti standardne superge?

(by the mimo, to temo bi lahko moderator preselil v podforum Rekreacija)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če se ne motim imajo šprintarce špice itak samo na prstih, tako da pravilni šprinti so po prstih

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:

Zanimiv video...pri meni je pa zadeva obratna bolečino čutim na notranji strani kolena, torej kontra temu, kar je opisano v videu. Ampak bolečina traja le nekaj 100metrov, potem pa postopoma zgine in ni več prisota...dokler spet ne tečem.

PS, če je tvoj video oz poznaš avtorja...muzika je malce preveč naglas..in je malce moteča.
Na videu sem jaz, montirali so ga pa v adria-media, vzeto na znanje.

Potem imaš verjetno divergenco stopal. Oglasi se enkrat do mene pa preveriva. Na tekač ti narišem črte potem pa tečeš naravnost pa kamera snema. Potem preveriva smer odriva.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Daj mi ti razloži, zakaj ti je ime Mito nick imaš pa jaka?
hysterical-1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
jaz bi na tvojem mestu prenehal
sicer pa sej če narediš par vaj za aktivacijo more nehat bolet takoj naslednji dan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:

Na videu sem jaz, montirali so ga pa v adria-media, vzeto na znanje.

Potem imaš verjetno divergenco stopal. Oglasi se enkrat do mene pa preveriva. Na tekač ti narišem črte potem pa tečeš naravnost pa kamera snema. Potem preveriva smer odriva.

Pa še res je! Danes sem ravno na svežem tenis igrišču opazil, sledi moje hoje, kako so pri meni stopala obrnjena navzen, kolega pa je imel lepo "ravno" hojo. Bo treba bolj paziti pri teku, upam da se zadevo da "sanirati".

Hvala za povabilo na test, ampak pridem rajši kdaj drugič, ko bo bolj resno, razdalja ni mala
smile-1.gif

Glede zvoka pa še to...gledal sem na laptopu...torej so zvočniki zelo bogi, verjetno bi na dobrem audio sistemu bilo vse OK, profiji mogoče sploh niso razmišljali na to
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Res je, žurnal ali "nekdo ki na alterju oglašuje poker signup bonus".

Komu verjeti oz kdo je bolj kredibilen vir? Noben?