kako odvzet nesposobnemuvozniku vozniško

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej ne se sekirat sintiæ s 1.7. se zacne uporabljat zakon ki predpisuje zaseg avta takoj ko te dobijo brez izpita. Bo mal težje pol.
Brez veljavnega dovoljenja ali tudi, če samo papir nimaš pri sebi?

ce nimas veljavnega.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sicer pa so novi se odvzemi vozniske pri prekoracitvi nad 30km/h v naselju (za 24 ur - kot pri alkoholu) in pa po 1.10. se izpiti ne vracajo vec po 24h urah ampak ga nimas do obravnave na sodiscu.
Hm, a pa se je postavil kakšen rok za obravnavo na sodišču?
Ker če to meni naredijo in potem dokažem, da sem bil nedolžen najamem najboljšega (najdražjega) odvetnika in izterjam odškodnino za par let nezmožnosti opravljanja službe. Me zanima po koliko takih primerih bo država ugotovila, da to le ni dobičkonosno.
Prekleti bedaki, ajd razumem, če bi bila obravnava čez par dni, ampak pri takem sodstvu...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tvoj postopek bi potem še bolj zavlekli....
evil.gif

Sicer pa verjetno računajo, da bo večina požrla drek in ne bo šla tožit. (pa še kake varovalke v zakon, pa je)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Hm, a pa se je postavil kakšen rok za obravnavo na sodišču?
Rok da te pozovejo je dve leti, absolutni zastaralni rok pa 4 leta.
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ker če to meni naredijo in potem dokažem, da sem bil nedolžen najamem najboljšega (najdražjega) odvetnika in izterjam odškodnino za par let nezmožnosti opravljanja službe. Me zanima po koliko takih primerih bo država ugotovila, da to le ni dobičkonosno.
Prekleti bedaki, ajd razumem, če bi bila obravnava čez par dni, ampak pri takem sodstvu...
Država se tega zaveda, zato bod prepričan da tvojim dokazom ne bodo verjeli in te bo vsak sodnik spoznal za krivega , pa če si kriv al pa nedolžen. Tko da takih primerov ne bo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
jaz bi pa takoj, ko te dobijo brez veljavne vozniške:

prepovedal registracijo novega in po pridobitvi veljavnega nazaj, takoj butnil duplo registracijo in dvojno zavarovalno premijo.....kot imajo baje v kanadi itd....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
jaz bi pa takoj, ko te dobijo brez veljavne vozniške:

prepovedal registracijo novega in po pridobitvi veljavnega nazaj, takoj butnil duplo registracijo in dvojno zavarovalno premijo.....kot imajo baje v kanadi itd....
Problem vožnje brez izpita bi se dalo rešit tudi tako, da izpitov nebi odvzemali.
Ampak se bojim da tisti, ki jih žene sla po maščevanju in krvi, ter tisti, ki kazni pobašejo v svoj žep nad tem predlogom ne bodo navdušeni.

Sicer pa, zakaj še zdravniku ob napačni diagnozi ne odvzamejo diplome in pošljejo nazaj v šolo? in drugim poklicem?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Torej po tvojem ne bi smeli jemat izpitov nikomur?
Dokler nazaj v šolo ne pošljejo tudi zdravnika zaradi napačne diagnoze, kuharja ker se mu je prižgala pečenka, al pa narobe hranil živila, električarja, ker je narobe zvezal dratovje, čistilko ker je slabo pobrisala tla (tudi od tega se lahko kdo ubije)..... tud voznikom nebi jemal izpitov, zakaj bi bili oni izjeme.

Sicer pa, kaj pa odvzem izpita rešuje (razen luknje v proračunu?)
A voznik potem rata bolj pameten, bolj izobražen, trezen, če mu vzamejo izpit? Nič od tega, le v nov prekršek ga porinejo, da se vozi brez, da potem še enkrat od njega pokasirajo, drugi pa ta denar stlačijo v svoj žep. Drugega učinka ni.

