kako odvzet nesposobnemuvozniku vozniško

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
fantje še nekaj sem včeraj zvedel. ta osea ima izpit že dolgo. umes dolgo časa ni vozila doživela kap in oslepela na eno oko. sedaj po dolgem čeasu je pa vozniška še veljavna do 80 leta in normalno vozi dale. slepa na eno oko in brez občutka za prostor.
avto je bil v enem letu že petič razbit. spet se popravlja.... avto star eno leto....

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No dajte no sladkorni niso nič nevarni, razen ko imajo recimo iztirjeno sladkorno. Pa glede na to, da so diabetiki večinoma starejši ljudje so bolj pametni in se ne vsedajo za volan.

Največji problem za volanom je mladina in moški, sprijaznite se. Gas do podna, izsiljevanja, prehitevanja v škarje...... starčki in ženske delajo veliko prekrškov ampak vsaj vozijo počasi in so posledice manjše

LP

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
... starejši ljudje so bolj pametni in se ne vsedajo za volan.

Ravno taki so najbolj "pametni" (beri: prepametni za svoje dobro)
rolleyes-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
fantje še nekaj sem včeraj zvedel. ta osea ima izpit že dolgo. umes dolgo časa ni vozila doživela kap in oslepela na eno oko. sedaj po dolgem čeasu je pa vozniška še veljavna do 80 leta in normalno vozi dale. slepa na eno oko in brez občutka za prostor.
avto je bil v enem letu že petič razbit. spet se popravlja.... avto star eno leto....
Ce je to res, bi moral osebni zdravnik na upravmo enoto poslati dopis v katerem predlaga zdravniski pregled te osebe na medicini dela. pol bi ga UE pisno pozvala naj prinese zdravnisko spricevalo, ce ga ne prinese vozniska ne velja vec

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
V principu v vseh teh butastih zakonih o varnosti v prometu, pogrešam odločbo, da bi lahko policija ali pa sodnik za prekrške, lahko napotila osebo na zdravniški ali celo psihološki pregled in bi lahko na podlagi mnenja slednjega opravili odvzem vozniškega dovoljenja.

Je pač treba kasirat, je najlažje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Sej lahko ampak ne na zdravniski pregled. Policija lahko to predlaga upravni enoti, le-ta pa se odloci ali bo osebo poslala na zdravniskega ali ne. In sej to ne resi problema, ne bi verjel koliko takih starckov potem brez izpita vozi dalje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
V principu v vseh teh butastih zakonih o varnosti v prometu, pogrešam odločbo, da bi lahko policija ali pa sodnik za prekrške, lahko napotila osebo na zdravniški ali celo psihološki pregled in bi lahko na podlagi mnenja slednjega opravili odvzem vozniškega dovoljenja.
.
A ni boljše, da taki še naprej vozijo, povzročajo prekrške in nesreče, država pa na ta račun kasira in proračun se polni?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
... In sej to ne resi problema, ne bi verjel koliko takih starckov potem brez izpita vozi dalje.
Za starčke bi še verjel da nehajo vozit, za tiste z 18.timi točkami pa verjemi da se skoraj vsi potem vozijo brez. Ampak to je namen odvzema.
Saj pravim, da policija tako pogosto jemlje izpite predvsem zaradi upanja, da takega potem še enkrat ulovijo brez izpita in mu ponovno zakasirajo, pa se proračun polni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Sej ne se sekirat sintiæ s 1.7. se zacne uporabljat zakon ki predpisuje zaseg avta takoj ko te dobijo brez izpita. Bo mal težje pol.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej ne se sekirat sintiæ s 1.7. se zacne uporabljat zakon ki predpisuje zaseg avta takoj ko te dobijo brez izpita. Bo mal težje pol.
Boš videl, da bodo tud po 1.7. še pijani vozili, pa prehitro tudi. Pa tudi nesreče se bodo še dogajale tako kot dosedaj. Le proračin se bo polnil z višjim tempom, kar je tud primarni namen novega zakona.

A misliš da je problem danes kupit kripo za 200€ in se vozit naprej brez izpita?
Avto danes ni več luksuz ampak je nuja, in tisti, katerim boste izpit in avto vzeli, se bo pač vozil brez z eno nevarno neregistrirano kripo, država pa računa da ga boste spet ujeli in mu vzeli najmanj dve plači, če ne več.

Dokler obstaja možnost, da se ubiješ, ko se voziš pijan, prehitro, ne upoštevaš prednosti..... in ljude še kar vozijo pojani, prehitro, ne upoštevajo prednosti...... tudi možnost odvzema avta in možnost visoke kazni ne bodo spremenile veliko, so pa odličen način za polnjenje proračuna, tako državnega kot občinskega.
Saj pravim, večim boste odvzeli izpit, več se jih bo potem vozilo brez, le da drugič ne bodo avta registrirali in zavarovali (le zakaj bi ga, če vozniki zavarovalnica v nobenem primeru ne izplača škode). Več se jih bo vozilo brez izpita, več jih boste polovili brez izpita (vozniško znanje ostaja enako), več boste pokasirali, kar je tudi glavni namen države.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
nc skrbet pol ko drugega vzames vecina neha in to ze sedaj, problem je le to, da je bilo sedaj treba met 3 pravnomocne odlocbe za prekrsek in je to lahko gledko trajalo kako leto da so prve tri ratale pravnomocne, sedaj bo pa ze prvic avto sel papa in je zadeva resena. Seveda so tudi ljudje ki jih to ne bo ustavilo, so tudi ljudje ki delajo samomore - vseh pac nikoli ne bos ustavil pri pocetju neumnosti. Bo pa malce bolj zagrenjeno zivljenje tistim ki se ne drzijo pravil.

