kako odvzet nesposobnemuvozniku vozniško

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
torej. je kaka legalna opcija kako človeku ki nima pojma o vožnji. rukanje avta dnevno. pobiraje kotov zgradb, kandelabrov ipd dobesedno dnevno. ozki prehodi in ozka parkirišča butanje dnevno. nima smisla dalje naštevat.
pač preprosto nesposobna oseba za vozi, ki ogroža na cesti vse živo in neživo. to oseo ni šanse da prepričaš da gre s taxijem, jo pride ceneje in je bolj varno.
uglavnem kak zavraga dat takemu prepoved in mu vzet vozniško predn se zgodi huda pizdarija. ker slej kot prej bo nekdo nedolžn umr.
ker nemore it samo materjalan škoda v nedogled.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
v naši banani žal ne....prej boš sedel če boš ukradel 5dg zenfa.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
Jah glej vozniško dovoljenje je "pravica" in je ne moreš kar tako vzet. Lahko recimo pokličeš na psihiatrijo pa osebo pohopsajo malo na hladno in razglasijo za "opravilno nesposobno", potem ji ponavadi tudi ustrezni organ pobere taka in podobna dovoljenja (vozniško, orožni list in orožje, ...)! Velja itak za starejše osebe oz. osebe ki so tako in drugače bolniki, če tvoja oseba ne spada v to kategorijo pa uradne poti ni.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Kaj pa podaljševanje vozniškega starejšim od 85 let? Stric ima 88 let in ima izpit, pa komaj hodi, roke ne čuti, mrtvi kot 10 let itak ne ve več kaj je itd...Mene pa jebejo za 10kmh na uro..
stupid-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

se bojim da bo tole res.
edino če nekega poznanega policaja najdem da je na zasedi dokler se ne zgodi pizdarija pol jo pa max colajo, pa jo mogoče mine do vožnje

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.606
113
Marlbor
Takšnemu zavarovalnica slej ko prej odkloni kritje. Tak da je treba vsako škodo prijavljat, tudi na zgradbah, koritih za rože in podobno ...

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Da niti ne začnemo o tem, kako potihem so olajšali pridobivanje in podaljševanje vozniškega dovoljenja za sladkorne bolnike, epileptike in podobno.
stupid-1.gif
Važno, da je hitrost za vse kriva.

Zanimivo, da vse nesreče, povezane s hitrostjo, takoj objavijo na novičarskih portalih. Npr to, da je dva dni nazaj tu v bližini sredi belega dne voznik za volanom zaspal in čelno trčil v nasproti vozeč avto, to pa ni nikjer objavljeno. Res čudno,a ?

sprasujem se.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
Hočeš rečt da niso prav napisali, ko je nekdo speč za volanom vozil prehitro in se zaletel?!
wink-1.gif

ČE bi spal doma v postelji pri hitrosti 0 se mu pač nebi nič zgodilo! Smo to že predabatirali, za vsako nesrečo je kriva neprilagojena hitrost, ker brez hitrosti ni kinetične energije, brez kinetične energije pa ni nič!
grin1.gif

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Kaj pa podaljševanje vozniškega starejšim od 85 let? Stric ima 88 let in ima izpit, pa komaj hodi, roke ne čuti, mrtvi kot 10 let itak ne ve več kaj je itd...Mene pa jebejo za 10kmh na uro..
stupid-1.gif
Mi smo imeli podoben primer. Rešili smo tako, da je šla mama do zdravnika in potem dedek ni naredil zdravniškega pregleda. Seveda je bilo nekaj hude krvi v bajti ampak dejansko je bila to edina pametna odločitev.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

se bojim da bo tole res.
edino če nekega poznanega policaja najdem da je na zasedi dokler se ne zgodi pizdarija pol jo pa max colajo, pa jo mogoče mine do vožnje
Tole se mi zdi še najboljša zadeva. Če ima vsaj malo rešpekta do policije, je morda celo bolje, da jo policaj še nahruli zaradi 1001 zadeve, ki je kao očitna (poveš mu jih pa ti
grin1.gif
). Naj bo zgrožen nad osebo in ji naj svetuje uporabo javnega transporta.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
stupid-1.gif
Mi smo imeli podoben primer. Rešili smo tako, da je šla mama do zdravnika in potem dedek ni naredil zdravniškega pregleda. Seveda je bilo nekaj hude krvi v bajti ampak dejansko je bila to edina pametna odločitev.

Se mi zdi da bi mogla bit to naloga od zdravnika oziroma od ljudi, kateri so plačani da opravljajo take preglede. Lansko leto ni videl spodnjih vrstic in je dobil odgovor od zdravnika da si more za drugo leto dobiti očala?!?!?! Celo leto je vozil brez vseh očal..rdeče luči so kar pogoste itd...toliko o strokovnosti zdravnikov.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
mene to sploh vec ne preseneca...pa niso samo stari ljudje problem. Imas celo brdo opravilno nesposobnih voznikov ki poleg tega da ne poznajo cestnih pravil in ne obvladajo vozila so se firbcni za povrh in na cestah delajo zastoje ker pasejo firbce.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
imajo pa lahko posledice te bolezni

Rad bi vidu prehlajenga šoferja, ki mora kihnit, pa da ma takrat kontrolo nad vozilom.

Tko da ne kar tako okol metat svojih infantilnih predsodkov o kakih boleznih. Na konc boš sam sladkorni bolnik in se boš čudil, kako da lahko prav vse v lajfu delaš, tud voziš
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
No, je razlika med kihanjem ko za pol sekunde zapres oci ali pa ce pades v hipo in zapeljes direktno v vozilo ki ti prihaja po kontra pasu. Nekateri ljudje hipo dozivijo brez opozorilnih znakov. Tko da si dal slabo primerjavo.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Veliko. Si kdaj videl kako je, ko sladkornemu bolniku "pade cukr"? Oz. ko pozabi pomerit vrednosti, preden gre iz hiše? Ni lepo, verjemi mi.