Meni so ga že začasno vzeli, sem se pač tisti čas vozil brez (tako kot vsi ostali, ki jih poznam). In takrat sem vozil z istim znanjem, kot potem, ko so mi ga vrnili.

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
V kolikor je prekršek takšne narave, da je odvzem izpita upravičen, in to tisti, ki mu je bil izpit odvzet, dojame, ima smisel. Bolj problematični so takšni, ki vedo da v bistvu niso naredili nič narobe, razen tega da se niso držali zakona, ki je bil v določeni situaciji neživljenjski. Takim se seveda za malo zdi in se pač vozijo brez izpita (odlično za državno blagajno). No seveda obstaja določen procent pacientov, ki jih pač ni ne "strezni". Take primera bi bilo treba obravnavati na višjem nivoju, sam odvzem ni rešitev, to pa seveda stane.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik volvo5er pravi:
V kolikor je prekršek takšne narave, da je odvzem izpita upravičen, in to tisti, ki mu je bil izpit odvzet, dojame, ima smisel. Bolj problematični so takšni, ki vedo da v bistvu niso naredili nič narobe, razen tega da se niso držali zakona, ki je bil v določeni situaciji neživljenjski. Takim se seveda za malo zdi in se pač vozijo brez izpita (odlično za državno blagajno). No seveda obstaja določen procent pacientov, ki jih pač ni ne "strezni". Take primera bi bilo treba obravnavati na višjem nivoju, sam odvzem ni rešitev, to pa seveda stane.
Včasih so ti začasno odvzeli izpit, če si vozil pijan.
Sedaj pa pokasiraš 18 točk in 6x po 300€ že , recimo če v naselju 6x za do 10km prekoračiš npr. znak 40. Zdej pa še pomisli, da redarji pošiljajo kazni tudi z enoletno zamudo. Ja, odlično za državno al pa občinsko blagajno, zato so tak zakon tudi sprejeli. Kolk pa tak zakon te "paciente" strezni, da ne bodo noreli 45 tam, kjer je znak 40 je pa druga pesem. Še lepše pa zvenijo vaši predlogi, da bi takšne "paciente" metali v zapor, potem ko se vozijo brez izpita in ne dojamejo da so tako hudi kršitelji, da jih je treba spravit s cest milom ili silom, ter vzeti par plač.

Pa ne se slepit. Ciljna publika inkasantov bodo tisti, ki vozijo 41-50 na 40 omejitve. Ker jih je ogromno, in od mase se kaj pokasira. Blizu mene je tak odsek, hitrost pretirano omejena na 40, redarji pa stalno tam merijo. Tacga, ki tam pelje 100 pa težko če bodo koga ujeli. Pa tud od par posameznikov se v občinski kasi ne pozna veliko, od mase majhnih kršiteljev pa dosti.

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Sicer pa, zakaj še zdravniku ob napačni diagnozi ne odvzamejo diplome in pošljejo nazaj v šolo? in drugim poklicem?

Tudi zdravnik je lahko ob licenco, za opravljanje poklica če ga pošteno zafrkne. Ne vzamejo mu znanja, le dovoljenje za opralvljanje poklica.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tudi zdravnik je lahko ob licenco, za opravljanje poklica če ga pošteno zafrkne. Ne vzamejo mu znanja, le dovoljenje za opralvljanje poklica.
No vidiš. Šoferju pa pri 18.točkah vzamejo znanje in mora nazaj v avtoŠOLO.
Pa ko že omenjaš zdravnike, ob vseh zdravniških napakah, ki se dnevno dogajajo so v vsej zgodovini licenco vzeli šele eni zdravnici.
Šoferjem pa jemljeno izpite kot po tekočem traku. Imaš smolo in te 6x ujemejo v naselju da pelješ 41 namesto po omejitvi 40, pa moraš nazaj v avtošolo, pa še par plač ti odvzamejo.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Veš kaj, prav imaš, zelo nepošteno da se voznike pošilja nazaj v avtošolo in se jih spet spusti na cesto. Res, naj bo isto kot za zdravnike ko naredijo dovolj veliko pizdarijo za stalen odvzem licence
evil.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Sam sem pred nekaj leti delal izpit za kamion, po tem, ko sem bil že več kot deset let šofer z B kategorijo. Vsaj od takrat sem mnenja, da bi moral biti vsaj teoretičen del izpita obvezen vsakih deset let, brez pardona. Tisti, ki bi padel trikrat zapored, pa bi moral it še vožnjo delat.