Sicer pa so novi se odvzemi vozniske pri prekoracitvi nad 30km/h v naselju (za 24 ur - kot pri alkoholu) in pa po 1.10. se izpiti ne vracajo vec po 24h urah ampak ga nimas do obravnave na sodiscu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
nc skrbet pol ko drugega vzames vecina neha in to ze sedaj, problem je le to, da je bilo sedaj treba met 3 pravnomocne odlocbe za prekrsek in je to lahko gledko trajalo kako leto da so prve tri ratale pravnomocne, sedaj bo pa ze prvic avto sel papa in je zadeva resena. Seveda so tudi ljudje ki jih to ne bo ustavilo, so tudi ljudje ki delajo samomore - vseh pac nikoli ne bos ustavil pri pocetju neumnosti. Bo pa malce bolj zagrenjeno zivljenje tistim ki se ne drzijo pravil.

Ja saj pravim, državo nič ne skrbi, si samo mane roke in kasira.
Ukrep ne bo zmanjšal število nesreč, bo pa povečal število voženj brez izpita, voženj z neregistriranimi in nezavarovanimi vozili, število pobegov, več sankcij.... vse to pa gre državi samo v plus €€€€€.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sicer pa so novi se odvzemi vozniske pri prekoracitvi nad 30km/h v naselju (za 24 ur - kot pri alkoholu) in pa po 1.10. se izpiti ne vracajo vec po 24h urah ampak ga nimas do obravnave na sodiscu.

V mojem preteklem primeru (če bi že takrat veljal ta zakon) bi to izgledalo tako, da bi mi policaj vzel izpit, sodnik pa po enem letu vrnil, ko je ugotovil da sem bil nedolžen.
Zdej pa povej, kdo bi mi plačal odškodnino, ker bi bil jest eno leto brez izpita, izgubo službe, druge nevšečnosti...... ker mi je policaj neupravičeno vzel izpit.
Pa ne zdej kako se bodo te stvari odsedaj reševale prednostno (potem ta ukrep nebi imel smisla), ker je Kresalka ravno zadnjič med vrsticami povedala da se bodo te zadeve še zavlačevale.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Ne ev zakaj bi se jaz ubadal s tem problemom? Ce bos napihal bos napihal, ce bos prehiter bos prehiter. Ni tle neke hude matematike da bi lahk sodnik kaj novega ugotovil.

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Ja dokler te policaj vstavi na licu mesta, res ni neke hude matematike.
Zna se pa zaplesti pri raznoraznem slikanju policije in občinskih šerifov, kako se bodo pa stvari v teh primerih reševale?? Npr, pred enim letom me slika redarstvo, avto je pisan na očeta (ki je v času slikanja imel enomesečno prepoved vožnje), bil je prodan pred pol leta, sedaj imamo novega, na sliki se pa ne vidi niti tega, kdo je vozil. A je sposoben kdo tak primer pojasniti, kdo dobi kazen, kaj je zaplenjeno, neenakost pred zakonom??

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
V vsakem primeru bi morali nekako prepovedati vožnjo nesposobnim voznikom, nujno je treba najti način! Lep primer je bil moj, žal že pokojni oče. Zaradi različnih vzrokov ni bil sposoben za vožnjo, čeprav je on menil nasprotno. Na cesti je predstavljal veliko nevarnost tako za sebe, kot za druge. Ni ga bilo mogoče prepričati, naj ne vozi. Na koncu je le odnehal, čeprav bi moral že veliko, veliko prej.... Na koncu se je na srečo torej dobro končali, mislim seveda za druge udeležence v prometu...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne ev zakaj bi se jaz ubadal s tem problemom? Ce bos napihal bos napihal, ce bos prehiter bos prehiter. Ni tle neke hude matematike da bi lahk sodnik kaj novega ugotovil.
Očitno je v mojem primeru bila neka huda matematika, ker sem na sodišču uspel dokazat, da je policaj goljufal in se tudi pred sodnikom lagal. K sreči se je lagal tako zelo, da se je zapletal v lastne laži. Pa sem bil potem oproščen. Je pa šlo samo za pihanje, policaj me je hotel nategnit in iz treznega narest, da sem vozil pijan. No sej sva to že predebatirala, ti pač ne verjameš da nekateri policaji goljufajo, jest imam pa drugačne izkušnje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik volvo5er pravi:
.. Npr, pred enim letom me slika redarstvo, avto je pisan na očeta (ki je v času slikanja imel enomesečno prepoved vožnje), bil je prodan pred pol leta, sedaj imamo novega, na sliki se pa ne vidi niti tega, kdo je vozil. A je sposoben kdo tak primer pojasniti, kdo dobi kazen, kaj je zaplenjeno, neenakost pred zakonom??
Briga šerifa kdo je vozil, njega zanima denar, in nekoga bo že pokasiral. Saj se ve, kdo je lastnik avta, on bo prvi na udaru. In vsako pritožbo lahko tudi zavrne, je tako ali ni?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Brez veljavnega dovoljenja ali tudi, če samo papir nimaš pri sebi?

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Brez veljavnega dovoljenja zaenkrat, počakaj še kakšno leto ali pa dve, pa bo tudi brez papirja, v kolikor se bo trenutni trend nadaljeval.