Citat:
Uporabnik dejan001 pravi:
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Nevem a ste eni res tako glupi al se delate tako glupi. Nivo olja se meri ko je avto na ravni podlagi in ko je dalj casa miroval. Cez noc npr.
torej si ti pametnejši od tistih ki so izdali servisno knjigo/navodila za moj avto?
piše da se olje meri takrat, ko motor doseže delovno temperaturo ga ugasneš in počakaš 2 minuti nato izmeriš!
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Kaj pa glede vžiga mašine, je res da se morajo (skoraj) vse lučke ugasniti, mislim predvsem na AIRbag, ABS, kaj je še sploh?
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Citat:
Uporabnik dejan001 pravi:
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Nevem a ste eni res tako glupi al se delate tako glupi. Nivo olja se meri ko je avto na ravni podlagi in ko je dalj casa miroval. Cez noc npr.
torej si ti pametnejši od tistih ki so izdali servisno knjigo/navodila za moj avto?
piše da se olje meri takrat, ko motor doseže delovno temperaturo ga ugasneš in počakaš 2 minuti nato izmeriš!
Sem pametnejsi.
Ko bos enkrat dal dol karter lahko na vrocem ali mrzlem motorju, bos opazi da se olje nikoli neizkaplja do konca. Vednoko nekaj premaknes se kaka kaplja olja pade.
To kaj pise v navodilih je za laike kot si sam da samo nahitro pogledate nivo preden se kam opravite.In btw temperatura vode in temperatura olja ni vedno ista, torej ni nujno da se bo olje skapljalo v karter, vedno ga nekaj ostane v glavi ipd mestih. Glede na to da je gostejse rabi dalj casa da se stece v karter. Redkejse hitreje.
Pa zdj grunti kdo je tle glup, jaz ki sraufam ze od 13tega leta ali ti, ki si enkrat v zivljenju zmeril nivo olja in prebral navodila za uporabo.
Ves mehaniki tudi dobijo navodila za sraufanje pa ni glih vedno tako kot napisejo.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Torej poglej račun s servisa, na njem bi ti moralo pisati kakšno olje so zlili noter..Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Nič nisem not zlival, vedno je bil avto na uradnem servisu, samo se mi zdi škoda denarja in časa, da mi zaračunajo uro dela za dolit par mililitrov olja.Sicer pa pojdi na servis in reči, da hočeš le en liter tistega olja. Ni treba, da plačaš tudi dolivanje.
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Evo zdaj sem zmeril, avto čisto hladen (od včeraj stoji) in je točno med min in max, v letu dni ga ni niti za milimeter manjSem pa pozabil pogledat v servisno knjigo kaj za mojega piše o merjenju nivoja.
Manjka pa malo servo olja (je na 'add' črtici), pa me zanima kaj za eno moram kupit za mojo 206-tko, ali je to univerzalno olje?
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
to all:
RFM!!