Tako da odvzem izpita za [censored] na cesti ni tako hudo napačna zadeva, le državni terorizem in pobiranje davkov sta nadvse bljak scena.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Itak. Po 20 let se noben polovice pravil ne spomni, plus še nekaj novih je.

Primere vidim skoraj vsak dan.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Sploh tisti, ki so dobili izpit v Corn Flakesih leta 1963. Danes je bil na plocniku ustavljen/parkiran en mali voz (najmanjsi Peugeot, se mi zdi), vanj pa lezla ena stara mama, ki se prej prakticno premikati ni mogla (koraki po 15 cm, neznansko dolgo da sploh dvigne roko v visino kljuke od vrat, itd.). Ze motoricno cisto nesposobna za voznjo tricikla, kaj sele enotonske zadeve, kaksno je pa njeno poznavanje predpisov, ki ga ne najbrz nazadnje osvezila tik po 2. svetovni vojni, pa raje sploh ne razmisljam.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Sploh tisti, ki so dobili izpit v Corn Flakesih leta 1963. Danes je bil na plocniku ustavljen/parkiran en mali voz (najmanjsi Peugeot, se mi zdi), vanj pa lezla ena stara mama, ki se prej prakticno premikati ni mogla (koraki po 15 cm, neznansko dolgo da sploh dvigne roko v visino kljuke od vrat, itd.). Ze motoricno cisto nesposobna za voznjo tricikla, kaj sele enotonske zadeve, kaksno je pa njeno poznavanje predpisov, ki ga ne najbrz nazadnje osvezila tik po 2. svetovni vojni, pa raje sploh ne razmisljam.
A kakšnega mulca, ki je ravno na frišno iz avtošole pa še nisi videl napačno parkirati?

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ne vem, kaj se toliko bunite, avti so zavarovani, vsak se zaveda posledic, dobiš kazen za povzročeno nesrečo, pike, ...itd.
Vsak naj na sebe gleda, tudi jaz vedno ne vozim po predpisih, včasih res malo paše prtisnt avto po kakšnih cestah....včasih si še kakšenga dobil na cesti k sva skupaj dirkala, komu bolj potegne, danes pa, ah kazni, policaji, ni vredno vedno, občasno paše pa še to na poznanih cestah, kjer si za siguren, da nebi kakšno pi*darijo naredil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Ne vem, kaj se toliko bunite, avti so zavarovani, vsak se zaveda posledic, dobiš kazen za povzročeno nesrečo, pike, ...itd.
Vsak naj na sebe gleda , tudi jaz vedno ne vozim po predpisih, včasih res malo paše prtisnt avto po kakšnih cestah....včasih si še kakšenga dobil na cesti k sva skupaj dirkala, komu bolj potegne, danes pa, ah kazni, policaji, ni vredno vedno, občasno paše pa še to na poznanih cestah, kjer si za siguren, da nebi kakšno pi*darijo naredil.
Ja, saj nase gledamo, zato pa protestiramo proti inkasantstvu, visokimi kaznimi, odvzemanju izpitov, ki nima drugih posledic kot bogatenje države in siromašenje naroda...
Saj država pa tud gleda nase in za svoj proračun, vladajoča oligarhija pa gleda na svoje žepe. Zato država viša kazni, širi področje kaznovanja, jemlje izpite v upanju da bo od voznika potem ko se bo vozil brez še kakšno plačo pokasirala, Če pelješ brez izpita je pa isto, kot če avto nebi bil zavarovan, čeprav si plačal premijo.